30 Mart 2016 Çarşamba

Cloverfield Yolu No:10 (2016)

10 Cloverfield Lane 2016

Yönetmenliğini Dan Trachtenberg'ün üstlendiği ve senaryoda Josh Campbell, Matthew Stuecken, Damien Chazelle imzası bulunan Cloverfield Yolu No:10 2016 filmi 1 Nisan 2016 günü sinemalarda gösterilmeye başlanacak. Dram, Korku, Gizem, Bilim-Kurgu, Gerilim türlerindeki film ABD yapımı ve 103 dakika sürüyor.

Filmin az sayılı oyuncu kadrosunda; Mary Elizabeth Winstead (Michelle), John Goodman (Howard), John Gallagher Jr. (Emmett), Mat Vairo (Jeremy), Cindy Hogan (Neighbor) yer alıyor.

İlki 2008 yılında çekilen Canavar isimli filmin devamı niteliğinde olan yapım, New Orleans, Louisiana'da çekildi. Kısa bir karşılaştırma yaparsak; Canavar 2008 isimli film, el kamerası ile çekilmiş ve mekan olarak Manhattan'ın seçildiği bir yapımdı. Yönetmen ve oyuncular farklıydı. Her şey farklıysa peki neden devam filmi deniliyor? İkinci çekilen filmle (filmin fragmanını izledim) iki ortak noktası var. İlki dışarıda yaşanan kaos ortamı, ikincisi ise yapımcı (yazının sonunda değineceğim ) J.J. Abrams faktörü var.

Devam Filmleri;
- Canavar (Cloverfield) 2008   Yapımcısı J.J. Abrams - Bryan Burk
- Cloverfield Yolu No:10 (10 Cloverfield Lane) 2016 Yapımcısı J.J. Abrams

Cloverfield Yolu No:10 - 10 Cloverfield Lane (2016) Konusu:

Michelle, gözlerini yabancı bir yerde açar. Karşısındaki adam (Howard) onun araba kazası yaptığını söyler. Onu kazadan kurtarmış ve buraya getirmiştir. Michelle oradan ayrılmak ister ancak yabancı adam dışarıda kimyasal bir saldırı yaşandığını eğer şimdi giderse hepsinin öleceğini ifade eder. Sığınak benzeri bu yerde yaralı bir genç bir adam daha bulunmaktadır. Zaman geçtikçe durumdan şüphelenmeye başlayan Michelle tedirgin olmakta ve kilit altında olduğu bu sığınaktan çıkmanın yollarını düşünmektedir.

İmdb Puanı : 7.8 imdb Linki: tt1179933

John Gallagher Jr, Mary Elizabeth Winstead ve John Goodman (önde),

J. J. ABRAMS (Yapımcı):

>2001 yılında kurulan Bad Robot Filmciliğin kurucusu ve başkanıdır. Paramount Pictures ve Warner Bros. ile ortaklık yapmış ve Mission Impossible: Ghost Protocol, Cloverfield, Star Trek, Morning Glory, Süper 8 gibi filmleri yapmıştır.

Cloverfield Yolu No;10 (2016) Filminin gerilim dolu fragmanı

4 yorum:

  1. Michelle'nin yerinde olmak istemezdim.. Ama gerilim dozu sanki keyif verecek ayarda sanırım.. Hafif bir gerilim film izlerken hoşuma gider.. Fazlasınıysa düşünemiyorum.::)

    YanıtlaSil
  2. Sadece ilk cloverfield'ın adıyla şöhretinden nemalanan bir film. Matt Reeves çekse neyse. Gişeye oynamış ama şansı yok. Abrams'ın para hırsı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cloverfield 2008 filmini yeni izledim, temposu hoşuma gitti açıkçası. 2 filmin fragmanı güzeldi, ama yönetmen Dan Trachtenber yabancı bana, şimdiye kadar filmlerini izlememişim. İzlemem lazım...

      Sil
  3. J.j Abrams filmlerini severim. Bu tarz filmlerde ilgimi çekiyo ama hareket çok azsa sıkılabilirim.
    Teşekkürler Zulalcim :)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön