7 Aralık 2015 Pazartesi

Kelebek Yapımı

CUPCAKE KAĞIDINDAN KELEBEK YAPIMI
Cupcake kağıdından kelebek yapımı son derece kolay aynı zamanda keyifli bir uğraştır. Renk çeşidi çok fazla olan cupcake kâğıtlarından çok farklı eserler ortaya çıkarabilirsiniz. Benim kelebek yapımı için seçimim kırmızı ve kırmızı puanlı modellerden yana oldu.
Kâğıttan kelebek yapımı için kullanılan malzemeler cupcake kâğıdı ve birazcık ipten oluşuyor. Yardımcı malzeme olarak makas kullandım ancak ona ihtiyaç duymayabilirsiniz bile. Aşağıda fotoğrafta yapım aşamalarını açık bir şekilde görüntülerle anlatmaya çalıştım. Ancak yine de dikkat edilmesi gereken bir iki detay bulunmakta.


İlk olarak, cupcake kâğıtlarını düzleştiriyoruz. Elinizde yaptığınızda düzleşmediğini düşünürseniz bir kalemle üzerine bastırabilirsiniz.
İkinci olarak,  düzleştirmiş olduğunuz kek kağıtlarını bir ucundan başlayarak akerdeon tarzında kağıt bitene kadar katlamaya başlıyoruz. Burada dikkat edilecek nokta narin görünümlü kelebeklere sahip olmak istiyorsanız kat aralarını mümkün olduğunca dar tutmanızdır.
Üçüncü ve son olarak, kelebeği oluşturduktan sonra alt kanatlarını bir makas yardımı ile keserek küçültürseniz gerçeğe daha yakın bir model elde etmiş olursunuz.


Kağıttan kelebek yapımı, aslında geniş bir konu, origami kelebek yapımı da dahil olmak üzere çok farklı şekillerde yapılabiliyor. Bugün sizlerle paylaştığım model en kolaylarından biri idi. Yine kolayca yapılabilen bir başka modeli önümüzdeki günlerde yine haberseyri’nde paylaşacağım.
Kağıttan eğlenceli ürünler yapmayı seviyorsanız hobi başlığını ya da aşağıdaki linkleri ziyaret edebilirsiniz.

21 yorum:

  1. Çok hoş olmuş.Rengarenk kalıplarla rengarenk yapmak lazım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum Sevdicann, yaklaşık 10 değişik renk ve desenin içinden bunları yakıştırdım birbirine. Kek Kağıtlarım öylece duruyorlardı. Kek yapmıyorum bari kelebek yapayım dedim :)

      Sil
  2. I loved it!!
    A very nice and original way to make a butterfly, also serves as a precious gift. Congratulations!
    Happy week!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) I did the idea of motherhood with this post. I leave the reader's imagination assessment. Thank you, I wish you good weeks. ;)

      Sil
  3. Kelebek etkisi :) Yaratıcı fikirle duayeni, yine yapmışsın yapacağını, özel günlerde şık sunumlar için tercih edilesi, çok sevdim, yapımı da kolay, daha ne olsun ki!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duayen? :)) Sofralarda peçetelere süs olarakta kullanıldığını gördüm gibi sanki. Bu iş için bir kurdela ile oluşturulacak halka eklemek lazım sadece... Yapması hakikaten kolay. Teşekkür ediyorum.
      Kelebek Etkisini ilk çıktığında 2 kez izlemiştim. Çok orjinal gelmişti o zamanlar :)

      Sil
    2. duayen yanlış anlaşılmasın yaş olarak değil kıdem olarak, üstat gibisinden kullandım tabi ki aksi söz konusu bile olmamalı :)
      Kelebek etkisini sevmiştim, Ahston Kutcher de hala severim :)

      Sil
    3. Yaş olarak algılamadım zaten, hatta aklıma bile gelmemişti :) Duayen değilim ama hoşuma gitti manasında yazmıştim:)

      Sil
    4. Oh oh buna çok sevindim, bir an pot kırdım sandım da :)

      Sil
  4. Bu kelebekler cupcakelerden bile tatlı olmuşlar..:) Ellerinize sağlık. Sevgiler..:)

    YanıtlaSil
  5. Çok tatlı! Süslemelerde kullanılır bu doğum günlerinde vs ne hoş bir fikir :) Eee becerikli kadının hali başka tabi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim evin her yeri kağıt kelebeklerle doldu:) Burada görülen sadece bir tanesi. Kısmet olursa onları da buraya taşıyacağım. Aslında bu post biraz sabırsız davrandığım için acele ile hazırlandı...
      Teşekkür ediyorum Dilekciğim.

      Sil
  6. Kızım görse(gelinim) bayılır onun evi de kelebekler vadisi gibi:)) çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  7. Meraklısı için faydalı bir paylaşım..Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  8. Çok yaratıcı... Gerçekten çok sevimli olmuş. Elinize emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
  9. güzel olmuş.. elinize sağlık

    YanıtlaSil
  10. Ayy çok tatlı bir kelebek olmuş :)

    YanıtlaSil
  11. kek kağıtlarından kelebek yapılabileceği aklıma bile gelmezdi, deneyeceğim harika olmuşlar.

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön