3 Kasım 2015 Salı

Kutu Kaplama DIY

AYAKKABI KUTUSU KAPLAMA

Evde etrafta kalabalık eden küçük eşyaları saklamak için, ayakkabı kutusu kullanmayan yok gibidir. Küçük bir dokunuşla bu kutulara yeni bir çehre kazandırmaya ne dersiniz? 




Ayakkabı kutusu kaplama için gereken malzemeler oldukça basit. Yapım süreci de bir o kadar kolay. 

Malzemeler:

Kap Kağıdı
Yapıştırıcı
Makas

Yapılışı:

Kap kağıdını gereken ebatlarda kesin ve ayakkabı kutusunun yüzeyine yapıştırıcıyı sürün. Kap kağıdını hava kabarcığı kalmaması için elinizle sıvayarak kutuya yapıştırın. Aynı işlemi kutunun kapağı için yapabilirsiniz.  


Kutu kaplama,hobi

Kapağın üzerindeki marka ve yazıları kapatmak için fotoğrafta görülen düzenlemeleri yaptım. Kutu kaplama işi biter bitmez de ortalıkta dolaşan küçük eşyaları bekletmeden içine doldurdum. 
DİY çerçevesinde küçük hobilerle uğraşmayı seviyorsanız hiç durmayın, çünkü kendinizi böyle bir şey yarattığınızda mutlu hissediyorsunuz.

30 yorum:

  1. Çok güzel olmuş. Bayıldım..:) Kızlarım biraz daha küçükken veya ders yoğunluğu henüz bu kadar artmamışken, evde sürekli bi incik boncuk, kesme dikme illeri olurdu... Şimdi onlar dersleriyle meşgul... Oğlumsa süper kahramanlara hayran. Şimdi gün boyu evde süper kahramanlarla oynuyoruz. kutuyu görünce böyle şeyler yapmayı özlediğimi fark ettim...:) Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nahide hanımcığım şimdiki çocukların kahramanları kimler, uzak kaldigim icin merakimdan soruyorum. Süpermen, Batman eskilerde kalmıştır herhalde?
      Ona buna şuna derken özlense bile zaman kalmıyor ki hobi işlerine. Bloglarda neler neler yapıyorlar hayran hayran bakıyorum sadece...

      Sil
    2. Süpermen, Batman, Örümcek adam, Zorro...:) Hepsi..
      Ama artık uzak tutmaya çalışıyorum. Örümcek adamı çok seviyor. Onu tam bir kahraman olarak görüyor.. Ve onun gibi her yere zıplamaya çalışıyor. Kendini boşluğa bilinçsizce bırakabiliyor..:( Çok korkuyorum. Aklım çıkacak yerinden.. Çizgi filmlerini artık göstermemeye çalışıyorum. Evde süper kahraman oyuncakları da belli etmeden birer birer çöpe gidecek... Tabi ki farkettirmeden ağlatmadan...

      Sil
    3. Aa fenaymış, korkmakta haklısın tabi. Unutturmaya çalışmak doğru bir karar bence de. Kendini bilecek yaşa gelene kadar uzak tutmalı. Ekranlardaki tehlikenin nereden geleceği hiç belli olmuyor. Benzer bir şey başımdan geçti. GS takımının bir maç videosu vardı. Benimki izlemeyi çok seviyordu,izlerken bi neşe bir kahkaha. O dönem gözlerinde istemsiz kirpmalar olmaya başladı. Epilepsisi var,ilaç artık yetersiz geliyor diye dr à götürdüm ilaç seviyesine bakıldı testler yapıldı ters bir duruma rastlanmadı ama yine de ilaç seviyesi arttırıldı ... İstanbul da metronun hizmete girdiği ilk günlerdı. Oğlanı da aldım bindik metroya. Yol boyunca tüneller de ışıklar mevcut. Tren hareket halindeyken ışıklar Çakan ışıklar halinde akıp gidiyor. Benimki de büyülenmiş gibi ışıklara kilitlendi. Hoop, istemsiz göz kirpmalari basladi, bakmasını engelledim. Çakan ışık epilepsiyi tetikleyebiliyor. Göz kirpmalari da beynin etkilendiğini gösteriyor. Metroda ki aydınlanma halimden sonra oğlumun devamlı izlediği GS videosunun ne kadar tehlikeli olduğunu keşfettim. Videoda hızla değişen flash ışıklı sahneler vardı... Videoyu anında çöpe gönderdim. Neyin nerede ne şekilde zarar vereceğini kestirmek zor. Allah hepimize baş etmek için gereken dikkati ve gücü verir insallah.
      Konu kutulardı değil mi :)))

      Sil
    4. Konu kutulardı evet ama biz nerden nereye geldik.. :) Aslında kutular falan küçük bir kaçamak.. Bir nefes alımlık mola hayattan... Ağırlıklı meşgalemiz çocuklar.. Çünkü zaten en değerlilerimiz onlar.. Ve bunca dikkate, özene rağmen farkında olmadan birşeyleri atlayabiliyor veya hemen fark edemeyebiliyoruz. Ben mesela süper kahraman sevgisinin örümcek adamı kopyalamaya kadar gidebileceğini kestiremedim. Bana göre onlar çizgi filmdi. Ama oğlum onu örnek almış. Bilinçsizce onun yaptıklarını tekrar etmenin kendisini ölüme bile götürebileceğinin farkında değil. Bunun farkına varan annesi şimdi çareler arıyor daha geç olmadan.:( kendi ellerimle aldığım oyuncakları çöpe atmam gerekiyor onu çok da üzmeden...

      Ve gs maçı oğlunuzu bu kadar sevindirince, mutlu edince eminim siz de çok mutlu oldunuz. Ama o ışık çakmaları hastalığı belki bir adım daha ileri taşıdı... Bunlar hayatın cilveleri mi bilemiyorum. Ama insanız işte.. Ne kadar dikkatli, tedbirli olsak da yine de birşeyler yanlış gidebiliyor... Çok geçmiş olsun...

      Sil
    5. Hayat tecrübelerden oluşuyor. Ya yaşayarak ya da böyle birikimlerimizi birbirimize aktara aktara öğreniyoruz. Dilekleriniz için teşekkür ediyorum. ;) Sevgiler...

      Sil
  2. Aynı kutudan bana da yap kıskandım! Bu konularda zaten istidat sıfır. :D İnsan hem güzel yemek yapıp hem de elinden bu tarz işler geliyorsa ben kıskanırım ya! :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evde bir dünya kutu, bir düzene de kap kağıdı var. Renklerini söyle yeter ki seri üretime geçeyim :)) Yalnız önce kanatlarımı toplayıp yere inmem lazım :))

      Sil
  3. Çok güzel olmuş ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Birgül hanım beğenmenize sevindim :)

      Sil
  4. ellerine sağlık böyle daha güzel görünüyorlar göze :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Hatice hanim elimde var olan kap kağıtların değerlendirdim aslında daha sade bir kağıt seçimiyle çok daha şık olabilirmiş.

      Sil
  5. Eline sağlık canım ne kadar güzel olmuş :)Sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Ivır zıvır toparlamak için bunun gibi kutuları sıkça kullanıyorum.Boş bir zamanımda elimdekileri değerlendireyim bende.Ellerinize sağlık :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filiz hanım bu işlemde çok cabuk sonuca ulaşılıyor. İç kısmı astarlıda çalışılabilir. Ben 2 tane daha yapacağim ortalık toplanmadı daha :)

      Sil
  7. merhaba bu aralar kutulara fena sardım kaplamanız çok güzel olmuş.ben de bloguma beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, hoş geldiniz :) ben uzun zamandır sizinle aynı durumdayım ama nihayet ş... nın bacağını kırabildim :)
      Görüşmek dileğiyle.

      Sil
  8. Bayıldım aklımın koydum bende yapacağım teşekkür ederim fikir için :)=

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kutunun başına geçince ortaya nasıl bir güzellik çıkacağı muamma, bu kaplama işi yaratıcılığa çok açık. Rica ederim, ben teşekkür ederim. :)

      Sil
  9. AA hemen yapmalıyım tatlım tam benlik :) değerlendirilmesi gereken çok kutu var evde :) çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kutulardan bende de çok var. Ama yukarıdakini yapınca 1 tanesi eksildi. :)) Teşekkür ediyorum.

      Sil
  10. Çok güzel. Ben eskiden ayakkabi koydugum kutulari kaplardim. Simdi hazir aliyorum tembwllestim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Satılan hazır kutular çekici oluyor Derya hanım. Gördüğümüzde almadan yapamıyoruz. :)

      Sil
  11. Çok güzel olmuş gerçekten hazır kutulara para vereceğimize kendi zevkimize göre ayakkabı kutuları kaplasak hem daha sevimli bir görünüm elde ederiz hem de kasamızdan para eksilmez değil mi ama. :)

    YanıtlaSil
  12. Ayakkabı kutusu kaplamak çok zevkli bir uğraş. Ben kutuyu kapladıktan sonra mutlaka fiyonkla da süslüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fiyonk harika bir fikir. Objeye hareket katar:) Teşekkür ediyorum:)

      Sil
  13. Ayakkabı kutusu kaplama fikri çok güzel.Çok cici olmuş.Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum Sibel Hanım beğenmenize sevindim:)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön