28 Kasım 2015 Cumartesi

Pancar Marmeladı

PANCAR MARMELADI

Merhaba, bugün kırmızı pancarı rendeleyip, şekerle birlikte kaynatarak hazırladığım pancar marmeladı tarifini paylaşacağım. İlk kez yaptığım bu marmeladı aslında paylaşmak amacıyla yapmamıştım ama ortaya çıkan iş hoşuma gidince, işte bu yazı çıktı ortaya. 1 kilo pancarla yaptığım marmelat ½ litrelik kavanozu doldurdu. Fazla gelen kısmı sofrada tadımlık oldu.


Malzemeler:

1 kilo kırmızı pancar
4 bardak toz şeker
1,5 bardak su
½ Limon suyu

Yapılışı:

Pancarı eldiven takarak yıkayın ve soyun.
Rendelediğiniz pancarı üzerine şeker serperek bir gece dolapta bekletin.
Ocağa koyduğunuz pancarın üzerine su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Ağzı devamlı açık tutulan tencerede kısık ateşte arada bir karıştırarak 40 dakika kadar kaynatın, limon suyunu ekledikten sonra kıvam alan marmeladı ocaktan indirerek soğumaya bırakın. İyice soğuyan reçeli temiz ve kuru bir kavanoza koyarak ağzını sıkıca kapatın. 







Yorumum;

Pancar Marmeladı tat olarak hoşuma gitti. Yumuşaklığı ağır basan bir gevrekliğe sahipti. Pişmanlığım daha çok su koymamak oldu. Şurubun bir kısmını başka işler yapmakta kullanabilirdim. Şurup konusu artık başka bir sefere… Reçel yapan ama marmelat yapmayan biri olarak su konusunda tereddüde düştüğümden Renkli Pasta Sepetinin Kayısı marmeladı tarifine başvurdum.
Tüm ciddiyetimi yerle bir edeceğini bilsem de bir tavsiyede bulunacağım. Kırmızı pancarı ruj niyetine bir denemelisiniz! Çok tatlı ve doğal pembe bir rengi var!
Sevgiyle, huzurla kalın…

23 yorum:

  1. Şimdi kendimi sorguladım pazarlarda bakıp bakıp yüz çevirdiğim pancar neden mutfağıma girmiyor diye...
    Rengi kıvamı harika olmuş.
    Kayısı marmeladı tarifim faydalı oldumu bilemiyorum ama kayısının pancara karşı avantajı sanırım kendinden sulu olması.. Az suyla kıvama giriyor. Pancarın durumunu da reçele benzettim. Ama tadını da çok merak ettim gerçekten. Ellerinize sağlık.. Sevgiler...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pancarın tadı pek sevilmez ondan olabilir. Çoğunluğun bu fikirde olduğunu düşünüyorum. Pancar suyunu fazla vermedi. O yüzden suya ihtiyacı olduğunu düşündüm. 3-5 ay saklamayacağım için yumuşak olmasına aldırmadım açıkçası. Yapalı 1 ay oldu. Bir sorun çıkarmadı. Şekerlenme vs sorunlardan bahsediyorum... Denemek lazım ağız tatları aynı olmayabiliyor sonuçta :) Sevgiler diliyorum ben de :)

      Sil
  2. Anneme gösterdim bu tarifi aşırı mutlu oldu :D Yeni bir keşif. Kesin deneyecek annem de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Annene selamlarımı yolluyorum Dilekciğim. 1 kilo pancar deneme boyu için ideal bir miktar bence. Sevgiler diliyorum.:)

      Sil
  3. Rengi çok güzel kırmızı kırmızı. Dediğiniz gibi dudaklara da doğal bir görüntü verir. Aslında bozulmasa biten rujların içine koy kullan ;))) Turşusunu severim pancarın hatta Çankırı pazarında çok satılır. Marmelatını hiç yemedim ama çok lezzetli görünüyor. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de pancarın turşunu hiç yemedim... Pancar çok hoş bir renk verdi dudağa. Ancak kalıcı olmuyor. Hemen çıkıyor. Ya da emiliyor tam dikkat etmedim o kısmına :) Bitmiş rujlar var pancarı kesip içine mi yerleştirsek acaba :)))

      Sil
  4. Eline sağlık pancarla marmelat fikri çok hoşuma gitti doğrusu. Hep turşusunu yiyecek değiliz ya, daha iyi olmuş birçok şekilde kullanabilirz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum Özgen Hanım, Kırmızı renkli bir kek yapma hedefim var bakalım pancar işe yarayacak mı? Kahvaltılarda tüketiyoruz şimdilik ama bir de kekini yapacağım inşallah. Sevgiler.:)

      Sil
  5. Rengi mükemmel olmus, denemek lazim, kirmizi pancar cok faydali umarim tadida güzel olur :) ellerinize saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pancarın tadı konusunda şüpheler var. Tabi tecrübe etmek lazım ;) Sevgiler.

      Sil
  6. Farklı bir tarif,paylaşım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  7. Kırmızı pancarın tansiyonu düşürdüğünü duymuştum , çok faydalı bir sebze. Marmelatı ilginç .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pancarın tansiyon düşürme özelliğini bilmiyordum. Buna göre benim yememem lazım :)

      Sil
  8. Pancarın rengine ben de bayılıyorum ama ruj olarak denemedim hani :-)Pancarı meze olarak ,tursu olarak pek bir seviyorum ama marmelad karşısında ceketimin önünün ilkleyeceğim şimdi ,muhteşem görünüyor çünkü.Ellerine sağlık canım bayıldım görüntüsüne.Deneyebilirim.Pastalarda da kullanabilirim rengi süper çünkü :)Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ruj olayı spontane gelişen bir şeydi. Pancarı daha yıkarken ellerime pembesini verince aklıma geldi :) Pancarın kırmızısı hamur işlerini boyar mı bilmiyorum. Bir gün onu da deneyeceğim... Çok teşekkür ediyorum. Sevgiler :)

      Sil
  9. Zülal hanım pancar reçelini bende aklımdan geçiiriyordum..Mutfaktakiler plusta paylaşmışsınız çok teşekr ederim..denemem gerekiyor bir reçelci olarak..sevgilerimi yolladım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pancar marmeladını yapmadan önce internette biraz dolaştım. Hatta reçelci olduğunuzu bildiğim için ilk sizin blogunuza bakmıştım. Bu konuda deneyimli olmadığım için biraz araştırmak istemiştim. Yaptığımda çıkan sonuç benim hoşuma gitti. Eminim siz deneyimlerinizle çok güzellerini yaparsınız. Reçellerinizi takipteyim :))

      Sil
  10. pancardan meze ve turşu yapıyorum ama marmelatını yapmak hiç aklıma gelmemişti. En yakın zamanda ruj olarak da denemeyi planlıyorum ;)
    Sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  11. Elinize sağlık.
    Görüntü ve renk olarak ye beni diyor.
    Tadını gerçekten merak ediyorum. Bu tarifi denemek isterim.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. İlk defa görüyorum ben de. Genelde yoğurtlu mezesini yapardım. Ama böyle de pek hoş gözüküyor. Tadını çok merak ettim bir kaşık alabilir miyim :)

    YanıtlaSil
  13. Pancari çok severim ama marmelat da oldugunu ilk kez gördüm.

    YanıtlaSil
  14. Ellerine sağlık çok güzel görünüyor ♥

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön