3 Mayıs 2016 Salı

Yarım - The Half (2015)

Yarım - The Half (2015)

İki yarım bir bütün etmez her zaman... 
Çağıl Nurhak Aydoğdu'nun yönettiği Yarım - The Half (2015) filmi 6 Mayısta gösterime girecek. Çağıl Nurhak Aydoğdu ve Özge Aras'ın birlikte yazdıkları senaryo, kadın gözüyle engelli ailelerinin yaşadığı dramı ve çocuk yaşta evlendirilen kızların sorunlarını gözler önüne serecek.
Kadrosunda Hülya Böceklioğlu, Ahmet Kaynak (Emin), Gözde Okur, Serhat Yiğit (Salih), Ece Tatay (Fidan), Recep Yener* ve Mehmet Ünal'ın yer aldığı film Dram türünde.

Yarım - The Half (2015) Afiş

Festivallerden...

Yarım (2015) filmi, geçtiğimiz yıl, Malatya ve Adana'da film festivallerine katıldı. 22’nci Adana Altın Koza Film Festivali'nde  En İyi Film Ödülü 'Abluka'nın olmuştu. İşte bu festivalde genç oyuncu Ece Atay, Yarım - The Half (2015) filmine Jüri Özel Mansiyon Ödülü kazandırmıştı. Hülya Böceklioğlu ise En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü'nün sahibi olmuştu... Filmin bugün (03.05.2016) basın gösterimi olacak ayrıca bu bilgiyi de paylaşmak istiyorum.

Serhat Yiğit ve Ece Tatay, Yarım - The Half (2015) filminin bir sahnesinde

Yarım - The Half (2015) Filminin Konusu:

Kardeşleri ve babası ile doğuda fakirlik içinde yaşayan Fidan çobanlık yapmaktadır. Babası 15 yaşındaki Fidan'ı başlık parası karşılığında ülkenin en batısına gelin olarak gönderir. Amacı/bahanesi kızını imkansızlıkların elinden kurtarmaktır. Fakat kızını gelin ederken damadı hiç görmezler. Aile ile birlikte çıktıkları yolculuktan sonra Fidan kendisinden 20 yaş büyük ve zihinsel engeli bulunan damat adayı Salih'le tanışır. Evlilikleri gerçekleştirilir. Fidan artık Ege'nin bir köyünde, çocuk-adam bir kocası, bir dolu işi ve kocaman bir ailesi olan biri olmuştur. İmdb Linki tt5659780

Recep Yener Kimdir?

1958 Kütahya doğumlu olan tiyatro ve sinema sanatçısı Recep Yener Kasım 2014'te hayatını kaybetti. Filmin fragmanı hazırlanırken oyuncunun yer aldığı bir sahne kullanılmış. Fragmandaki sahnede baba, büyük oğluna şöyle der: "Ben bakarım Emin, Allaha şükür sana muhtaç değiliz daha" burada yeni gelini ve engelli oğlunu kastetmektedir. Ama işte ölümün ne zaman başa geleceği bilinemiyor...

Recep Yener, Yarım - The Half (2015)

Oyuncunun daha önce çevirdiği sinema filmlerinin içinden size tanıdık gelen, izlediğiniz filmler mutlaka vardır diye düşünüyorum. Filmi izleyecek olanlara iyi seyirler diliyorum.

Recep Yener'in oynadığı Sinema Filmleri:
- Yarım - The Half (2015)
- Üç, İki, Bir... Kestik! 2014
- Neden Tarkovski Olamıyorum? 2014
- Entelköy Efeköy'e Karşı 2011
- Bir Ses Böler Geceyi 2011
- 7 Avlu 2010
- Dondurmam Gaymak 2005
- Bir Düğün Masalı 1993
- Düttürü Dünya 1988

2 yorum:

  1. Vizyona girecek yerli filmlerden gitmeyi düşündüğüm üç tane var. Bu film de onlar arasında. Bakalım beklentilerimi karşılar umarım. Teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  2. Recep Yener'i Dondurmam Gaymak filminden hatırladım.Mekanı cennet olsun..

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön