24 Ekim 2017 Salı

Ayla (2017)

Ayla (2017)

Yaşanmış bir olaydan yola çıkılarak çekilen hikayesiyle dikkat çeken, seyirciyi Türkiye'nin asker gönderdiği Kore Savaşı yıllarına götürecek olan Ayla (2017) adlı film 27 Ekim 2017 günü vizyona giriyor. Filmde, Astsubay Süleyman Dilbirliği'nin Kore Savaşı sırasında bulduğu 5 yaşındaki kimsesiz kıza, orada bulunduğu süre içinde sahip çıkışının hikayesi anlatılıyor.
Ayla (2017) Poster
Kalabalık bir oyuncu kadrosuna sahip olan filmde İsmail Hacıoğlu, Çetin Tekindor, Ali Atay ve Taner Birsel önemli rolleri paylaşıyor. Türkiye ve Güney Kore'de çekimleri gerçekleştirilen filmde ayrıca Güney Koreli ve Amerikalı oyuncular yer alıyor.
Oscar'a adaylığı bulunan "Ayla: Savaşın Kızı" filminin, başvuruda bulunan 92 ülke arasındaki elemelerden sonra kalacak 9 aday arasında olup olmayacağı Aralık ayının ortalarında, Oscar komitesinin açıklamasıyla belli olacak.
Oscar Ödülü En İyi Yabancı Dilde Film dalındaki diğer 91 aday ülke ve filmlerinin listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Vizyon Tarihi: 27 Ekim 2017
Diğer Adı Ayla: The Daughter of War / Yönetmen: Can Ulkay / Senaryo: Yiğit Güralp / Görüntü Yönetmeni: Jean Paul Seresin / Müzik: Fahir Atakoğlu / Dağıtımcı: Warner Bros. / Yapım: Dijital Yapım Evi / Türkiye / 2017 / Süre: ' / Dram, Savaş
Oyuncular
İsmail Hacıoğlu, Çetin Tekindor, Lee Kyung-Jin, Kim Seol, Ali Atay, Taner Birsel, Murat Yıldırım, Damla Sönmez, Altan Erkekli, Meral Çetinkaya, Erkan Petekkaya, Duygu Yetiş, Büşra Develi, Esra Dermancıoğlu, Sinem Öztürk Uslu

Ayla (2017) Konusu

Ayla (2017) filminden bir sahne
1950 yılında Kore Savaşı'nın çıkması üzerine BM üyesi olan Türkiye, yardım çağrısına uyarak Güney Kore'ye bir tugay gönderir. Tugayda bulunan Astsubay Süleyman devam eden savaş ortamında annesi babası öldürülmüş olan korkmuş durumdaki küçük bir kız çocuğuna rastlar. Küçük kızın bakımını üstlenen Süleyman ve Ayla adını verdiği öksüz kız çocuğu arasındaki bağ giderek güçlenir. Birliğin neşesi haline gelen Ayla ile Süleyman baba-kız gibi olmuştur. 15 ayın sonunda birliğin Türkiye'ye geri dönmesi gerekir. Ayla'yı yanında Türkiye'ye götürmek isteyen Süleyman'ın önüne Güney Kore yasaları çıkacaktır. tt6316138
"Ayla" filmine ait detaylı bilgiye site içinde bulunan bu linkten ulaşabilirsiniz.

Ayla, 2. Kez Vizyona Girdi

Ayla filmi 15 Haziran 2018 tarihinden itibaren 2. kez sinemalarda gösterilmeye başlandı.
Son güncelleme: 19.06.2018

22 yorum:

  1. Birlikte uun zaman geçirmişler. Ayla'yı Türkiye'ye getirebilmiş olmasını dilerdim. Umarım böyle bir mutlu son saklıyordur içinde..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayla'nın gerçek hayatta neler yaşadığıyla ilgili NTV kanalında bir program izledim. Ayla'nın hem çocukluğu hem de sonraki yaşamı zorluklarla dolu geçmiş. Yönetmen Can Ulkay sayesinde şu an hiç ummadığı günler geçiriyor.
      İnsan hayatının kırılma noktaları var. Türkiye'ye çocukken gelebilseydi hayatını kim bilir nasıl yaşayacaktı. İstanbul'a geldiğinde neler düşündüğünü çok merak ettim. Belki filmde bu duygulara düşüncelere ait bir dialog bulunuyordur, izleyip göreceğiz.
      Teşekkür ediyorum :)

      Sil
  2. İzlemek istiyorum bu filmi ama sinemaya gitmeye vaktim olur mu bilemiyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım vakit bulup izleyebilirsin. Filmin uzun süre vizyonda kalacağını düşünüyorum, bu sayede uygun bir zaman ortaya çıkar belki :)
      Sevgiler diliyorum :)

      Sil
  3. Bu filmi izlemek istiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayla'yı aylardır merak içinde bekliyoruz. Umarım izleyecek olanlara hayal kırıklığı yaşatmaz. Filmin duygu yüklü olduğu söyleniyor. Yanınıza mendil almayı unutmayın. :)
      Teşekkür ediyorum :)

      Sil
  4. Ben de bu filmi uzun zamandır merakla bekliyorum ve bu beklemeye değecek bir film olduğunu düşünüyorum. Artık cuma günü anlarım gerçekten öyle olup olmadığını :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cevap vermekte hayli geciktim ama umarım izlemiş ve beğendiğiniz bir film olmuştur.
      Teşekkürler:)

      Sil
    2. Son gözyaşı15 Ocak 2019 16:12

      İndiremedim ben telefonuma bu filmi

      Sil
    3. Son Gözyaşı, Film Gündemi'nde sadece film tanıtımı yapıyoruz.

      Sil
  5. Güzel bir filme benziyor, merak ettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu arada film vizyona girdi filmi izleyip beğenenlerin yorumlarını okumaya başladım. :)
      Teşekkürler :)

      Sil
  6. Ben de bu filmi çok merak ediyorum, hatta OSCAR adayı olmasını umuyorum. Ama filmi izlemek lazım beklentim cidden çok yüksek canım. Teşekkürler emeğine sağlık .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmin konusu, olayların yaşandığı zaman diliminin genişliği dikkat çekici. Geçen yıl Oscar adayı olan "Lion" filmi geldi aklıma. 5 yaşında bir çocuk kaybolmuş ve yaklaşık 30 yıl sonra evine dönebilmişti. Bu da gerçek bir hikayeydi.
      Bakalım kısmet, hikaye iyi, oyunculuklar da iyiyse Oscar'a aday olamasak bile sinema arşivimiz güzel bir film kazanmış olur.
      Teşekkürler, sevgiler :)

      Sil
  7. Fragmanını izleyince tam anlamıyla hayran kaldım! Umarım Oscar'ı kapar! ^_^ Oyuncu kadrosu da epey iyi. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fragmanı defalarca izledim İrem. )) Benim de hoşuma gitti. 2-3 sene önce ortak yapımcılarından biri Fransa olan Mustang Fransa adına Oscar aday adayı olmuştu.
      Belki Ayla'da öncelikle bu fırsatı yakalar.
      Teşekkür ediyorum :)

      Sil
  8. güzel bir film ancak oscara adaylığında biraz şüpheliyim..türk filmlerine oscar gibi onlar için önemli olan bu ödülü vereceklerini pek sanmıyorum..yani biraz siyasi yönü ağır basıyor gibi..ama umarım yanılırım.. :) elinize sağlık,güzelş bir tanıtımdı.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmi izlemeden yorum yazmak hoşuma gitmiyor aslında ama film hakkında çok materyal izledim; Tv programları, röportajlar... Benim korkum, filmin siyasi yönünden ziyade duyguları ajite etme ihtimalinin olması nedeniyledir. Rakipler hakkında Oscar Adayı 92 ülke filmlerinin isimlerinin olduğu bir liste yayınlamıştım. İçlerinde ses getiren filmlerin olduğu listeden ilk 5'e kalınabilir mi? Bu noktada ben de umutlu değilim. Ama en azından aday olabilirsek filmin değeri de artacaktır ki bu da sinema emekçileri için hem gelir kaynağı olur hem de daha iyi filmler yapmak için motivasyon artar.
      Teşekkür ediyorum :)

      Sil
  9. fragmandan bayağı etkilenmiştim İsmail'in oyunculuğunu çok seviyorum zaten birde minik bir koreli oyuncu eşlik edince orttaya iyi şeyler çıkacağını düşünüyorum. Türk yapımcılar genelde komedi ve dramı iyi beceriyor diğer alanlarda pek başarılı olmasa bile. açıkçası gerçeklere dayanan bir kurgusu olduğu için gitmeyi çok istiyorum umarım bir fırsatını bulurum sende güzel yorumlamışsın. teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Minik Koreli oyuncunun duygu geçişleri çok başarılıymış. Cast seçimlerinde bu yüzden hayran kalmışlar küçük kıza.
      Umarım fırsat bulursun, daha uzun zaman oynar zaten.
      Teşekkür ediyorum güzel yorumun için sevgiler :)

      Sil
  10. Güzel bir film sizinki gibi bir incelemeyi hak eder. Elinize sağlık, zevkle okudum.

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön