3 Mayıs 2016 Salı

Queen of the Desert (2015)

Çöl Kraliçesi - Queen of the Desert (2015) 

Werner Herzog'ın yazıp yönettiği Queen of the Desert (2015) filmi 6 Mayıs 2016 cuma günü izleyenleri ile buluşacak. Dram, Biyografi, Tarihi türlerinde olan ve 128 dakika süren filmin müzikleri Klaus Badelt'e ait. Yapımcı ülkeler ise ABD ve Fas. Filmde kullanılan diller ise Türkçe, Arapça ve İngilizce.

Queen of the Desert (2015) Afiş

Çöl Kraliçesi - Queen of the Desert (2015) Filminin Oyuncuları: 

Damian Lewis (Charles Doughty-Wylie), Nicole Kidman (Gertrude Bell), James Franco (Henry Cadogan), Robert Pattinson (Col. T.E. Lawrence), Jenny Agutter (Florence Bell), Holly Earl (Florence Lascelles), Mark Lewis Jones (Frank Lascelles), Sarah Crowden (Lady Ascot), David Calder (Hugh Bell), Christopher Fulford (Winston Churchill) ...

Queen of the Desert (2015) Churchill, Bell, Lawrence

Çöl Kraliçesi - Queen of the Desert (2015) Konusu:

Yazar, gezgin, arkelog, araştırmacı ve aynı zamanda 20 yy. sonunda İngiliz İmparatorluğu'nda siyasi bir figür olan Gertrude Bell'in hayatı bilinmeyen yönleriyle sinemaya taşınıyor. Meraklı ve maceracı bir kadın olan Gertrude İngiltere’nin dışındaki hayata merak duyar ve görmek ister. Oxford Üniversitesi'ni, 2 yılda bitiren ve birincilik derecesine sahip olan tarih meraklısı Gertrude Margaret Lowthian Bell, elçilikte görevli olarak Tahran’a gider, burada elçilik sekreteri Henry Cadogan’a aşık olur. Bu aşk babası tarafından reddedilecek ve uzun süre çöllerde yaşanacak bir maceranın başlangıcı olacaktır. Bu macerada yolu T.E. Lawrence ve Osmanlı İmparatorluğunda görevli Binbaşı Charles Doughty-Wylie ile kesişir. İmdb Linki: tt1837636

Churchill, Bell, Lawrence
Gertrude Margaret Lowthian Bell'in hayatına internet başlıklarından göz atıldığında bildiğimiz casus olduğunu görüyor, filmin kalıplaşmış açıklamasındaki siyasi figürün dolaylı anlamını da çözmüş oluyoruz.  Aslında Lawrence ismini görünce fark etmek gerekirdi... Osmanlı Devleti'nin adının geçtiği bir filmde, bir casusun hayatını izlemenin ilginç olacağını düşünmekteyim. Ancak İmdb puanı olan 5.7 filmin çokta başarılı olmadığını gösterdi bana.

Bell  ve Churchill 1921

5 yorum:

  1. Bu filmi gerçekten çok merak ediyorum. Sinemaya gidemezsem dvdsini izleyeceğim mutlaka. Gerçekten ilgi çekici ve oyuncu kadrosu da gayet iyi... :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmi izleme imkanı buldum. Güzeldi. 1900 lü yılların başında devesine binip çöllerde dolaşan bir kadın kaşifi izlemek ilginçti.
      Teşekkür ediyorum. :)

      Sil
  2. Film şu sıralar daha da ilgimi çekiyor.Filmde anlatılacak ortam bugün kan ve gözyaşını doğuran tohumların atıldığı ortamla aynı..Anlamlı bir film..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmin bir sahnesinde Türk yetkilileri sahte evrakla kandırıp asabımı bozdular... Film daha çok Bell'in kişiliğini yüceltmeye yönelmiş ama kaynayan Araplar ve oralarda cirit atan İngilizleri görmemek mümkün değil. Ayrıca Arapların Almanları değil İngilizleri daha çok sevdiğini de öğreniyoruz...
      Teşekkür ediyorum. :)

      Sil
  3. Izleyince ne hayatlar varmis dedigim filmlerden biriydi.

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön