26 Ocak 2023 Perşembe

27 Ocak 2023 Vizyona Giren Filmler

Sinemalara 27 Ocak 2023 Cuma günü 6 yeni film geliyor. İlave olarak önümüzdeki haftanın ortasında, 1 Şubat Çarşamba ise müzik grubu BTS'nin Busan konser filmi sinemalara gelecek.

Netflix'te 27 Ocak'ta Ah Siz İnsanlar (You People), MUBI'de ise 28 Ocak Cumartesi günü Almanya Türkiye ortak yapımı "Birlikte Öleceğiz" filmlerinin gösterimi başlayacak. Filmlerin detaylı bilgilerine ve fragmanlarına, isimlerde bulunan linklerden ulaşabilirsiniz.

Oscar 2023 En İyi Film Adayları:

24 Ocak 2023 günü Oscar 2023'ün kesinleşmiş aday listeleri yayınlandı. Buraya sadece En İyi Film dalında aday gösterilen 10 filmin isimlerini bırakacağım. Seyrettikleriniz arasından favoriniz varsa yorumda belirtebilirsiniz.

All Quiet on the Western Front, Avatar: Suyun Yolu, The Banshees of Inisherin, Elvis, Her Şey Her Yerde Aynı Anda, Fabelmanlar, Tár, Top Gun: Maverick, Hüzün Üçgeni ve Women Talking

27 Ocak 2023 Vizyona Giren Filmler

Ah Siz İnsanlar - You People (2023) Netflix

Komedi, Romantik

Kenya Barris'in yönettiği, kadrosunda Eddie Murphy, Julia Louis-Dreyfus gibi tanınmış oyuncuların bulunduğu Netflix filminde, yeni tanışan bir çiftin aileler devreye girdiğinde nelerle karşılaşabilecekleri irdelenmiş. Ezra ve Amira'nın modern aşk hikâyesi anlatılırken, çatışan kültürler, toplumsal beklentiler, kuşak farklılıkları, dini inanış farklılıkları gibi dinamikler esprili bir şekilde sorgulanmış.

Birlikte Öleceğiz (2021) MUBI

Dram, Romantik

Hakkı Kurtuluş ve Melik Saraçoğlu'nun yönettiği Türkiye, Almanya ortak yapımı filmde Mazhar, uzmanlığını Kanada'da tamamlamasının ardından İstanbul'a geri döner. Kaybettiği annesinin yasını tutan Mazhar, bu sırada en yakın arkadaşı Erman'ın da sevgilisi olan Ece'ye âşık olur... Mazhar cilt doktoru olarak çalıştığı devlet hastanesinde boğulmaktadır ve her konuda kendini suçlamaktan vazgeçemez. Ece ise mutluluğu da hüznü de sınırlarda, müzik ve yazıyla yaşar. Tüm güzellik ve çirkinliğiyle onları yalnız bırakmayan İstanbul’da, varlıklarını sürdürebilmek için hem kendileri hem de çalkantısında gitgide boğuldukları şehirleriyle mücadele eden çiftin tek sığınağı, yine birbirlerine duydukları derin aşktır.

27 Ocak 2023 Vizyona Giren Filmler

Uçak - Plane (2023)

Gerilim, Aksiyon 16+

Gerard Butler'ın başrolde olduğu Uçak (Plane) filminde, kullandığı uçağı bir adaya indirmek zorunda kalan pilot ve uçağın yolcuları, havada ölümden kurtulmanın sevincini yaşarken indikleri adanın ölümcül tehlikeler içerdiğini fark ediyor.

Maskeli Balo - Mascarade (2022)

Komedi, Dram, Suç 16+ ⚥

Fransız yönetmen Nicolas Bedos'un yönettiği Maskeli Balo'nun konusu Fransız Riviera'sında (Côte d'Azur) geçiyor. Filmin ana kahramanı olan kaza geçirmiş dansçı Adrian (Pierre Niney) bir aktristin himayesinde günlerini geçirirken yeni tanıştığı Margot'nun rüzgârına kapılıp şeytani bir dolandırıcılık işine girişiyor.

Çizmeli Kedi: Son Dilek - Puss in Boots: The Last Wish (2022)

Animasyon, Macera, Komedi 6+ 10A

Amerikan yapımı filmde, halkın sevgilisi, süt sever, maceracı, korkusuz Çizmeli Kedi elinde sadece tek bir canı kaldığını öğrendiğinde efsanevi dilek ağacını bulmak için harekete geçer. Önce bir harita bulması gereken bunun için de Yumuşak Pati'nin yardımına ihtiyaç duyan Çizmeli Kedi dilek ağacını arayan diğerlerini atlatıp yeni canlarına kavuşacak mı?

Ainbo: Amazon'da Büyük Macera (2021)

Animasyon 6+

Amazon Ormanları'nın derinliklerinde gizlenmiş Candamo uygarlığında yaşayan 13 yaşındaki Ainbo kabilesinin en iyi avcısı olmayı hayal eder. Ailesi ölen Ainbo'yu kabile şefi Huarinka evlat edinir. Kabilenin inançlarına göre kabile üyelerine yoldaşlık eden ruh hayvanları ormanda ortaya çıkar ve Ainbo'ya rehberlik eder. Bu rehberlik Ainbo'nun yaşadığı ormanın yok olma tehlikesi ile karşılaştığında işine yarayacaktır.

Demir Kadın Neslican (2022)

Dram 6A

Özgür Bakar'ın yönettiği, kansere yakalanarak hayatını kaybeden Neslican Tay'ın hayatının anlatıldığı filmin başrollerini Naz Çağla Irmak, İlker Aksum ve Deniz Uğur paylaşıyor.

İfrit-i Cin (2022)

Korku 16+

Epilepsi hastası Aziz çocukken babası tarafından şiddet görmüş ve bu durum onun hayatında bitmek bilmeyen kâbuslara yol açmıştır. Aziz aracıyla hamile bir kadına çarpar ve kaçar. Karısı ve bebeği ölen acılı baba intikam için büyü yaptırır. Yerli filmin yönetmenliğini Ertuğrul Yüreklikul üstleniyor. 

BTS: Yet to Come in Cinemas (2023) vizyona giriş; 1 Şubat 2023

Konser

Oh Yoon-Dong'ın yönettiği, Güney Kore yapımı 104 dakika süren konser filmi, ünlü müzik grubu BTS'nin Busan konserini özel görüntülerle perdeye taşıyor.

14 yorum:

  1. Ah Siz İnsanlar ve Demir Kadın Neslican filmleri ilgimi çekti. Fırsatım olursa izlemek isterim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Siz İnsanlar komedi türünde ama değindikleri ciddi konular. İki farklı dinden ailenin bir araya gelmesi her zaman sorun olmuştur. Nasıl aşacaklar aşabilecekler mi şahsen merak ettim. Çok teşekkür ediyorum :)

      Sil
  2. maskeli balo var mı nette? bir de top gun iyi aksiyondu teknik olarak da iyiydi de oscara mı aday te allam yaaa :) hımm şimdi ilk bakışta, izlemeden filmleri, adayları zayıf buldum :) ama şu hüzün üçgeni, women talking, banshees, herşey her yerde, tar, bunlara bişey demiyorum şimdilik, ancak elvis iyiydi ama oscarlık değil, avatar oscara aday bile olmamalı, batı cephesi de olmamalı, geçen yıla benzedi yine eskilerin yeni çekimleri aday oluyor, abd sineması sıkıştı iyice, konu açısından, fabelman da izlemedim henüz de spielberg in kötü bir yönetmen olduğunu düşünüyorum, filmleri sevilebilir ancak sinemayı bilmiyor, bak coppola başka :) oscar artık kaybetti pırıltısını, devrini tamamladı, kaldırsınlar onu ortadan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mascarade yok deep. Ben de Close'u arıyorum. :) All Quiet'i yeni izlemeye başladım. Avatar'la Fabelmanları merak etmiyorum, acelesi yok. Women Talking ve Hüzün Üçgeni'ni merak ediyorum ama izleyemedim. Diğerlerini izledim ve içlerinden ikisi bende yer etti: The Banshees ve Her Şey Her Yerde... Her Şey Her Yerde'yi aylar önce izlemiştim tekrar etmeyi bile düşünüyorum :) Tar sağlam ama son 10-15 dakikası içime sinmedi bir türlü. Avatar teknik dallarda alsın.
      Listelerde Living diye bir film gördüm. Konusunu okudum sanırım o da yeniden çevrim. Çok tanıdık geldi. All Quiet'te öyle olsa gerek. Dediğin gibi remake filmler bu yıl da listelere damgasını vurdu.
      Geçen sene Golden Globe çok eleştirilmişti. Gidici mi diye düşündüm ama bu yıl yeniden sahne aldılar. Bu tip köklü oluşumların kalkması zor görünüyor... :)

      Sil
  3. Çizmeli kedi güzel bir filme benziyor izleyeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar, Çizmeli Kedi'nin ilkini yeni izledim ve çok keyif verdi. İkincisine de güveniyorum. Ben kaçırmayacağım :) Teşekkürler :)

      Sil
  4. Merak ettiklerim var. Kendimi ödüllendireyim bir ara.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şahsen ben listedeki iki animasyona da göz koydum :) Çok teşekkür ediyorum :)

      Sil
  5. Eddie Murphy'yi severim. Ah Siz İnsanlar ile Uçak filmlerini izlemeyi isterim.
    Emeğinize sağlık olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, çok teşekkür ediyorum :) Eddie Murphy'i ben de seviyorum. Onu izlemek ayrı bir keyif kaynağı. :)

      Sil
  6. Birbirinden çok farklı filmler tür ve konu olarak. Herkese hitap edecek bir film vardır içlerinde. İfrit-i Cin'in konusu bile gerdi beni, acayip merak ettim. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sene vizyondaki filmler haricinde platformlara gelen yeni filmleri de yazmaya başladım. İçeriği zenginleştirdim :) İfrit-i Cin'in fragmanını izledim ve kamera çekimleri hiç hoşuma gitmedi. En azından fragman da gördüklerim hoşuma gitmedi diyeyim. :)
      Teşekkür ediyoruum :)

      Sil
  7. Bu haftanın en heyecan verici filmi Çizmeli Kedi bence :) Yaş ortalamasını da dublajı da takmadan sinemada mı izlesem yoksa internete düşmesini mi beklesem ikilemindeyim bir süredir :D BTS'in konser filmine de kız kardeşimle önceden bilet almıştık, nasıl olacağını çok merak ediyorum.

    Oscar adaylarını not aldım ben, izlemediğim çok film var o yüzden pek yorumum yok. Bu sene de bloglarda maraton yapabilsek ne güzel olur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çizmeli'nin ingilizcesi var hatta ilk dakikalarına baktım. Hoşuma gitti :) Bu hafta sinemalarda en çok yer bulan film aynı zamanda. Salonlar kalabalık olabilir. :)
      BTS'nin konser filmlerine ilgi nasıl diye merak ediyordum, BTS elemanları askere gidecekmiş galiba, tekrar konser vermeleri zaman alır diye düşündüm. Şimdiden iyi seyirler diliyorum :)
      Maraton yapar mıyız bilmiyorum ama hem vizyona girecek olan Oscar Adaylarını hem de dikkatimi çeken bir iki filmin yazısını paylaşmayı düşünüyorum. :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön