8 Aralık 2015 Salı

Vizyona Girecek Filmler

11 ARALIK 2015 VİZYONA GİRECEK FİLMLER

Sinemaseverler 11 Aralık 2015 günü 6 yeni filmle tanışacak. Rüzgarın Hatıraları ve Azap isimli 2 yerli filmin gösterime gireceği cuma günü ayrıca; Steve Jobs, Pan, Victor Frankenstein ve Kurbağa Krallığı 11 Aralık 2015 vizyona girecek filmler arasında olacak.

  • Rüzgarın Hatıraları - Memories of the Wind (2015)

Türkiye, Almanya, Fransa ve Gürcistan ortak yapımı olarak çekilen Rüzgarın Hatıraları filmini Özcan Alper yönetti. Ahmet Büke ve Özcan Alper'in senaryosunu birlikte yazdıkları Dram türündeki film 140 dakika sürüyor. Özcan Alper'in daha önce Sonbahar ve Gelecek Uzun Sürer filmlerini yönetmişti. Sonbahar filminde ise başrol oyuncusu olarak yine Onur Saylak ile çalışmıştı. Çekimleri İstanbul, Batum ve Artvin'de yapılan 'Rüzgarın Hatıraları' filminin oyuncu kadrosu ise şöyle: Onur Saylak, Sofia Khandemirova, Mustafa Uğurlu, Menderes Samancılar,Tuba Büyüküstün, Ebru Özkan, Murat Daltaban ve Furkan Şeker

Rüzgarın Hatıraları - Memories of the Wind (2012)

Rüzgarın Hatıraları - Memories of the Wind (2015) Konusu:

II. Dünya Savaşı'nın bitmesine yakın, muhalif Ermeni şair Aram siyasi nedenlerle İstanbul'dan kaçmak zorunda kalır. Aram'ın Karadeniz ormanlarındaki, Sovyet Gürcistan sınırına olan bu yolculuğu sırasında yaşananlar dönemin siyasal ve kültürel yapısına da ayna tutuyor. Bu yolculuk sırasında sanatçının geçmişine de sık sık kapılar açıldığını görüyoruz...
İmdb Puanı ve Linki: 6,4 tt4938790

  • Pan (2015)

Yönetmenliğini Joe Wright'ın üstlendiği filmin senaryosunu Jason Fuchs kaleme aldı. İskoçya doğumlu yazar J.M. Barrie'in kitabından uyarlanan film, ABD, İngiltere ve Avustralya ortak yapımı ve 111 dakika sürüyor.  Macera, Aile, Fantastik türündeki 'Pan 2015' filminin müzikleri ise John Powell imzalı. Hugh Jackman, Levi Miller, Garrett Hedlund, Rooney Mara ve Adeel Akhtar filmin önemli rollerinde yer alan isimlerden bazıları.

Pan (2015)

Pan (2015) Konusu:

12 yaşındaki Peter, II. Dünya Savaşı döneminde Londra'daki bir yetimhanede yaşamaktadır. Peter, uçan bir gemi tarafından kaçırılınca kendisini heyecanlı bir maceranın ortasında bulur. Blackbeard'ın gemisinde yaşadığı çeşitli zorluklardan sonra ulaştığı Neverland adındaki yerde büyülü bir dünya ile karşılaşır. Bu dünya, eğlenceli aynı zamanda tehlikelidir de.
İmdb Puanı ve Linki: 5,8  tt3332064

  • Steve Jobs (2015)

Yönetmenliğini Danny Boyle'un üstlendiği ABD yapımı filmin senaryosunu Aaron Sorkin yazdı. Walter Isaacson'ın "Steve Jobs" isimli kitabından uyarlanan aynı isimli film, Biyografi, Dram türünde ve 122 dakika sürüyor. Daha önce de yaşamı filme çekilen Apple şirketinin kurucusu Steve Jobs'ı Oyuncu Michael Fassbender canlandırıyor. Diğer rollerde ise Kate Winslet, Seth Rogen, Jeff Daniels, Michael Stuhlbarg ve Katherine Waterston yer almışlar.



Steve Jobs (2015) Konusu:
Apple şirketini kuran Steve Jobs'un yaşamı ve iş ilişkilerinin anlatıldığı biyografi, Oscar ödüllü yönetmen ve senaristin dokunuşları ile hayat bulmuş.
İmdb Puanı ve Linki: 7,2 tt2080374

  • Victor Frankenstein (2015)

ABD yapımı filmin yönetmenliğini Paul McGuigan üstlenirken senaryo Max Landis ve Mary Shelley tarafından yazıldı. Dram, Korku ve Bilim-Kurgu türündeki 109 dakika süren filmin müzikleri Craig Armstrong imzalı. 'Victor Frankenstein' filminin başrolllerinde ise Daniel Radcliffe, James McAvoy, Jessica Brown Findlay, Bronson Webb, Andrew Scott ve Daniel Mays rol alıyor.

Victor Frankenstein (2015)

Victor Frankenstein (2015) Konusu:

Igor Strausman (Daniel Radcliffe) ve Viktor Von Frankenstein (James McAvoy) nasıl tanıştılar, ne tür zorluklar onları bir araya getirdi ve arkadaşlıklarını nasıl olgunlaştırdılar... Filmde, olaylar Dr. Frankenstein'ın zeki yardımcısı Igor merkezli anlatılıyor. Klasik Frankenstein filmlerinden farklı bir başlangıç yapılmasına rağmen konu yine canavar yaratma çalışmalarına odaklanmaktadır.
İmdb linki ve puanı: 6,0 tt1976009

  • Azap (2015)

Yönetmenliğini ve senaristliğini Ulaş Güneş Kaçargil ve Dilek Keser ikilisinin üstlendiği Korku, gerilim türündeki yerli yapımın müziklerini ise deneyimli bir isim olan Saki Çimen yaptı. Filmin oyuncuları ise İrem Deniz, Ayşe Selen, Dilşah Demir, Sonya Dicle Akbaş, Ayşın Yeşim Çapanoğlu, Tuğçe Aydın, Çağatay Keçeci, Macit Çevikalp ve Oktay Akyörük.

Azap (2015)

Azap (2015) Konusu:

Öğretmen ataması yapılan Ayşin gideceği köyle ilgili internette araştırma yapar. Okuduğu haberlerde cinlerle ilgili yaşanan korkunç olaylar anlatıldığın görür. Ailesinin karşı çıkmasına rağmen gitmeye karar verir. Gitmeden önce arkadaşları veda partisi verirler. Partide fincanla cin çağrılır ve bu yüzden korkulu dakikalar yaşarlar. Sonrasında ise yolculuk onun için hem gerilimli hem de gizemli geçecektir. Köye ulaştığında gece olmuştur ve orada Fatma Ana'ya misafir olur. Köy ise bir düğüne hazırlanmaktadır. Düğün bir cin düğünüdür!

  • Kurbağa Krallığı - Frog Kingdom (2013) 

ABD ve Çin ortak yapımı olan Animasyon türündeki filmin yönetmenleri Nelson Shin ve Melanie Simka. 86 dakika süren yapımın senaryosu ise Ross Mihalko, Melanie Simka ve Mychal Simka tarafından yazıldı. Kurbağa Krallığı, 11 Aralık 2015 vizyona girecek filmler listesinin son filmi.

Kurbağa Krallığı - Frog Kingdom (2013)

Kurbağa Krallığı - Frog Kingdom (2013) Konusu:

Kurbağa Kral, Kurbağa Olimpiyatları'nı kazanan kişi ile kızını evlendireceğini açıklayınca, Prenses Froglegs yıkılır ve evden kaçar. Halkın arasına karışarak sıradan biri olarak yaşamaya başlar. Prensesin hedefi kılık değiştirerek olimpiyatlara katılmak ve kazanmaktır. Böylece bir başkası ile evlenmeyecek ve özgür kalacaktır... Filmin kötü kahramanı dev yılan Serpent ise oyunları mahvedip krallığı ele geçirme planları yapmaktadır. Prenses, arkadaşı Freddy ve diğer arkadaşları ile birlikte Serpent'e karşı çıkmak isterler ama başarabilecekler midir?
İmdb Puanı 5,2

15 yorum:

  1. Yılın son demi Steve Jobs galiba, hem kitaplarda onun gibi düşünmek, hayatı falan derken filmi de var :)
    2016 ya ayağının tozuyla girecek, ne kıskandım şimdi :)
    Victor Frankenstein dikkatimi çekiyor hatta Pan'de :)
    Teşekkürler, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Star Wars filmi de yılın sonuna kalan filmlerden, gerçi farklı kulvardalar. Jobs benim için bir muamma, filmi izlemek bu açıdan faydalı ve aydınlatıcı olacak. Biyografileri bu yüzden ayrı bir seviyorum. Teşekkür ediyorum fenomen ;)

      Sil
  2. Steve Jobs'un kitabını okumuştum ve hayatı enteresan gelmişti. Filmini de izlemek isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başarıyı yakalamak kolay olmasa gerek, kitabı vardı artık filmi de var. Kitabın ardından film iyice perçinler Jobs'u :) Tabi kısmet diyoruz, sevgiler.

      Sil
  3. Rüzgarın Hatıraları, Victor Frankenstein ve Kurbağa Krallığı dikkatimi çekti bu listede. Bir de Rüzgarın Hatıraları 2012 yapımıymış ama epey geç girmiş vizyona. Bir minik merak vuku buldu bende :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onur Saylak'ı Sonbahar filminde izliyorum. Yeni daha film bitmedi. Sonbahar'ı ve oyuncuyu sevdim. Rüzgarın Hatıraları filmini bu yüzden şiddetle merak ediyorum... Dediğinde haklısın kaynaktan kaynaklı bir kaynak hatası olmuş orada. Düzelttim teşekkür ediyorum canım.

      Sil
  4. Victor Frankenstein Merak ediyorum ben de:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Victor Frankenstein filminin başrollerinde sevdiğim oyuncular var. Radcliffe ve McAvoy bir arada izlenesi bir film çıkarırlar bence. Teşekkür ediyorum Sevdicann

      Sil
  5. Rüzgarın Hatıraları filmi ilgimi çekti..Genel olarak gördüğüm kadarıyla 2.Dünya savaşı sırası ve sonrasıyla ilgili bu tarz filmler çoğalıyor.Bu da şahsen hoşuma gidiyor..Paylaşım için teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  6. Merhaba bloguna ilk yorum yapışım. Filmleri çok severim ki şuan en çok merak ettim film Pan filmi oldu konusu çok dikkatimi çekti fantastik filmleri çok severim benim için çok bilgilendirici bir yazı olmuş teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  7. Onur Saylak Hatırla Gönül'de çok başarılı... Pazar akşamları Hatırla Gönül'de onu izliyorum sadece... :)

    Bu arada kitabım çıktı! :) Bloguma beklerim, sevgiler... :) :)

    YanıtlaSil
  8. Epey uzun zamandır sinemaya gitmemiştim.Rüzgarın hatıraları iyi bir fikir gibi geldi.Sevgiler:)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön