22 Kasım 2021 Pazartesi

İstanbul Bahçesi | Stambul Garden (2021)

Räuberhände

Almanya'da yaşayan yönetmen İlker Çatak'ın konusu hem Almanya'da hem de Türkiye'de geçen filmi İstanbul Bahçesi, Stambul Garden (2021) 26 Kasım 2021 günü Başka Sinema dağıtımıyla vizyona giriyor. Gabriele Simon'un Finn-Ole Heinrich'in aynı adlı romanından sinemaya uyarladığı orjinal adı 'Räuberhände' olan yapım, iki gencin 18 yaşında hayata karşı sahip oldukları tutumlarını, yaşanan sıra dışı bir olayın arkadaşlıklarını sınava sokmasını ve çıkılan İstanbul yolculuğunu anlatıyor.

İstanbul Bahçesi, Stambul Garden (2021) Afiş

İlker Çatak, 1984 yılında Berlin'de doğmuş, 12 yaşından 20 yaşına kadar İstanbul'da yaşamış ve film okumak için tekrar Almanya'ya dönmüş. Her iki ülkenin kültürünü tanıyan Çatak, kısa metrajlı çalışmalarından sonra içinde Räuberhände filminin de bulunduğu üç uzun metrajlı film çekmiş.

İstanbul Bahçesi - Stambul Garden (2021) Konusu:

Sarışın olan Janik ve esmer Samuel liseyi bitirmenin tadını çıkaran iki yakın arkadaştır. Vakitlerini büyüklerin gözlerinden uzak eski bir bahçede geçirirler. İkisinin dünyası birbirinden çok farklıdır: Janik’in ailesinde her şey olması gerektiği gibidir, düzeni seven Samuel ise parçalanmış bir aileden gelir. Janik ise karmaşayı. Samuel'in annesinin karıştığı bir olay, iki arkadaşın arasındaki yakın bağı tehlikeye sokar. Samuel'in bilinmeyen babasının yaşadığı kente doğru uzun zamandır planladıkları İstanbul yolculuğunda, arkadaşlıklarını kurtarmak, özgürlüklerinin tadını çıkarmak ve yeni bir hayatı deneyimlemek isterler.

İstanbul Bahçesi - Stambul Garden (2021) Altyazılı Fragman

Vizyon Tarihi: 26 Kasım 2021
Filmin Diğer İsimleri: Stambul Garden, Räuberhände / Yönetmen: İlker Çatak / Senaryo: Gabriele Simon / Finn-Ole Heinrich'in kitabından uyarlama / Görüntü Yönetmeni: Judith Kaufmann / Dağıtımcı: Başka Sinema / Almanya / 2021 / Süre: 1 saat 29 dakika / Dram / tt10526266 / 18+
Oyuncu Kadrosu:
Emil von Schönfels (Janik)
Mekyas Mulugeta (Samuel)
Katharina Behrens (Irene / Samuel'in annesi)
Nicole Marischka (Ella / Janik'in annesi)
Godehard Giese (Jona / Janik'in babası)
Luissa Cara Hansen (Lina / Janik'in kız arkadaşı)
Isabella Bartdorff (Bernadette)
Adnan Devran (Fiko / çingene çocuk)
Oğulcan Arman Uslu (Osman)

2 yorum:

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön