10 Mart 2016 Perşembe

Hasret: Sehnsucht (2015)

HASRET: SEHNSUCHT (2015)

Yönetmenliğini Ben Hopkins'in yaptığı Hasret: Sehnsucht (2015) filminin senaryosu Ben Hopkins ve Ceylan Ünal Hopkins tarafından kaleme alındı. Almanya ve Türkiye ortak yapımı olan Dram türündeki film 82 dakika sürüyor. Hasret filminin oyuncu kadrosunda İsa Çelik, Ben Hopkins, Bilge Güler ve Serhat Murat Saymadi rol alıyorlar. Filmin müzikleri ise Efe Akmen imzasını taşıyor. Geçtiğimiz aylarda Filmekimi kapsamında ülkemizde gösterilen film 11 Mart 2016 günü vizyona girecek.
İstanbul. Hayaletlerin, hayallerin ve umutsuz aşkın şehri
Diğer adı “Hasret: Yearning” olan filmde, Türkiye’nin yetiştirdiği önemli fotoğraf sanatçılarından İsa Çelik’te yer alıyor.

Hasret: Sehnsucht (2015) Filminin Konusu:

Küçük bir film çekim ekibi, İstanbul hakkında bir TV filmi çekmek üzere Almanya’dan kente gelir. Kendilerinden istenen İstiklal Caddesi, Boğaziçi gibi tanınmış yerlerin görüntüleridir.  Kurgu odasında, yönetmen ham filmlere bakarken çekimler sırasında fark etmediği bazı şekil ve suretleri görür. Kamera, dans eden hayaletleri yakalamıştır. Durumu takıntı haline getiren yönetmen, geceden gündüze, yaşayan şehirden geçmişin şehrine doğru geçerken İstanbul’un birçok yönüne de değinecektir: Eski mahallelerin yıkılması ve yenilenmesi, göçmen işçiler, Gezi direnişi, şehirde yaşayan çok çeşitli dinler ve topluluklar, İstanbul’un tuhaf derecede melankolik özü ve biraz da kediler!
İmdb Puanı: 7,4  İmdb Linki: tt4844752


11 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Yönetmenin Pazar isimli filmini izlemiştim yıllar önce hoşuma gitmişti. Konu doğuda geçiyordu. Değişik bir film gibime geliyor. Ben de izlemek istiyorum...

      Sil
  2. Güzel bir filme benziyor izlemek isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şahsen ben kaçırmak istemem:) Çok teşekkür ediyorum.

      Sil
  3. Şimdi anladım ki bunun gibi duygusal, içinde yaşamı barındıran, yaşanmışlık barındıran filmleri seviyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke daha cok sinemalarda yer bulsa bu tür filmler. Festivallerde yer alıyorlar ama vizyonda yer bulabildiklerinden şüpheliyim... Çok teşekkür ediyorum Nahide Hanım :)

      Sil
  4. Ilginç bir filme benziyor. Listeme alayim. Esim de alisti zülal hanimin bloguna bak güzel ne filmler var diyor :) faydalaniyoruz ailece paylasimlarindan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Derya Hanım. Her hafta vizyona giren filmlerin tümünü yazıyorum. İçlerinde bu film gibi festivallerde ses getirmiş filmler de yer alıyor. İzleyemesem bile hakkında araştırma yapıp yayınlamak, paylaşmak hoşuma gidiyor.

      Sil
  5. Çok hoş bir konusu var, İstanbul, tarih....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konu açıklaması fiks, her yerde bu açıklama var. İzlemediğim için fazladan bir bilgi veremedim ama sıradan bir film değil bence. Bir ruhu varmış gibi diye açıklayayım... Çok teşekkür ediyorum.

      Sil
  6. Evet katılıyorum bir ruhu varmış gibi:) sevgiler

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön