23 Ocak 2016 Cumartesi

Diriliş - The Revenant (2015)

DİRİLİŞ - THE REVENANT (2015)

22 Ocak 2016 gününden itibaren sinemalarda gösterilmeye başlanan ABD yapımı Diriliş - The Revenant (2015) filmi, Oscar'lı yönetmen Alejandro Gonzalez Inarritu tarafından yönetildi. Michael Punke'ın A Novel of Revenge (2002) isimli romanından esinlenilen Diriliş (2015) filminin senaryosunu ise Mark L. Smith ve Alejandro Gonzalez Inarritu birlikte yazdılar. 151 dakika süren Dram, Macera, Gerilim, Western türündeki yapımın önemli rollerini Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Domhnall Gleeson, Duane Howard, Forrest Goodluck,Will Poulter, Lukas Haas paylaştı. 


İzleyen Gözüyle Diriliş (2015) Yorumu:

Yönetmen Inarritu, izleyiciyi çetin kış şartlarında tamamen doğanın içinde geçen bir atmosferin içine sokuyor. Filmin kahramanı, hayatta kalmak için verdiği savaşta, kullandığı yöntemlerle izleyicinin aklını zorlamaktan geri durmuyor.
Filmde kötü adam olan Tom Hardy'i beğendim. DiCaprio'nun filmdeki duruşunu da ayrıca sevdiğimi söylemeliyim.
İlginç bulduğum kamera çekimlerine de ayrıca dikkat çekmek istiyorum. Fotoğraf çekmekten yola çıkarak açıklamaya çalışsam... 'Geniş açıyla pan fotoğraf çeker gibi ama 360 derece olanından' Ama hayır, bu ifade de yetersiz gelecektir... Görüntü konusunda, her filmde göremeyeceğiniz ve mutlaka fark edeceğiniz başka ayrıntılar var, diyerek bir ipucu daha vereyim.
Diriliş - The Revenant (2015) bu yıl içlerinde en iyi film ödülü adaylığı da bulunan toplam 12 dalda Oscar'a aday gösterildi. Bildik bir intikam hikâyesinin, aksiyonu bol ve dozu yüksek tutularak işlendiği, erkek egemen, konuşmanın az olduğu, anlatımı ve kamera çekimleri ile ilginç bir hale gelen Diriliş - The Revenant (2015) ilgiyle izlediğim bir film oldu. İzlemeyi düşünenlerin sinema perdesinden izlemelerini tavsiye ediyorum.

Diriliş - The Revenant (2015) Konusu:

Kâşif, yol gösterici ve avcı olan Hugh, kızılderili oğlu ile birlikte asker ve sivillerin olduğu bir gruba rehberlik etmektedir. Bir kızılderili baskınından kurtulan bir avuç insanla birlikte hedeflerine doğru peşlerinde kızılderililer olduğu halde yola çıkarlar. Çıktıkları bu tehlikeli yolculukta Hugh bir ayının saldırısına uğrar. Yanlarında ağır yaralı haldeki rehberlerini götüremeyecekleri anlayan komutanı, onu, iki kişi ile birlikte ormanda bırakarak yoluna devam eder. Kışın hüküm sürdüğü bir zamanda gerçekleşen bu olaylar zincirinde Hugh'ın bir an önce ölmesini isteyen John (Tom Hardy) mezar kazıp hazırlamıştır bile...

İmdb Puanı: 8,2   İmdb linki: tt1663202

23 yorum:

  1. Tam yatacaktım bir baktım yazı yazmışsın hemen bittim burada :D Filmi çok sık duyuyordum ama senaryoya Innaritu eli değdiğini bilmiyordum. Bayılırım kendisini sırf o nedenden bile izlenebilir bu film :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 'Sakın pes etme. Nefes aldığın sürece mücadeleye devam et.' Yönetmen Innaritu, filmin temelini oluşturan bu cümleyi filmin en başında sarf ederek İzleyiciye bir yol çizmiş... Yönetmenin filmografisini yazmalıymısım! 21 Gram, Babel, Birdman filmleri hep onun elinden çıkma. Artık başka bir yazıya kısmet diyelim.:)

      Sil
  2. Çok kaliteli bir filmdi. Bence de sinemada izlenmeli ama Imax de izleyelim diyen birkaç arkadaşıma mide bulantısı sorunu yaşayabilirsiniz dedim. Normal izlemek daha iyi olur sanırım herkes için ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 'Filmin kahramanı insanın aklını zorluyor' dedikten hemen sonra mideyi de zorladığını yazmalıymışım:))

      Sil
  3. gÖZÜMDEN KAÇMIŞ SANIRIM BU 2015 İN FİLMLERİNİN HEPSİNİ TARADIĞIMI SANIYORDUM BİDE

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oscar adayı olunca The Revenant filminin ismi bir çok yerde geçmeye başladı. Bende kervana katıldım... İyi seyirler dileyeyim.
      Teşekkürler.

      Sil
  4. Aslında severim böyle filmleri.. Denk geldikçe izlerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmde bir ayı saldırısı sahnesi var, belgesel meraklısı bir arkadaşım, o boyutta bir ayının pençesi ile yaşaması imkansızdı dedi. Tek cümleyle bitirdi beni. 3. ağızdan izleyen yorumu yazmak istedim.

      Sil
  5. babam film tutkunudur. vizyonda ne çıkarsa anında izlemeye çalışır, bunu filmi de bana tavsiye etmişti ama ardından ben unuttum; film de öylece kalakaldı. bir ara izlemek istiyorum. hatta bugün seyrettiğim animeyi bitirirsem başlarım büyük ihtimal, en kötüsü yarına kalır. kadro ilgimi çekti. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. River, ben tam tersini yaptım önce Diriliş'i izledim, şimdilerde Prenses Kaguya Masalı'nı seyrediyorum :) Filmi sıkılmadan izleyeceğini düşünüyorum. Kadroda iyi oyuncular var...

      Sil
  6. Joy var mı diye bakınıyorum ama buna gideyim ben yaa...
    kafama taktım Joy'u yok! Diriliş gelmiş, gidicem Zülal! :)
    Kalemine sağlık, sende zaten sinemada izle diyorsun, dinlicem seni :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yakınındaki sinemalarda Joy artık gösterilmiyor mu? Başka seçenekleri araştırsan?
      Fenomen, detayda vermek istemiyorum ama filmin zaman zaman insanı geren sahneleri var. Gerilmek istiyorsan tavsiye ediyorum... Umarım beğenirsin :)

      Sil
    2. Ben gerilimi seviyorum daha çok Zülal! o zaman daha bir ısındım :)
      İstanbul'un göbeğine bakıyorum genelde ama bakalım, nasip olacak mı :)

      Sil
  7. Ilginç bir kadro. Di caprionun bazen sinir bozucu da olsa iyi bir oyunculugu var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. DiCaprio geçen yıl bir borsacıyı canlandırmıştı. O rol hakitaten sinir bozucuydu. :)

      Sil
  8. Yazı için teşekkürler...Gitmeyi düşündüğüm bir film..

    YanıtlaSil
  9. Çok merak ettiğim bir film,izleme fırsatım olursa hemen izleyeceğim :)

    YanıtlaSil
  10. Cok guzel bir filme benziyor, sayende vizyondaki filmler hakkinda da bilgi sahibi oluyorum Zulalcim. Gecenlerde esim bu filmden bahsediyordu kendisi genel olarak film konusunda epeyce bilgi sahibidir ben de bu film hakkinda yorum yapinca sasirarak vizyondakileri de biliyorsun bakiyorum dedi :)) Sayende oldugu icin sana ayrica tesekkur etmem lazim :)
    Emegine saglik canim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sinem, yorumun çok hoşuma gitti. :) İzlemek isteyenlere filmler hakkında az ya da çok fikir verebildiğimi bilmek güzel bir duygu. Bu diyalogu paylaştığın için asıl ben teşekkür ederim. Sevgilerimle :)

      Sil
  11. bütün yorumları okudum. sonuç bu film izlenmeli.

    YanıtlaSil
  12. Sinemaya gitmeyeli epey zaman oldu. Ah zamansızlık.

    YanıtlaSil
  13. O kadar duydum ki bu filmi geçen eşimle izleyelim dedik bir bölmünü izledik internet koptu:) şansa bakar mısınız? Sonra zor geldi tekrar bulması etmesi öylece kaldı ama sonunu getireceğim en kısa zamanda. İzlemeden önce yorumunuzu okumak iyi oldu zaten çok güveniyorum sizin yorumlarınıza.

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön