9 Mayıs 2016 Pazartesi

Ana Yurdu (2015)

Ana Yurdu - Motherland (2015)

Yönetmenliğini ve senaristliğini Senem Tüzen'in üstlendiği 27. Ankara Uluslararası Film Festivali'nde En İyi Film ödülünü kazanan Dram türündeki Ana Yurdu (2015) filmi 13 Mayıs 2016 günü vizyona girecek.
***
Türkiye ve Yunanistan ortak yapımı olan filmin görüntü yönetmenliğini Vedat Özdemir üstlenirken, Esra Bezen Bilgin (Nesrin), Nihal Koldaş (Halise), Semih Aydın (Halil) ve Fatma Kısa'yı (Emine) filmin önemli rollerinde görüyoruz. 93 dakika uzunluğundaki filmin çekim yeri ise Niğde.
***
8 Mayıs 2016 günü 27. Ankara Film Festivali'nde iki ödül birden alan film, 13 Mayıs 2016 gününden itibaren ödül sevincini tüm Türkiye ile paylaşmaya hazırlanıyor.

Ana Yurdu - Motherland (2015) Filminin Konusu: 

Eşinden boşandıktan sonra yeni yeni toparlanmaya başlayan Nesrin ofisteki işinden ayrılır ve İstanbul'daki evini terk eder. Köyde kullanılmayan evlerine giden Nesrin çocukluğundan beri yazar olmanın hayallerini kurmuştur ve bu evde ilk romanını tamamlamaya karar verir. Fakat uzun zamandır görüşmediği ve anlaşamadığı annesinin beklenmedik bir şekilde evde belirmesiyle planları yarıda kalır. Şimdi ikisi için de birbirlerinin karanlık yanlarıyla yüzleşme zamanıdır.
İmdb Puanı: 6.3 İmdb Linki: tt4886070

Ana Yurdu (2015) Esra Bezen Bilgin

6 yorum:

  1. Filmin afişi beni çok etkiledi açıkçası sırf onun için bile seyredilir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, afiş 'olmuş'. Benimde çok hoşuma gitti. :)

      Sil
  2. Zülal bu filmi merak ettim konusu hoşuma gitti annemi ikna edersim gidebilirim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmi ilgi çekici buldum. Anne ve kızı arasında her duyguya yer verilmiş gibi. Sevgiyse sevgi, nefretse nefret...
      Film, Anadolu yakasında Altunizade Capitol, Kadıköy/Rexx sinemalarında var. Bunlar; Başka Sinema salonları oluyor. Diğer sinemalar oynatıyor mu bilmiyorum açıkçası. İnşallah gidersiniz, güzel olur :))

      Sil
  3. Sürükleyici ve ilgi çekici bir filme benziyor.. Ana-kızın yüzleşmesi merak uyandırıyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadın, kocasını ve işini bırakmış köyde oturup kitap yazmayı hayal ederken neler yaşayacak ben de çok merak ettim açıkçası. Fırsat bulup gidebilsem keşke! Teşekkür ediyorum Nahide Hanım.:)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön