26 Haziran 2016 Pazar

Haftanın Blogu

Haftanın Blogu BİR

Sevgili Dağınık Anne blogunun sabibesi tarafından başlatılan Haftanın Blogu etkinliğindeki ilk yazımda Handan Hanımın sahibesi olduğu BİR diğer adıyla metebilge.blogspot.com.tr isimli blogu konuk olarak alıyorum. Haftalardır yazmayı düşündüğüm yazılarıma başlayabilmiş olmak beni mutlu etti açıkçası.



Yor(m)uyorum blogundan Derya Hanımın düzenlediği haftanın blogu etkinliğinde tanıştığım Handan Hanım, sitesinde, şansıma o günlerde bir çekiliş düzenleniyordu. 11. yılını kutlayan blog, hediye olarak katılanlarına, hazırladığı kitapların içinden seçtikleri bir kitabı hediye ediyordu. Çok sayıdaki talihlilerden birisi de ben oldum. Geçen hafta (İtiraf edeyim sonbaharda bekliyordum) kargo paketi elime ulaştı. Kitap dediğin sert olur, ama kargo paketi yumuşacıktı! Paketi heyecan içinde açtıktan sonraki tepkimi buradan tarif edemiyorum. Benden garip sevinç nidaları yükseldi demek doğru olur sanırım.


Anahtarlığı olmayan anahtarlarım için çok güzel bir anahtarlık, şirin mi şirin bir defter, magnet ve seçtiğim kitap vardı gönderinin içinde. Kitaba hemen başladım tabi. Bloglarda bazen çekilişlere katılıyorum. Ama ilk kez kazanan olduğumdan yaşadığım sevinci şu an bile içimde hissediyorum. Handan Hanıma hepsi de çok hoşuma giden güzel seçilmiş hediyeleri için teşekkür ediyorum ve nice yıllar diliyorum. 11 yıl kısa bir zaman değil... Allah nazarlardan saklasın.

** BİR - metebilge.blogspot.com  **


Blogu daha iyi tanımak için geçmiş yazılara da bakmak gerekiyor. Bunun için zaten bir kılavuz var. Blogun hemen başında bir harita görüyorsunuz. Harita dediysem, etiketleri kastediyorum. Yoğunlukla yazılan başlıkları hemencecik görebiliyor ve ilgi alanınıza göre yazılara göz atabiliyorsunuz. Merak edip baktığım başlıklarda neler bulduğumu üç örnek vererek listeleyeyim.

Londra Etiketini tıkladığınızda ilginç postlar çıkıyor karşınıza, porselenden yapılmış kırmızı çiçekleri 1.Dünya Savaşına bağlayan yazı mesela. Veya karşınıza bir anda Johnny Deep ile çekilmiş bir fotoğraf çıkabiliyor!  Tık Tık 

Bugün Doğanlar etiketinde, sanatın birçok dalından ünlü kişilerle ilgili kısa bilgiler, eserler yer alıyor.

Kes Biç Yapıştır etiketinde, kendimi kaybetmeden önce gördüğüm son şey kraker ve peynirden yapılma cadı süpürgesiydi. Maydanozların bu kadar uğraştırdığını öğrenmem iyi oldu!
Yazımın burasında, “Kimmiş Bu Handan” başlığında kendisini anlattığı bir mim yazısı ile sözü kendisine bırakıyorum. Yazı için Tık Tık  
Sosyal medyada yer almadığını öğrendiğim Handan Hanımın Diğer bloglarına aşağıda verdiğim linklerden ulaşabilirsiniz.

Bir-ikim    /    Bir Varmış Bir Yokmuuş    /    Objektif 

Uzun yıllardır blog dünyasında olan Handan Hanımı sanırım tanımayan kalmamıştır. Yazımda bahsettiklerimin yetersiz kaldığının farkındayım ama en azından bu sayede yeni okuyucularda tanışmasına vesile olacağımı ümit ediyorum. Haftanın blogu yazısının amaçlarından birisi bu değil mi zaten? 
Herkese sevgiler diliyorum.

16 yorum:

  1. Çok güzel bir seçim olmuş :))) tebrik ederim , güzel hediyeleri güle güle kullanın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hediyelere kıyıp kullanabilir miyim bilmiyorum:) Teşekkür ederim canım.

      Sil
  2. elinize sağlık sayenizde yeni bloglar, şeyler öğrenidim yine =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 11 yıl dile kolay, darısı hepimizin başına diyeyim. Teşekkürler;)

      Sil
  3. Yepyeni bloglar, yepyeni blogcanlar :) kendilerini tanımıyorum mutlaka ziyaret edip tanışırım Zulalcim.
    Hediyelerini güle güle kullan Can'ım, nice güzel çekilişlerde kazanman dileğiyle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir, dopdolu... Güzel dileklerin için teşekkür ederim canım. :) Hediye almak güzel bir duygu:)

      Sil
  4. Harikasın özlemişim yazılarını , ayrıca güzel bir seçim olmuş. Sevgiyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu aralar film sayılarında azalma var. Diğer yazılar için artık zaman yaratabilecegimi umuyorum. Teşekkür ederim :)

      Sil
  5. HEEEEEY ZÜLAL DE KATILMIŞ etkinliğe :) Bir taşla 5 kuş da vurmuş :D
    Eline sağlık arkadaşım! Güle güle o güzel gülümsemelerin bitmeden kullan inşallah :) Hayırlı olsun tekrar! İlk çekiliş ne güzeldir :D

    Etkinlik devamını da bekliyoruz ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haftanın Blogu etkinliğine ilk günden beri katılmayı düşünüyordum Dağınıkcıgım. Handan Hanimla da bu etkinlikte tanıştım. Olayın güzelliğine bakarmisin,hediye bile kazandim:)))
      Durmak yok, yola devam:)

      Sil
  6. Aaaa, sevgili Zülâl , ben bu yazıyı nasıl kaçırmışım. Çok teşekkür ederim, çok incesin. Ah diğer bloglarım bile var burada :) Johnny ile pozumu da kaçırmamışsın, çok tatlısın :)

    Hediyelerini güle güle kullan. (Çok gururluyum, sonbahardı bekletmeden yollayabildiğim için :) On birinci, yirmi birinci ve nice yılları kutlayalım hep birlikte, daha bir çok güzel yazılarda buluşmak dileğiyle.

    YanıtlaSil
  7. Merhaba Handan Hanim, surprizinize misilleme yaptim :) Tanıştığımıza memnun oldum ve tanımayan diğer blog arkadaşlarım da sizi tanısın istedim. :)
    Blogu biraz karıştırmış olabilirim ama asla yeterince değildi! Ayrica geçmiş yillarin yazılarına bakmak hayatın bir bölümüne tanıklık etmişim hissiyatı uyandırdı...
    Nice uzun yıllar hep birlikte olmak dilegiyle sevgiler diliyorum. :)

    YanıtlaSil
  8. Tebrik ederim. Izlenilesi bir blog desene. Hemen ugruyorum.

    YanıtlaSil
  9. Çok mu geç kalmışım bu yayına :( Nasıl kaçırmışım ki zülalcim. Ama neyse bu kadar güzel bir anlatımdan sonra uğrayıp merhaba demezsem olmaz herhalde öyle değilmi? Handan hanımda dilerim beni bağışlar. Hemen gidiyorum, çok teşekkürler. Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok geç kalmak söz konusu değil. Niye olsun. Çok teşekkür ediyorum uğrayıp yorum bıraktığın için, bugün bayram ayrica iyi bayramlar diliyorum Zehracığım:)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön