5 Ekim 2015 Pazartesi

Patlıcan Yatağında Et

PATLICAN YATAĞINDA ET

Merhaba, bugün sizlerle asıl tarifinde dana/tavuk ciğeri kullanılan ancak elimde mevcut olmadığı için et ile hazırladığım patlıcan yatağında et tarifini paylaşacağım. Tarif; közlenmiş patlıcan, kavrulmuş et ve yoğurt ana malzemeleri ile yapılıyor. Porsiyon sayısı ise 2 kişilik. Kaynak ise elimde bulunan Sofra Dergisidir.


Malzemeler:

300 gram dana eti
4 adet patlıcan
1/2 çay kaşığı karabiber
1 diş sarımsak
1 su bardağı yoğurt (miktar arttırılabilir)
4 yemek kaşığı sıvıyağ
Pul biber

Yapılışı:

Patlıcanları bütün halde fırına koyup közleyin. Et pişerken bir yandan da közlenen patlıcanların karnını yarıp içini bir tabağa alın.
Eti ince yapraklar halinde doğrayıp tencereye koyun ve kısık ateşte ağzı kapalı olarak kendi suyunda pişirin. Kendi suyunu çeken eti sıvıyağ ekleyerek kavurun. Kavrulan ete tuz ve 1 ve 1,5  bardak sıcak su ekleyerek kısık ateşte pişmeye bırakın. Suyunu çekip iyice yumuşayan eti ocaktan indirin.


Közlenmiş patlıcanı bıçak yardımıyla küçük parçalara ayırın. Patlıcana, dövülmüş sarımsak, ½ bardak yoğurt, karabiber ve tuz ekleyerek karıştırın. Servis tabağına bu karışımı yayın. Üzerine sıcak haldeki eti yerleştirin. Kalan yoğurdu tabaklardaki etin üzerine pay ederek pul biber serpin.  Dilenirse pul biber yağda yakılarak üzerinde gezdirilebilir. Ama hafif olmasını istiyorsanız bu şekilde bırakabilirsiniz. Afiyet olsun.

Genel yemek alışkanlıklarımıza istinaden yorumum;

Kırmızı et yemeklerini nadir yapan biriyim. Oğlum etten köşe bucak kaçtığı için evde bu yönde uygulanan bir düzeneğimiz mevcut. Kendisinin sulusu hariç pişirilen her türlü patlıcanı (kurusu dahil) silip süpürerek yeme özelliği var. Neyse lafı fazla uzatmadan paylaşayım; patlıcan yatağında et tarifini yaptığımda 3-4 parça da olsa etiyle yedirmeyi başardım. Daha ne isterim...
🍖
Etli yemek tarifi arıyorsanız aşağıdaki yemek isimlerinin üzerine tıklayabilirsiniz.
Kıymalı Kaçamak          Sultan Kebabı          Patates Dolması

20 yorum:

  1. Eline sağlık muhteşem vallahi. Şu tok halimle bile yiyebilirim :)

    YanıtlaSil
  2. :( Bana tuz yasak şu an ve canım o kadar çok istedi ki bunu!!! Bloggerı iyice kapatmam daha doğru olacak sanırım :) Buarada mail atamıyorum bugün akşam seni aradım haberin ola :) Yine arayacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir hikaye vardır; Adam kızına seni tuz kadar seviyorum demişte kızı anlamamış. Kızının yüzünü astığını görünce yemekleri bundan böyle tuzsuz yapmasını istemiş. Kızımız tuzun hayata katkısını kısa sürede anlamış ve babasına hak vermiş... Tez zamanda yasaklarının kalkmasını diliyorum canım... Bu aralar internet, telefon, bilgisayar, bloğumun ayarları bana saç baş yolduruyor. Bayram öncesinden beri iki yakam bir araya gelmedi... Uygun olacağın vakti bilemedigimden aramayayım, bekliyor olacağım, sevgiler :)

      Sil
  3. Elinize sağlık yemek biraz alinaziğe benziyor çok lezzetli görünüyor sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz Özgen hanım, yorum için teşekkür ederim. Alinazikle benzer yönler oldukça fazla haklısınız :)

      Sil
  4. Farklı tarifler denemek çok iyi oluyor. Çocuklar böylelikle sevmedikleri şeyleri de sevmeye başlıyorlar. Benim küçük kızım da et sevmez et suyu sevmez. Dün taze fasulyeye et suyu ekledim pişirirken.. Hemen dudaklarını büktü. Sen bi dene bak nasıl güzel oldu dedim. Tadına bakınca devamı geldi. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fırsat buldukça daha önce yapmadığım tarifleri denemeye çalışıyorum. O kadar çoklar ki. Deneyecek, yapacak çok yemek var çok :) Küçükken annem kuyruk yağı kullanıldığında bende dudak bükerdim siz yazınca aklıma geldi ;)) Sevgilerimi sunuyorum.

      Sil
  5. Me encantan las berenjenas asadas y esta receta en combinación con la carne y el yogur se ve realmente deliciosa, muy nutritiva, aunque nunca la he probado así.
    Un abrazo y te deseo un feliz día!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you very much for the comments, if you are interested in the province of Gaziantep 'Alinazik' I advise you to look at the recipe. Similar to the original form, but the main meal it. Have a nice day :)

      Sil
  6. Patlıcan ve et çok iyi bir ikili.

    YanıtlaSil
  7. Gerçekten leziz görünüyor ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  8. Oy oy oy! Karnım aç benim, niye bunlara bakıyorum acaba? Gideyim araba lastiklerine falan bakayım. Onlar da güzel görünüyor ama hiç değilse iştah uyandırmaz. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açlık varsa hobi sayfalarına hiç uğramayın, direkt olarak mutfağa yönelin :))
      Teşekkürler :)

      Sil
  9. O görüntü nasıl güzel öyle Zülal hanım:) Gece gece canım çekti valla :)Ellerinize sağlık nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Sibel Hanım begenmenize sevindim :)
      Sevgiler diliyorum. :)

      Sil
  10. Bunu bende kuş başı etle yapmstım harika oluyor ellerinize sağlık 😃

    Bloğunuzu takibe alıyorum banada beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, hoş geldiniz :) Patlıcan yogurt et birlikteliği hakikaten güzel oluyor. Teşekkür ediyorum.
      Memnuniyetle uğrarım, tekrar teşekkürler :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön