17 Ocak 2023 Salı

Maskeli Balo (Mascarade)

MASCARADE (2022)

Fransız yönetmen Nicolas Bedos'un yönettiği ve senaryosunu yazdığı Maskeli Balo (Mascarade), Kara Komedi, Aşk ve Polisiye türlerini harmanlayan bir yapıya sahip. Yeni Baştan (La belle epoque) 2019 filmiyle dikkat çeken yönetmenin dördüncü filminin konusu Fransız Riviera'sında (Côte d'Azur) geçiyor. Filmin ana kahramanı olan kaza geçirmiş dansçı Adrian (Pierre Niney) yeni tanıştığı Margot'nun rüzgârına kapılıp şeytani bir dolandırıcılık işine girişiyor.

Maskeli Balo (Mascarade) Poster

Cannes Film Festivali'nde Mayıs 2022 tarihinde yarışma dışı olarak ilk kez gösterilen film, sinemalara 13 dakika daha kısa olarak geliyor. Nicolas Bedos, Cannes'daki gösterimden sonra filmini kısaltmış ve birçok müzik parçasını yeniden düzenlemiş. Yönetmen kendi hayatının bir bölümünden esintiler taşıyan filmi için; "Kendinden yaşlı kadınların himayesine giren kayıp bir ruhun hikâyesi diyebiliriz." demiş.

Fransız sinemasının yıldızlarının yer aldığı filmde başrolleri Pierre Niney, Isabelle Adjani, François Cluzet ve Marine Vacth paylaşıyor. Mascarade (2022), sinemalara Başka Sinema dağıtımıyla 27 Ocak 2023 günü Türkçe altyazılı olarak gelecek.

Maskeli Balo - Mascarade (2022) Konusu:

Kariyeri bir motosiklet kazasıyla paramparça olan çekici dansçı Adrien, gençliğini aylaklık içinde heba eder. Günlerini Côte d'Azur'da eski sinema yıldızı Martha'yla geçirir. Dolandırıcılık ve aşk manipülasyonlarıyla geçinen Margot ile tanıştığında hayatı değişir.

Vizyon Tarihi: 27 Ocak 2023

Diğer Adı: Mascarade / Yönetmen - Senaryo: Nicolas Bedos / Görüntü Yönetmeni: Laurent Tangy / Müzik: Anne-Sophie Versnaeyen / Dağıtımcı: Başka Sinema / Şirket: Bir Film / Fransa / 2022 / Süre: 134 dakika / Komedi, Dram, Suç / tt14534796 / 16+ ⚥

Oyuncu Kadrosu:
Pierre Niney (Adrian rolünde)
Isabelle Adjani (Martha)
François Cluzet (Simon)
Marine Vacth (Margot)
Emmanuelle Devos (Carole)
Laura Morante (Julia)
Charles Berling (Jean-Charles)
Christiane Millet (Françoise)
James Wilby (Thomas)
Nicolas Briancon (Laurent Bardin)

4 yorum:

  1. oleeey yönetmen de oyuncular da sevdiğim oleeey :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bedos'un Yeni Baştan filmini izlemiştim, güzeldi. Bilim Kurgu türüne girmeden geçmişi yaşatmayı başarmaları hoşuma gitmişti. Mascarade'da iyi göründü gözüme.
      Teşekkürler deep :)

      Sil
  2. Konusu değişik iş aslında ama no Thanks. 🙈

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön