16 Ocak 2024 Salı

The Teachers' Lounge (2023) Almanya Oscar Adayı

The Teachers' Lounge (2023) Almanya

İlker Çatak'ın yönettiği, Almanya'nın Oscar adayı olan The Teachers' Longue (2023) filminin konusu bir okulda geçiyor. Sosyal drama olan filmin senaryosu Johannes Duncker ve İlker Çatak'ın ortak çalışması olarak karşımıza çıkıyor.

Das Lehrerzimmer
The Teachers' Lounge (2023) Almanya Oscar Adayı

Öğretmenler Odası filminin genç iyimser öğretmeni olan Carla karakterini 32 yaşındaki Leonie Benesch canlandırdı. Yabancı Dilde film dalında 15 filmden oluşan Oscar listesinde yer alan Öğretmenler Odası; film, kadın oyuncu, yönetmen ve senaryo dallarında birçok ödül kazandı. Yapım son olarak üç gün önce 2024 Palm Spring Uluslararası Film Festivali'nden de ödüllerle döndü.

Orjinal adı 'Das Lehrerzimmer' olan yapım konuya hakim bir senaryo ile çekilmiş. Clara'nın öğretmenlik yaptığı okulda yaşanan bir olayın etrafında gerilimli adımlarla dolaşırken; personel eksikliği, aşırı çalışma, ayrımcılık, yetkinin kötüye kullanılması, şiddet, aile sorunları, gerici öğretim yöntemleri ve yapısal dezavantaj gibi konuları da filmin satır aralarında okuyabileceğiz.

İlker Çatak
The Teachers' Lounge (2023) Almanya Oscar Adayı İlker Çatak

Almanya'da yaşayan 1984 doğumlu yönetmen İlker Çatak, İstanbul Bahçesi (Stambul Garden) (2021), Once Upon a Time... Indianerland (2017), I Was, I Am, I Will Be (2019) filmleriyle biliniyor.

The Teachers'Lounge - Das Lehrerzimmer Konusu:

Öğretmen Carla Nowak, öğrencilerinden birinin hırsızlık yaptığından şüphelenilince meselenin özüne inmeye karar verir. İdealleri ile okul sistemi arasında sıkışıp kalan eylemlerinin sonuçları, genç öğretmeni çok cepheli tehlikelerle karşı karşıya bırakacaktır.

Vizyon Tarihi: 2 Şubat 2024

Diğer Adı: Das Lehrerzimmer / Yönetmen: İlker Çatak / Senaryo: Johannes Duncker, İlker Çatak / Görüntü Yönetmeni: Judith Kaufmann / Müzik: Marvin Miller / Sony Pictures / Dağıtım - İthalat: Bir Film / Almanya / 2023 / Süre: 98' / Dram / PG13

Oyuncu Kadrosu:
Leonie Benesch (Carla Nowak)
Leonard Stettnisch (Oskar Kuhn)
Eva Löbau (Friederike Kuhn)
Michael Klammer (Thomas Liebenwerda)
Rafael Stachowiak
Sarah Bauerett
Kathrin Wehlisch
Anne-Kathrin Gummich

1 yorum:

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön