8 Şubat 2016 Pazartesi

Vizyona Giren Kitaplar

Bu hafta vizyona giren kitaplar hangileriymiş… Başlık ve giriş cümlesini doğru okudunuz. Haberseyri’nde hep filmler hakkında yazarken biraz rotadan sapmanın iyi olacağını düşündüm. İnternet dünyasında bir ilki gerçekleştirip kitap beğendim, satın aldım ve kargo yoluyla evime kadar gelmesini sağladım. Kitaplarla haşır neşir olanlar için bildik bir yol ama dedim ya benim için bir ilkti. Bu süreçte Sevgili Dilek’in bana büyük yardımları oldu. Film siteleri tamam da iş kitap sitelerine gelince takılıp kaldım. Sağolsun vakit ayırdı, usanmadan yazdı, tüyolar verdi. Ayrıca güncel olan olmayan bir dolu kitap tavsiyesi aldım kendisinden ve bloğundan. Öyle ki sepet doldu taştı, son tahlilde kitap sayısını 7 ye indirdim. Kalanları da bir sonraki seferde tedarik edeceğim. 
'Dilek' kim? diye merak edenler, bekâr olanlar! ( yanlış anlaşılmasın çöpçatanlık yapmıyorum buradaJ ) ve henüz tanışmayanlar için adresini, yardımları için kendisine teşekkür ederek paylaşıyorum.


Aldığım kitaplardan ilk okuduğum Jose Saramago’nun yazdığı ve 1998 yılında Nobel Edebiyat Ödülü kazanmış olan ‘Bilinmeyen Adanın Öyküsü’ idi. Kırmızıkedi Yayınları/58 sf

***
İkinci okuduğum ise Müge Sandıkçıoğlu’nun denemelerini kaleme aldığı ‘Göçmen Ruh’ adındaki kitabı idi. Kitapta 36 tane deneme bulunuyor. Yaşamışlığımdan olsa gerek kitaptaki Metrobüs yazıları çok hoşuma gitti. ‘Göçmen Ruh’, İzmir'li yazarın ikinci kitabıdır. Yitik Ülke Yayınları/144 sf
***
Üçüncü kitabım, daha önceleri iki kitabını okuduğum, çok yönlü, Nobel ödüllü tanıdık bir yazardan geliyor;  Doris Lessing,  ‘Hayatta Kalma Güncesi’. Can Yayınevi/ 224 sf
***
Dördüncü kitabım, sevgili Mert Ofluoğlu’nun yazdığı ve ilk göz ağrısı olan ‘Ters Düz’ isimli kitabı. Altın Bilek Yayınları/267 sf. Kendisini ve yazılarını merak edenler için adresini paylaşıyorum: 
http://kafadergi.blogspot.com.tr/
***
Beş, altı ve yedinci kitaplar ise Markus Zusak’ın kaleme aldığı, benim set olarak aldığım ‘Köpek Düşleri’, ‘İt Dalaşı’ ve ‘Köpekler Ağladığında’ isimlerini taşıyor. Martı Yayınları/159 sf /176 sf /222 sf
***
Vizyona giren kitaplar listem şimdilik bu şekilde... Bu aralar kendimi ‘Köpek Düşleri’ne yakın hissediyorum. Ya da Zusak’la tanışmamı geciktirmek istemiyorum. Her iki halde sırada bu kitap var. Yani evet, henüz kitapları okuma aşamasındayım. Biraz sabırsız davranıp paylaşmak istedim... 


42 yorum:

  1. Nobel Ödülleri yazarları okumadığımı fark ettim. Bende nedense internetten kitap alamıyorum illa dokunmak istiyorum kitaba. İnşallah bir gün bu huyumu kırabilirim :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıllar önce bir gazete Nobel Ödüllü kitapları kupon karşılığı set halinde vermişti. Benim ödüllü kitapları okumam o şekilde başlamıştı. İnternetten kitap alırken beni tek düşündüren konu ödeme konusuydu. Kredi kartı kullanmıyorum. Gittim postaneye oradan yatırdım ücreti sonrasında da kapıma geldi zaten. Bundan sonra da bu yolu kullanacağım çünkü kitapçıya girersem çıkamayacağımı biliyorum. Zamansız olanlar için birebir yöntem bence... Ben kırdım darısı senin başına Kalem Kuklası. :) Sevgiler.

      Sil
  2. Zülal kahkaha attım kocaman öpüyorum seni! :D Wolfe Kardeşler üçlemesini okudum geçen ay. Edebi bir eser olmamakla birlikte dünyaya ergen bir erkek çocuğun gözünden bakmak hoşuma gitti. Yazarın kalemi farklı. Diliyorum seversin :) Buarada asıl ben teşekkür ederim fikrimi önem verdiğin için. Keyifle oku :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yüzünden gülümseme eksik olmasın :) Köpek Düşleri kitabına başladım. Söylediğin özellikleri fark ettim. Şimdiden sevdim, zaten bende bir tane ergen var biliyorsun :) Ama benden sonra oğlum değilde yeğenim okuyacak seriyi. Yaz tatili için saklayacağım... Sevgiler :)

      Sil
    2. Senin gibi insanlar varken eksik olmaz o gülümseme yüzümden hep birlikte gülelim dilerim:) Evet oğlun olması kitabı daha anlamlı kılıyor :) Şahanesiniz hep birlikte okuyup iyice kıymetlendireceksiniz kitabı :) Buarada Renkli Pasta Sepeti ve Neşeli Kitap Vagonu'da selamlar ve sevgiler güzel yorumları için :)

      Sil
  3. Kitap yazısı görmek beni çok mutlu etti. Hemen tıkladım. Çok güzel kitaplar okumuşsun. Devamını bekliyorum :)
    Ayrıca sevgili Dilek yardımsever güzel bir arkadaşımız burdan selamlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilek'e ben de selam ediyorum. Kitapları alınca yazısını da yaz diye tavsiyede bulundu. Ona söz verdiğim için yazdım aslında. :)

      Sil
  4. Yazının başlığını görünce önce acaba doğru blogta mıyım diye duraksadım. Gözüm bir adres çubuğuna gitti geldi :) Yeni başlık serin için hayırlı olsun öncelikle. Takip edeceğimiz bir başka seri var artık :) Bu aralar çok yoğun olduğumdan kitap okumaya vakit ayıramıyorum ama tavsiyelerini not alıp göz önünde bulunduracağımdan emin olabilirsin. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Yusuf inanır mısın yazıya atacak başlık bulamadım :) Bu bir seri mi olacak? Bunu ben de bilmiyorum. Gelecek biraz flu bu aralar... Kitapların tamamını okumadım henüz, tanıtım amaçlı bir post oldu. Teşekkür ediyorum. :)

      Sil
  5. Hep söylüyorum yine söyleyeceğim. Blog dünyasıyla tanıstığımdan beri en çok kitap tanıtım yazılarını seviyorum. Her kitap için bir fikrim var artik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vizyona giren kitaplar, ilk kitap yazımdı. Kısa tutup okuduklarımı yorumlamadım. Yorumunuzda gizli bir teşvik hissettim:) Devam edin mi diyorsunuz? Sevgiler diliyorum anne güncesi :)

      Sil
  6. Mert'in kitabını Ters Düz'ü en yakın zamanda ben de okumak isterim. Kitabını büyük bir heyecanla hazırladığını bilmek bende de apayrı bir heyecan uyandırıyor...
    Kitap seçimleri konusunda tüyolar kesinlikle doğru adresten alınmış...:) sevgili Dilek'e bunun için ayrıca teşekkür etmek gerek..
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ters Yüz'ün doğum hikayesine tanıklık edince merak etmemek elde değil. Az kaldı, onu da okuyacağım... Dilek çok yardımcı oldu, yönlendirdi bu konuda, zaman değerli bir araç, zamanını ayırdı. Ona ne kadar teşekkür etsem az.:) Sevgiler.

      Sil
  7. Göçmen Ruh'u ben de çok merak ettim. Güzel bir etkinlik yeni yazarlar yeni kitaplarla tanışmak adına ;))) sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Göçmen Ruh kitabında bizden o kadar çok hikaye var ki! Mesela bir tanesi kuaförde geçiyor :) Anne olarak, annesinin kızı olarak, markette araba süren, kaldırımda yürüme savaşlarına katılan... Hangi birini yazayım ; sosyal medya... Bir çok konuda yazmış kitabında. Köklerinin dayandığı yerler nedeniyle de kitabının adını koymuş... Teşekkür ediyorum. Sevgiler :)

      Sil
  8. Markus'un kitaplarını çok merak ediyorum ben de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Markus Zusak kitaplarını Dilekce54 okumuş, yakında detaylı bilgi veren bir yazıyı blogunda paylaşacağını tahmin ediyorum. Sevgiler:)

      Sil
  9. Merhaba! Kitabı almışsınız, okuyup bitirince bir yazı yazarsanız bana mutlaka söyleyin yorumlarınızı, haber verin yani, belki gözden kaçırırım yazınızı görmem diye... :) Bu arada Ters Yüz değil Ters Düz ama lafı mı olur, keyifli okumalar! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Dalgınlık işte, hemen düzeltiyorum... Er yada geç haber veririm. Yorum için teşekkürler...

      Sil
  10. Ne güzel kitaplar almissin. Yorumlari bekleriz artik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum konusu için inşallah diyeyim Derya Hanım. Teşekkür ederim.

      Sil
  11. Kitap alışverişi en sevdiğim iş:)) Bilinmeyen Adanın Öyküsü'nü merak ettim. Listeme ekleyeceğim bu kitapları..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilinmeyen Adanın Öyküsü kitabını okudum. Okuyan herkes kendinden bir şeyler bulabilir... Alışveriş olayı hakikaten zevkli, kargoyu beklemek ayrı bir heyecan :))

      Sil
  12. Mert'in kitabı ters düz'ü merak ediyorum.En yakın zamanda okumak istiyorum.Kitap seçimleri kadar kitapların pozuda harika ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yavaş yavaş okuyorum Sibel Hanım, Ters Düz'de sırada. Merak içindeyim ama :) Teşekkür ederim :)

      Sil
  13. oleee işte bu evet işte bu!!! süper süper, çok iyi ;)))
    Keyifli okumalar!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Fenomen, bu ne enerji? Şimdiye kadar ki okumalarım keyifli gitti, sonrası için de inşallah diyelim :)

      Sil
    2. Valla ben de şaşırdım, dün öyleydim, senin kitapları da görünce coştum, dilek!e de uğramıştım, ikinizden aldığım enerjinin dışa vurumu :))
      Mim'e ekledim de seni hihihi :))

      Sil
    3. Ortak duygularla yazılmış yazıların enerji alanı oluşturması mümkündür! -müdür? Bu sende dışa vurmuş, benzeri bir enerji bende de vardı dün. ;) İstanbul'da hava çok güzeldi. Ayrıca etkisi olabilir :)
      Yayınevi mimini kast ettin değil mi? Teşekkür ederim. :)))

      Sil
    4. mümkündür! Belki de :))
      aynen ta kendisi ;)

      Sil
  14. Çok güzel kitaplar imrendim doğrusu bu arada çok az kitap okuduğunu farkettim daha sık okumalıyım evet kesinlikle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bal Tatlısı, ince kitaplardan başlayıp dozunu öyle arttırmalı, ben bu yolu izliyorum şu an :)

      Sil
  15. Kitap almak ne güzel bir şey. En mutlu alışverişlerimdir. Keyifle oku hepsini:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni kitaplar ayrı bir güzellik katıyor. Teşekkür ederim :))

      Sil
  16. Ne guzel bir baslik ne guzel icerikler :) Kitaplar en sevdiklerim, son zamanlarda daha cok bebekle ilgili kitaplar okusam da yeni kitaplar gormek guzel :) Emegine saglik Zulalcim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, ilgi durumuna göre alınan kitaplar değişiyor ister istemez. Yıllar önce bebek, sağlık kitapları okuyordum. Daha yeni yeni değişik ufuklara yelken açmaya başladım. Düzenli dergi alıyorum da kitap almıyordum. Tekrar teşekkürler, sevgiler :)

      Sil
  17. Güle güle oku kitaplarını, uzun uzun yorumlarını merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  18. Verdim bende sipariş bakalım :) ne olucak Bunlar ada bir ara bakayım :) Paylaşım için teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitapları beklemek sonra kavuşmak ayrı bir heyecan kaynağı. Hayırlı olsun. :)

      Sil
    2. Evet evet birde okuma düzenine bir el atabilsem olucak ama neyse artık olduğu kadar Teşekkür ederim :) Sanada iyi okumalar :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön