9 Ocak 2023 Pazartesi

Guillermo Del Toro Sunar: Pinokyo (2022)

PİNOKYO

İtalyan gazeteci yazar Carlo Collodi'nin yazdığı Pinokyo, ünlü yönetmen Guillermo del Toro tarafından sinemaya uyarlandı. Yönetmene stop-motion tekniği ustası Mark Gustafson ortaklık etti. Seslendirme kadrosunda yıldız isimlerin bulunduğu yapımın öne çıkanları ise Ewan McGregor, Ron Perlman ve Tilda Swinton oldu. 

Guillermo Del Toro Sunar: Pinokyo (2022) filmi 9 Aralık 2022 tarihinde Netflix platformunda yayınlandı. Dram, Aile, Müzikal türlerindeki Pinokyo animasyonunun müzikleri ise Alexandre Desplat tarafından bestelendi.

Guillermo Del Toro Sunar: Pinokyo (2022)

Filmin müziği, Akademi Ödülleri'nin yayınlanan kısa listesinde "En İyi Film Müziği" dalındaki 15 adayın içerisinde bulunuyor. Ayrıca "Ciao Papa" şarkısı da yine kısa listenin "En İyi Orjinal Film Şarkısı" bölümündeki 15 adaydan biri. "En İyi Ses" dalı da filmin aday gösterildiği bir başka bölüm olarak karşımıza çıkıyor. 

Guillermo del Toro's Pinocchio, kısa süre önce açıklanan 80. Altın Küre Ödülleri'nde ise "En İyi Animasyon", "En İyi Özgün Şarkı" ve "En İyi Özgün Müzik" dallarında üç kesinleşmiş adaylığa sahip.

Guillermo Del Toro Sunar: Pinokyo

Yapım tekniği ve yönetmenin hikâyeyi farklı yorumlaması nedeniyle film sıra dışı olmayı başarmış. Duygu dolu ilk dakikalardan sonra tanıştığımız kahramanımız Pinokyo, yaşadığı hayatlarla dünyayı deneyimleme şansı bulurken izleyiciler onun olgunlaşma sürecine tanıklık edecekler.

Guillermo Del Toro Sunar: Pinokyo (2022) Konusu:

İkinci Dünya Savaşı'nın arifesindeki yıllarda başlayan hikâye, Musollini'nin uzun yıllar başta olduğu ve onun önderliğinde savaşa girdiği İtalya'nın bir kasabasında geçiyor. İhtiyar Geppetto, oğlu Carlo'yla birlikte mutlu bir şekilde yaşarken savaştan çok kötü bir şekilde etkileniyor. Kuklacı Geppetto ustanın öfke anında ağaçtan yaptığı bir kukla ise mucizevi bir şekilde hayata kavuşuyor.

Netflix Türkiye: 9 Aralık 2022

Diğer Adı: Guillermo del Toro's Pinocchio / Yönetmen: Guillermo del Toro, Mark Gustafson / Senaryo: Guillermo del Toro, Gris Grimly / Kitap Uyarlaması: Carlo Collodi / Görüntü Yönetmeni: Frank Passingham / Müzik: Alexandre Desplat / ABD, Meksika, Fransa / 2022 / Süre: 116 dakika / Animasyon, Dram, Aile, Müzikal / tt1488589 / 7+

Orjinal Seslendirme Kadrosu:
Ewan McGregor
David Bradley
Gregory Mann
Burn Gorman
Ron Perlman
Tilda Swinton

6 yorum:

  1. eh bu kaçırılmaz tabii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Altın Küre'yi kaptı film. Bakalım Oscar'lar da ne yapacak. :)

      Sil
  2. Güzel görünüyor, ilgi çekici. Tvde çıkarsa izleyebilirim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Netflix'in var mı bilmiyorum ama halen yayınlıyorlardır diye düşünüyorum. Bugün açıklandı; Altın Küre'de En İyi Animasyon ödülünün sahibi oldu Pinokyo :)

      Sil
  3. Ayyy merak ettim ben bunu ya bakayım nerden izlenebiliyor.

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön