7 Şubat 2016 Pazar

5 Şubat 2016 Vizyona Giren Filmler

VİZYONA GİREN FİLMLER

5 Şubat 2016 günü sinemalarda 5 yeni film gösterime girdi. Bu hafta vizyona giren filmler iki yabancı, üç yerli filmden oluşuyor. Yabancı iki yapımdan biri olan Carol (2015) filmi, Romantik, Dram ağırlıklı ve Oscar adaylıkları bulunuyor. Ip Man 3, kendini 2 kez kanıtlamış Uzakdoğu sporlarını konu alan, aynı zamanda biyografi olan bir devam filmi niteliğinde. Yerli olarak 3 filmimiz var. Hep Yek (2016) ve Temel ile Dursun İstanbul'da (2015) Komedi türündeler.



Kötü Kedi Şerafettin (2015) filmi ise benim nazarımda haftanın yıldızı. Anima İstanbul’a, uzun yıllarını vererek, büyük emeklerle ortaya çıkardıkları bu animasyondan dolayı teşekkür ediyor, güzel bir gişe başarısı diliyorum. Bu haftaki ‘Film Gündemi' hangi filmlerden oluşuyor dilerseniz daha detaylı bakalım.  

  • Kötü Kedi Şerafettin - Bad Cat (2015)

5 Şubat 2016 tarihinde vizyona giren Kötü Kedi Şerafettin (2015) filmini Ayşe Ünal ve Mehmet Kurtuluş birlikte yönettiler. Karikatürist Bülent Üstün'ün çizgi kahramanı Kötü Kedi Şerafettin, yetişkinler için animasyon haline dönüştürülürken, senaryo yazımında çizerle birlikte Levent Kazak görev aldı. 82 dakika süren Komedi-Animasyonun seslendirmesinde tiyatro dünyasından ünlü isimler bir araya geldi; Uğur Yücel, Demet Evgar, Ahmet Mümtaz Taylan, Okan Yalabık, Yekta Kopan, Ayşen Gruda, Cezmi Baskın, Güven Kıraç, Gökçe Özyol. Animasyon filmi, Anima İstanbul tarafından hazırlandı.
Tekrar belirtelim, bu animasyon yetişkinler için. Zira Şero, elinde içki şişesiyle sıradışı, belalı kötü bir kedi...

Kötü Kedi Şerafettin - Bad Cat (2015) Konusu:

Aylardan Mart, sıradan bir sabah: Cihangirli anti-kahraman Kötü Kedi Şerafettin, ayrılmaz arkadaşları Fare Rıza ve Martı Rıfkı ile mangal hazırlığındadır. Fakat evdeki hesap çarsıya uymaz… Zira Şero, aynı gün, sahibi-babası müzisyen Tonguç tarafından evden kovulur, bir çok düşmanı ile karşılaşıp saldırıya uğrar. Aşık olur akabinde baba olduğunu öğrenir. (Nasıl yani? Tacettin, oğul Tacettin!) Problemlerin çözümü ise Rıza’dan gelir: Bundan böyle hayvan gibi değil insan gibi düşüneceklerdir! tt4695548

  • Carol (2015)

5 Şubat 2016 günü vizyona giren Carol (2015) filmi, bu yılın Oscar adaylarından. Yönetmenliğini Todd Haynes üstlenmiş, İngiliz-Amerikan yapımı ve 118 dakika sürüyor. Carol filmi, Phyllis Nagy tarafından, Patricia Highsmith’in romanından sinemaya uyarlanmış.
Dram, Romantik türündeki Carol (2015) filminde Rooney Mara, Cate Blanchett, Kyle Chandler, Sarah Paulson, Jake Lacy ve John Magaro önemli rolleri paylaşmışlar.

Carol (2015) Konusu:

Therese (Rooney Mara) Manhattan'da bir butikte mağaza görevlisi olarak çalışan, günlerini sıradan bir şekilde geçiren genç bir kadındır. Bir müşteri eldivenlerini unutunca sahibi olan Carol Aird'a postalar. Böylece orta yaşlı, zengin, ancak evliliği yolunda gitmeyen Carol ile New York'ta bir arkadaşlığa başlarlar. Arkadaşlıklarının alacağı şekil ne yazık ki o dönemin ahlak kurallarına uymayacak özellikle Carol'un toplumdaki pozisyonu açısından problemler yaşanacaktır. İmdb Puanı: 7,5

  • Ip Man 3 - Yip Man 3 (2015)

Wilson Yip'in yönetmenliğini üstlendiği filmin senaryosunu Lai-yin Leung, Chan Tai-Li ve Edmonda Wong birlikte yazdılar. Hong Kong yapımı olan Ip Man 3 filmi, Aksiyon, Biyografi, Spor türlerinde ve 105 dakika sürüyor. Yönetmen Wilson Yip daha önce İp Man (2008) ve Ip Man II (2010) filmlerini çekmişti. Serinin üçüncü filminde de başrolü Donnie Yen oynuyor. Diğer rollerde ise Mike Tyson, Patrick Tam, Lynn Hung, Jin Zhang görev alıyor. Yip Man filmlerinin ortak özelliği Çin kökenli bir dövüş sanatı olan 'Wing Chun'la ilgili olması. Film, Türkiye'de 5 Şubat 2016'da gösterilmeye başlandı.

Ip Man 3 (2015) Konusu:

Önceki filmler 1950 yılı öncesini anlatırken Ip Man 3 filminde 1950’li yılların sonlarına geliriz. Ip Man öğretisini okulunda öğretmeye devam etmektedir. Oğlu okumaktadır. Oğlunun okulunda Cheung Tin-chi ile tanışır. O'da Wing Chun sanatı ile ilgilenmektedir. Mahalleye dadanan bir çete mülklerin peşindedir. İp Man mahalleyi korumak için çeteye karşı durur. Onları durdurur ancak çete oğlunu ve Tin-chi'nin oğlu ile birlikte kaçırır. İmdb Puanı: 7,9

  • Hep Yek (2016)

5 Şubat 2016'da vizyona giren Hep Yek (2016) filminin yönetmenliğini Ali Yorgancıoğlu üstlendi. Senaryoyu ise Ali Alper Erze, Suat Özkan, Bilal Kalyoncu birlikte yazdılar. Komedi türündeki 90 dakika süren filmin önemli rollerinde ise Fırat Tanış, Gürkan Uygun, İnan Ulaş Torun, Gökhan Yıkılkan, Denise Capezza, Füsun Demirel, Tuna Orhan, Adem Yılmaz, Ferdi Sancar görev aldılar. Sinemaseverler yönetmen Ali Yorgancıoğlu'nu yine bir Komedi olan 'Hayalet Dayı' filminden hatırlayacaklardır.

Hep Yek (2016) Konusu:

Meşhur kabadayılardan birinin oğlu olan Cevat, ünlü manken Camilla'yı çok sevdiğinden onu kaçırmaya karar verir. Ziya Baba bu iş için görevlendirilir. Camilla'yı kaçıran Ziya Baba onu paketler ve Şahin'i, paketi İzmir'den, İstanbul'a götürmekle görevlendirir. Şahin, yolda 
Altan ve Gürkan isimli belalılarla karşılaşınca paketi kaybeder. İçinde ne olduğunu bilmediği paketi bulup Cevat'a götürmesi için 48 saat süresi vardır.

  • Temel ile Dursun İstanbul'da (2015)

Yönetmenliğini ve senaristliğini İhsan Taş'ın üstlendiği, 5 Şubat 2016 vizyona giren filmler listesinin son filmi Komedi türünde. Filmde Wilma Elles, Alay Cihan, Tahsin Taşkın, Engin Alkan, Hülya Polat başrolleri paylaşıyorlar. Film 90 dakika sürüyor.

Temel ile Dursun İstanbul'da (2015) Konusu:

Karısı Fadime'yi memlekette bırakıp Dursun'un sözü ile kalkıp İstanbul'a gelen Temel orada aradığını bulamaz. Hayal kırıklığı yaşar ama karısının korkusundan geriye dönemez. İstanbul macerası başlayan Temel'i neler beklemektedir?


10 yorum:

  1. Carol, Kötü Kedi Şerafettin (tabi ki :) ve de Ip Man ilgimi çekti bu listende. Ip Man'in diğer 2 filmini seyretmediğim için önce onlara bakmam lazım tabi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ip Man, kung fu filmi Dilek, Bruce Lee tarzı diyeyim. Ancak biyografi olması benim ilgimi çekmişti. Şero'yu çok ama çok merak ediyorum. Umarım izleyebilirim...

      Sil
  2. Doyamadık gitti şu Temel Dursun üzerinden mizah yapmaya çalışmaya ve becerememeye... Hep aynı tür komedi filmi yapıyorlar. Pek gülemiyorum ben açıkçası. Carol çok cazip geldi bu listede. Oscar adayıymış zaten. Sayende haberdar oluyorum vizyondaki filmlerden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıllar önce Temel Dursun esprileri ile süslenmiş bir film seyretmiştim. Üç aşağı beş yukarı nelerle karşılaşacağımı bildiğimi söyleyebilirim. Şahsen benim ilgimi çekmiyor. Ama Türkiye büyük bir coğrafya hitap ettiği izleyiciyi bulacak ve sinemaya çekecektir... Carol filmi başrol oyuncusu Rooney Mara izlemek istediklerimden. Ancak En İyi Kadın Oyuncu ödülüne Cate Blanchett aday olmuş...

      Sil
  3. Kötü kedi şerafettin sayenizde süpriz bir şekilde izlenecekler listeme giriyor:) Ip Man 1-2-3 de olmazsa olmaz galiba:) Çok teşekkürler

    sevgi ve ışıkla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Animasyon filmi hazırlamak çok uğraşı gerektiriyor. Anime İstanbul'un yaptığı Kötü Kedi Şerafettin filmini özellikle bu anlamda izleyip değerlendirmeyi çok istiyorum. Benim de listemde inşallah vizyondayken seyredebilirim Melike Hanım. İp Man biraz erkek izleyicilere hitap eden bir film ama aile kavramına verdiği önem açısından izlenebileceğini düşünüyorum. Teşekkür ediyorum :) Sevgi ve ışıkla...

      Sil
  4. Kötü Kedi Şerafettin'in çıkmasını bayağıdır bekliyordum, ve bu hafta gitmeyi düşünüyorum. Fragmanına bakılırsa görüntü kalitesi çok güzel olmuş. Daha önceden ben çizgi romanını okumuştum, yani az çok karakter hakkında bilgim var, bakalım animasyonu nasıl olmuş :) Ayrıca böyle bir animasyon filmi çıkarmamızdan dolayı gurur duydum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmi izleme şansı buldum. İzlenmesi gereken bir yetişkin animasyonu olduğunu düşünüyorum. Ayrıca kalitesi çok hoşuma gitti.
      Teşekkür ediyorum :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön