16 Mart 2024 Cumartesi

Eflatun (2022)

Eflâtun (2022)

Cüneyt Karakuş'un yazıp yönettiği ve ilk uzun metrajlı filmi olan Eflatun (2022), görme engelli Eflatun'un, sesine âşık olduğu bir adam ile aralarında gelişen romantik hikâyeyi konu ediniyor. Dram, Romantik türlerindeki yerli filmin başrollerini İrem Helvacıoğlu ve Kerem Bürsin paylaşıyor. Yönetmen filminde görme engelli bir karakterin gözünden portreler çiziyor.

Eflatun (2022) Poster
103 dakika süren Karakuş Film'in yapımcılığını üstlendiği Eflatun, CGV Mars D. ile 22 Mart 2024 günü sinemalarda seyirci ile buluşacak.

*Ekolokasyon veya biyosonar: Yarasa, yunus ve balina gibi bazı memelilerin kullandığı biyolojik sonardır. Hayvanın çıkardığı ses ile sonar gibi çalışır.

Eflâtun (2022) Konusu:

Beş yaşında görme yetisini yitiren Eflâtun, bu süreçte babasının öğrettiği gölge oyunları ve ekolokasyon yöntemini kullanarak hayata tutunur. Gerçek ile hayalin birleştiği noktada bir yaşam kuran Eflâtun, babasından kalma saat tamircisinde çalışır. Ve bir gün bir adamın sesini duymasıyla zaman, onun için durur… Sesine âşık olduğu ve tanımadığı bir adamı bekler. Bir gün aradığı sesin sahibi olduğunu düşündüğü adam saat dükkanına gelir.

Vizyon Tarihi: 22 Mart 2024

Yönetmen-Senaryo: Cüneyt Karakuş / Görüntü Yönetmeni: Haluk Erkan, Tarık Han Koç / Müzik: Nadir Altuntoprak / Dağıtımcı: CGV Mars / Şirket: Karakuş Film / Türkiye / 2022 / Süre: 103' / Dram, Romantik / Derecelendirme: Genel İzleyici Kitlesi

Oyuncu Kadrosu:
İrem Helvacıoğlu (Eflâtun)
Kerem Bürsin (Oflaz)
Nazan Diper (Füruzan)
Erman Okay (Şener)
Yıldız Kültür (Büyük Hala)
Melisa Akman (Aylin)
Semiha Bezek (Ayşen)
Haydar Köyel (Ayhan)
Nagihan Gürkan (Zeynep)
Roza Çelik (Çocuk Eflâtun)

1 yorum:

  1. tatlı oyuncular :) balinaların çıkardığı sesler yaa çok ilginç :)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön