25 Ekim 2017 Çarşamba

İşe Yarar Bir Şey (2017)

İşe Yarar Bir Şey (2017)

Pelin Esmer'in yönettiği 3. uzun metrajlı filmi İşe Yarar Bir Şey (2017) 27 Ekim 2017 günü vizyona giriyor. Dram türündeki filmde başrolleri Başak Köklükaya ve Öykü Karayel paylaşıyor. Film, bir tren yolculuğuyla başlıyor ve trendeki yolculardan, biri avukat diğeri hemşire olan iki kadının sonu meçhule uzanan hikâyesini anlatıyor.

İşe Yarar Bir Şey (2017) Poster

Filmin çekimlerinin bir bölümü Haydarpaşa ve Alsancak Tren Garı'nda gerçekleştirildi. 'İşe Yarar Bir Şey' adlı yapım vizyona girmeden önce film festivallerinde gösterildi. Yapım, İstanbul Film Festivali'nde FİPRESCİ ödülünü kazandı. Geçtiğimiz günlerde sona eren Adana Film Festivali'nden ise En İyi Senaryo, En İyi Kadın Oyuncu (Başak Köklükaya) ve En İyi Görüntü Yönetmeni ödülleriyle döndü.

Türkiye, Hollanda, Fransa, Almanya ortak yapımı olan film, Kasım ayında başlayacak olan Estonya’daki Tallinn Black Nights Film Festivali’nde uluslararası prömiyerini yapacak.

İşe Yarar Bir Şey (2017) Filmi Fragmanı
Vizyon Tarihi: 27 Ekim 2017
Yönetmen: Pelin Esmer / Senaryo: Pelin Esmer ve Barış Bıçakçı / Görüntü Yönetmeni: Gökhan Tiryaki / Dağıtımcı: Başka Sinema / Yapım: Mars Prodüksiyon, Sinefilm / Türkiye, Hollanda, Fransa, Almanya / 2017 / Süre: 107' / Dram
Oyuncular
Başak Köklükaya (Leyla rolünde), Öykü Karayel (Canan), Yiğit Özşener (Yavuz), Ayşe Nil Şamlıoğlu (Berfu), Cüneyt Yalaz (Murat)

İşe Yarar Bir Şey (2017) Konusu

İşe Yarar Bir Şey (2017), Başak Köklükaya ve Öykü Karayel

Bir avukat ve bir şair olan Leyla (42), 25 yıl sonra lise arkadaşlarıyla buluşmak için çok uzun bir tren yolculuğuna çıkar. Trende sıkıntı içindeki hemşirelik öğrencisi olan Canan (21) ile konuşmaya başlar. Aralarındaki konuşma geliştikçe Canan'ın yolculuk sebebini öğrenir. Leyla, uzun tren yolculuğunda trendeki ve uzaktaki insanların hikâyeleri ile çevrilmiştir. Yolculuğun sonunda, Canan'ın yatalak olan hasta arkadaşına yapacağı, büyük sorumluluk isteyen zor ziyaretinde ona katılmaya karar verir. tt6214084

Yönetmen Pelin Esmer Filmografisi

2017 İşe Yarar Bir Şey (Dram)
2012 Gözetleme Kulesi (Dram)
2009 11’e 10 Kala (Dram)
2005 Oyun (Belgesel) 70'

6 yorum:

  1. Başak Köklükaya varsa izlenir bu filim..
    Oyınculuğuna herzaman hayran olmuşumdur.
    Güzel bir filim.
    Teşekkürler canım 😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başak Köklükaya'yı bir süredir sinema filmlerinde göremiyorduk. Umarım artık daha sık görürürüz. Ben teşekkür ediyorum İnciciğim. Sevgiler. :)

      Sil
  2. Tematik film gibi duruyor canım sanki ruh karartıcı renksiz Oyuncular muthiş, ama tür dram. Dramdan biraz uzak durmak istiyorum :) Paylaşım için çook teşekkürler emeğine sağlık Zülalim öpüyorum :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pelin Esmer'in şimdiye kadar tek bir filmini izledim. 11'e 10 kala idi ismi. İlk iki denememden sonra filmin başlarını geçebilmeyi başardım. Ağır ilerlemesine rağmen çok hoşuma gitti. Sanırım filmin havasına girebilecek ruh halini yakalamakla da ilgili filme adapte olabilmek.
      Bende teşekkür ediyorum Deryacığım, sevgiler diliyorum :)

      Sil
  3. Başak köklükaya için bile bakarım bu filme.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başak Köklükaya "İşe Yarar Bir Şey" filmindeki performansıyla bu yıl Adana Film Festivali'nde "En İyi Kadın Oyuncu Ödülü"nü aldı. Sergilediği performans kaçırılmamalı diye düşünüyorum.
      Sevgiler diliyorum. :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön