7 Temmuz 2016 Perşembe

Frekans - Cell (2016)

Frekans - Cell (2016)

John Cusack ve Samuel L. Jakckson'ın adını görünce, türüne, konusuna bakmadan, büyük bir hevesle filmi izlemeye başladım...
Yönetmenliğini Tod Williams'ın yaptığı ABD yapımı Frekans - Cell (2016) filmi sinemalara 8 Temmuz 2016 tarihinde geliyor. Bilim-Kurgu, Aksiyon, Gerilim, Korku türündeki film 98 dakika sürüyor. Görüntü yönetimini Michael Simmonds'un yaptığı filmin, Stephen King'in kitabından sinemaya uyarlama çalışması ise Adam Alleca tarafından yapılmış.


Frekans - Cell (2016) Oyuncu Kadrosu: 

John Cusack (Clay Riddell), Samuel L. Jackson (Tom McCourt), Isabelle Fuhrman (Alice Maxwell), Clark Sarullo (Sharon Riddell), Stacy Keach (Charles Ardai), Ethan Andrew Casto (Johnny Riddell), Owen Teague (Jordan), Joshua Mikel (Raggedy), Anthony Reynolds (Ray), Erin Elizabeth Burns, Jeff Hallman, Mark Ashworth, Wilbur Fitzgerald...

Frekans - Cell (2016) Konusu: 

Yazdığı romanlar ve yarattığı çizgi kahramanlar ile Clayton Riddell ünlü bir yazardır. Karısı ve oğlundan ayrı yaşayan Clayton aldığı bir teklif nedeniyle Bostan'a uçmak üzeredir. Havaalanındayken şarzı biter. Tam da bu sırada bilinmeyen bir nedenden ötürü orada bulunan herkes önce bir şok yaşar ardından saldırganlaşır. Canını zor kurtaran Clayton bir metro istasyonuna saklanır. Orada tanıştığı metro kondüktörü Tom McCourt etkilenmeyenler arasındadır. Telefonların neden olduğu bu durum çevredeki herkesi etkilemiştir. Clayton, kondüktör ve bir kadın, zombiye dönüşen bu insanlara yakalanmadan Clayton'un evine gitmek ve oğul Johnny'i kurtarmak için tehlikeli bir yolculuğa çıkarlar. Vahşetin hüküm sürdüğü gündüzlerde uyuyarak, geceleri ise yol alarak ilerlemek zorundadırlar. tt0775440

Frekans - Cell (2016) John Cusack, filmde ortalık henüz sakinken oğluyla konuşuyor.

Kısa Bir Yorum: 

Cell (2016) filmi, kısaca kullandıkları telefonların sinyallerinden etkilenip zombiye dönüşen insanlığın düştüğü durumu ve sağlam kalanların kurtulma çabasını anlatıyor. Söz konusu Stephen King olunca kurtuluş kelimesinin anlamını sorgulamak gerekiyor.
***
Filmde şiddet sahnesi bolca kullanılmış. Vahşetin doruğa çıktığı nokta, toplu katliam yapılan bir sahnede yaşanıyor... Garip sonlardan hoşlanan biri olarak finali sevdiğimi söylemeliyim. Final şarkısı olarak Liverpool takımıyla özdeşleşen "You'll Never Walk Alone" (asla yalnız yürümeyeceksin) seçilmiş. Final için daha uygun bir şarkı bulunamayacağını düşündüm.
Korku türünü sevenlerin beğeneceğinden pek emin değilim ancak, vakti olup seyretmek isteyenlere iyi seyirler diliyorum.

4 yorum:

  1. Şimdi King romanından çevrilen bir film ve kadroda sevilen oyuncular var diyorsun ya sırf bunlar için izlenir ama en sondaki o şarkı... Ya o şarkı?! Filmi King uyarlaması olarak duyduğum andan beri merak ediyordum fakat aşırı şiddet sahnesi varsa gündüz izlemem lazım bu uyarını yazıyorum kenara :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmi körlemesine izledim Dilek. Hakkında bilgim olsa korku türünden uzak duran ben bu filmi tercih etmezdim. İşlenen fikirler güzel ama filmde bir yavanlık var... Ama finalde o şarkıyı duymak şaşırttı ve de iyi geldi. Ayrıca ben gündüz izledim :))

      Sil
  2. Merak ettim ben filmi. Gündemimize alalım...

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön