2 Ekim 2015 Cuma

Kedidili Pastası

KEDİDİLİ PASTASI

Hazır satılan kedidili bisküvisi ile yapılan, kolay tatlı tarifi grubuna giren bir tarif paylaşmak istedim bugün. Hazır krema ve diğer bir adı savoiardi olan bisküvilerden kullanarak yaptığım bu tatlının adı kedidili pastası. Yapımı oldukça keyifli ve işin içinde fırınlama süreci olmadığından kısa bir sürede ortaya çıkıyor.



Malzemeler:

1 paket kedidili bisküvisi
2 bardak süt (ıslatmak için)
1 paket toz krema (kakaolu veya sade)
1,5 bardak soğuk süt
Üzeri için;
1 adet 80 gr lık bitter çikolata
100 gr Antep Fıstığı

Yapılışı:

Toz kremayı derin bir kaba koyup üzerine bir buçuk bardak soğuk süt ekleyin ve mikserle pürüzsüz aynı zamanda koyu bir kıvam alana kadar yaklaşık 4-5 dakika karıştırın. 2 bardak sütü bir tabağa dökün. Kedidili bisküvilerini süte daldırıp çıkartın. Bisküvilerin taban görevi yapacak olanlarını bir tabağa dizin. Kremayı enjektöre veya krema torbasına koyun ve tabaktaki bisküvilerin üzerine sıkın. Kremaların üzerine sütle ıslattığınız bisküvileri kapatın.
Antep fıstığını havanda dövün.
Bitter çikolatayı parçalara ayırarak çukur bir kaba koyun. Çukur kabı kaynar derecedeki sıcak su koyduğunuz diğer bir kabın içine oturtun. Alttan gelen ısı sayesinde çikolatalar yavaş yavaş erimeye başlayacaktır. Çikolata tamamen eriyince bir kaşığını alıp bisküvilerin üzerinde gezdirin. Tüm bisküvileri çikolata ile süsledikten sonra üstlerine Antep fıstığı serpin. Tatlıyı soğuması için dolaba kaldırın.


Kedidili Pastası Hakkında Düşüncelerim:

  • Kedidili bisküvisi sütle temas edince hemen yumuşuyor. Biraz sert kalmalarını istediğimden sadece içe gelecek yüzeylerini süte batırdım. Tamamen süte buladığınızda ise yumuşacık oluyor, bu da ağızda hoş bir tat oluşturuyor.
  • Bu tatlıyı yaparken bir de beyaz çikolata ile süslemek istedim. Fakat beyaz çikolatayı pürüzsüz bir şekilde eritmeyi başaramadım. Akışkanlığını çabuk kaybetti, pütürlü oldu, beyaz çikolata bitter kadar saf değilmiş demek ki diye düşündüm. Ya da ben beceremedim. Ama sonuçta bitter çikolata benim için ‘in’, beyaz çikolata ‘out’ oldu bundan böyle…
  • Kedidili Pastası yapmak için satılan kedidili bisküvisine, marketlerde değişik markalar adı altında rastlamak mümkün. Paketlerin üzerinde yazan adı ise 'savoiardi'. Marka isimleri ise; Balocco , Vivenzovo , Carlotti , Bonomi. Fiyatları 3-8 Türk Lirası arasında değişiyor. Yine hazır satılan Kemalpaşa tatlısı, şekerpare veya ekmek reyonlarına yerleştirildiğini, marketlerin adı geçen bölümlerinde savoiardi bisküvilerini bulabileceğinizi de ilk kez deneyecekler için buradan açıklamış olayım. 
Afiyet olsun...

29 yorum:

  1. Un postre delicioso, fácil de elaborar pero con un resultado extraordinario y muy muy apetecible, me encantan!!!
    Un abrazo y feliz fin de semana!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. La crítica me hizo feliz, gracias. Me gustaría que los días felices;)

      Sil
  2. Mini pastalar da süslemeleri de çok güzel olmuş. Böyle tek sunumluk pastaları, kekleri seviyorum ben.
    Aslında beyaz çikolatayı ben de çok severim.. Eritmeyi de hiç denememiştim. Demek ki olmuyormuş..:) Ellerinize sağlık.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süsleme olayı zevkli oluyor. Kedidili pastası bu konuda bana bir fırsat tanıdı. Keşke daha çok üretken olabilsem, süslü tatlılar ortaya çıkarabilsem... Teşekkür ediyorum. Sevgilerimle:)

      Sil
  3. Kedi dilini sade bile severim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlı yapmak için aldığım ama tatlıyı yapamadan bisküvileri bitirdiğim çok olmuştur :)

      Sil
  4. Çok severim harika görünüyor ellerinize sağlık ;)

    YanıtlaSil
  5. Minik pastalar şık ve güzel oluyor. Sizin pastanız da çok güzel görünüyor:)) Hem pratik, hem de eminim lezzetlidir. Ellerinize sağlık.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Beyhan Hanım, böyle süslü püslü tatlılar mutlu olduğum zamanlarda ortaya çıkıyor ;) Beğenmenize sevindim. Sevgiler.

      Sil
  6. ellerinize sağlık hem pratik hemde çok şık bir sunum olmuş denicem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum, denerseniz afiyet olsun şimdiden :)

      Sil
  7. Ellerinize sağlık, çok hoş olmuş.. Ben özellikle fotoğrafı çok sevdim.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, kedidili pastası fotoğrafının bir albenisi varsa sebebi odaya dolan akşam güneşidir ;)

      Sil
  8. Elinize sağlık, harika bir sunum ve eminim lezzet de on numaradır..sevgi ve selamlr..takipteyim bende..

    YanıtlaSil
  9. Merhaba blogunuzu yeni keşfettim ve takipteyim :)
    Bana da uğrarsanız çok sevinirim sevgiler...
    http://modadusleri.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  10. Ellerinize sağlık :) Kedi dili ile yapılan tatlılar bana çok hafif geliyor.Yapması da oldukça pratik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dolapta yedek kedidili bulundurmaya başladım. Acil durumlarda çok işime yarıyor :)

      Sil
  11. ellerinize sağlık leziz görünüyor..

    YanıtlaSil
  12. İlk bakışta biraz eklere benzettim farklı bir çeşidi gibi düşündüm çok güzel süslemişsiniz. Kedi dili bisküvi ile ilgili komik bir anım var. Birgün misafirim gelecek ben de mozaik pasta yapayım dedim evde de kare bisküvi yoktu kedi dili vardı onunla deneyim dedim tabii bunlar çabuk eriyince benim tatlı puding gibi oldu. Ben de kuplara doldurup biraz da süsleyip servis ettim.:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Durumu iyi kurtarmışsınız :)) Kedidili bisküvisini süte batırıp çıkarmak yetiyor. Mübarekler sünger gibi, sıvıyı hemen içlerine çekiyorlar :) Süslerken azıcık özendim :)

      Sil
  13. Nefis görünüyor ellerine sağlık ♥ Çok iştah açıcı bir sunum olmuş ekrana yapıştım :) Blogunuzu takibe almak istiyorum ancak izleyiciler gadgeti eklememişsiniz eklerseniz sevinirim Nasıl ekleneceğini http://www.yenibilge.biz/2015/04/blog-izleyiciler-gfc.html adresinde detaylı olarak anlatmıştım :) Teşekkürler güzel paylaşımınız için

    YanıtlaSil
  14. muhteşem görünüyor. Bu arada Blog keşif etkinliğinden geliyorum. Sizi takibe aldım bloğuma da bekliyorum bloğum için tık tık

    YanıtlaSil
  15. Gerçekten pratik gibi. Eline saglik canim.

    YanıtlaSil
  16. Zülal bu nasıl bir görüntü böyle gerçekten çok güzel görünüyor ellerine sağlık :). Kedidili ile yapılan tatlıları ben de çok seviyorum hem pratik hem de lezzetli oluyor. Bu tarifte çok pratik üstelik sunum ve görsellik harika 🤗
    Bu tarifini mutlaka denemek istiyorum sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  17. Bu tür pratik tarifler acil durumlarda çok işe yarıyor. Süslemesi de harika olmuş, " ye beni diyor " adeta ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  18. Şu Korona günlerinde artık pastaneden bir şeycik alınmaz, harika görünüyor, bunu yapmak isterim. Tarif için çok teşekkürler:)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön