17 Ocak 2016 Pazar

Bizans Oyunları

BİZANS OYUNLARI: GEYM OF BİZANS (2016)

15 Ocak 2016 tarihinde vizyona giren Bizans Oyunları: Geym of Bizans (2016) filmi, Gani Müjde'nin yazıp yönettiği 2016 yapımı bir yerli film. Komedi türündeki film için İmdb 15+ diye ibare koymuş. Yine Gani Müjde imzalı olan ve 2000 yılında sinemalarda gösterilen Kahpe Bizans filminin devamı niteliğinde olan filmin önemli rollerinde; Gürkan Uygun, Ünal Yeter, Gonca Vuslateri, Murat Dalkılıç, Tolgahan Sayışman ve Tuvana Türkay yer aldı.



Yönetmen Gani Müjde Hakkında:

Gani Müjde bir dönem mizah dergilerinde yazılar yazmış, editörlük yapmış, tiyatro oyunları yazmış, televizyonda güldürmeyi amaçlayarak senaryolar kaleme almıştır. Yazıp yönettiği diğer iki filminin ismi:
- Kahpe Bizans (2000)
- Osmanlı Cumhuriyeti (2008)’dir.
Senaryosunu yazdığı; Selena (2006),  Hayat Bilgisi (2003), Pis Yedili (2011) dizileri sanırım birçoğunuza tanıdık gelecektir. Gani Müjde, dizilerin dışında film senaryosu da yazmıştır. Şener Şen ve Müjde Ar’ın başrollerini paylaştığı 1989 yapımı olan Arabesk filmini duymayan yoktur. Arabesk filminin senaryosunu Gani Müjde kaleme almıştır.
Yönetmenle ilgili bu kısa anımsatmalardan sonra Bizans Oyunları’nın konusuna göz atalım.

Bizans Oyunları: Geym of Bizans (2016) Konusu:

Bu filmde, Bizanslıların beraberinde, Güney Amerika'dan kalkıp yurdumuza yerleşen Mayalar'ı izleyeceğiz! Memleketlerinin sıcağından bunalan Mayalar Anadolu'ya gelip Türk boyları ile birleşirler ve kendi teknikleri ile Anadolu kültürünü sentezleyerek bir yükseliş yaşamaya başlarlar. Gelişmeler Bizanslıların dikkatinden kaçmaz. Bizans Kralı olan 3. Klitor, Maya hayranı olmasına rağmen, eşi ve eşinin kardeşi, Kral 3. Klitor'u öldürme ve tüm Maya kadınlarını zindana atma planları yapmaktadır. Kadınları zindana atma mantıkları ise çok ilginçtir...
İmdb Puanı, 87 kişinin oyu ile:  4,7






20 yorum:

  1. Bu tarz filmlerde komiklik yapacağız diye ölçüyü kaçırıyorlar. İzlemedim ama.Pek de hoşuma gitmiyor benim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarz filmlerin kendine has izleyicisi oluyor. Her kesime hitap etmiyor... İmdb verilerine baktım. Pek iç açıcı değil. Bir de +15 yaş demişler. Maaile oturup izlenmez gibime geliyor... Teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Fragmanından filme tahammül edemeyeceğimi anladım. Yine küfürler yine belden aşağı espriler ve sonuçta film çektik deniliyor. Bunu bize yapmasınlar artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Film konusunda taban yoklaması yapıyorum arada bir, izleyenlerin bazıları aradan sonra devam edemediklerini söylüyorlar... Fragmanda tek bir ağır küfür bile yetiyor değil mi filmden soğutmaya?

      Sil
    2. Kesinlikle öyle. Böyle filmlere verilen paraya acıyorum desem yeridir. Hani sinemada film izlemek de çok ucuz bir kültürel aktivite değil günümüzde. Daha kaliteli filmler neden seçilmiyor? sorusu hiç gitmiyor aklımdan. Bizim halkımızın seviyesi bu demek de istemiyorum açıkçası. Bu olamaz çünkü.

      Sil
  3. Ben de zaman kaybı olarak görüyorum. Mizah anlayışıma uymuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İmdb ile içli dışlı oldum artık. Bizans Oyunları filminde +15 uyarısını görünce şaşırdım açıkçası. Yerli filmlerde vizyona girenler arasında bu uyarı pek görülen bir şey değildir. Mizahın dışında diğer kriterleri de bir çoğumuza uymayan cinsten...

      Sil
  4. Gani Müjde'nin filmleri de dizileri de pek bana hitap etmiyor, ama dediğiniz gibi onun da kendi izleyici kitlesi var. Herkesin mizah anlayışı farklı tabii...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gani Müjde'nin senaryosunu yazdığı Hayat Bilgisi'ni sevmiştim. Perran Kutman vardı o dizide. Arabesk zaten dillere dolanan şarkıları ile bir çoğumuzun gönlünü fethetmişti... Bizans Oyunları sanırım yönetmenin unutmak isteyeceği filmlerden olacak. İzleyici rakamlarını merak etmekteyim. Öğrenince onu da yazacağım... Sevgiler diliyorum :)

      Sil
  5. Kahpe Bizans'ı hatırlattı bana.. Yorulmuştum onu izlerken..:) Film beni biraz dinlendirmeli... Bu film de çok hareketli bir filme benziyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fragmana baktım da film hakikaten nefes nefese çekilmiş gibi...

      Sil
  6. Türk filmleri kendi başına yaratıcı değil evet ya koreden çalıyorlar ya da amerikadan. Ama onların parodilerini yapma konusunda bence dünnya markasıyız ((: Eminim güldürüyordur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kore filmlerini bilemiyorum açıkçası. Ama Hollywood'un özellikle genç nesil aşk filmlerine büyük bir esin kaynağı olduğunu düşünenlerdenim.

      Sil
  7. Güzel bir türk filmi izlemeyeli bayağı oldu sanırım...Nedense bizim filmlerimiz hep gişe amaçlı hep belli bir izleyicisi olan filmler.Napalım biz de yabancı filmlere dizilere el mecbur devam ederiz artık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Festival filmlerini takip etmek lazım minikare, yakın zamanda İstanbul'da film festivalleri başlayacak...

      Sil
  8. Niye 15+ denmiş ki? Oyuncular da fena değilmiş aslında. Ama tolgahan sayışman'a rolü pek yakıştıramadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tolgahan Sayışman elinde ışın kılıcı tutan oyuncu değil mi? +15 sınırını sanırım belaltı tabir edilen espriler nedeniyle koydurdular.
      Bu arada filmin satılan bilet sayısı 400 bini geçmiş...

      Sil
  9. Biz geçen hafta arkadaşlarla bakmıştık bu filmin fragmanına ama pek hoşumuza gitmedi açıkçası. Çok absürt sahneler vardı. O yüzden hakkımızı başka filmden yana kullandık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmi fragmanı yaktı diyeceğim ama izleyenlerde hoşnut kalmamışlar. Doğru bir karar vermişsiniz... Bu arada hiç görünmüyorsun?

      Sil
    2. Evet bi süre ara vermek zorunda kaldım bloga. Buralara pek uğrayamadım maalesef :p ama yakında tekrar yazı yazmaya başlayacağım inşallah. :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön