28 Aralık 2022 Çarşamba

Metronom

Fransa, Romanya ortak yapımı Metronom filminin yönetmenliğini Alexandru Belc üstleniyor. 2022 Kasım ayında ülkemizde 12. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'nde gösterilen ve En İyi Film seçilen Dram türündeki Metronom (2022), Cannes Film Festivali'nde de Belirli Bir Bakış - Yönetmen Ödülü'nün sahibi olmuştu.

Metronom
Metronom (2022) Poster

Metronom'un görüntü yönetmenliğini Tudor Vladimir Panduru üstleniyor. Panduru, Rumen yönetmen Cristian Mungiu'nun ülkemiz sinemalarında gösterilen R.M.N. (2022) ve Mezuniyet filmleri ile Selman Nacar'ın vizyona girmeyen ödüllü İki Şafak Arasında (2021) filmlerinin görüntü yönetmenliğini yapmıştı.

6 Ocak 2023 günü Başka Sinema dağıtımıyla sinemalara gelecek olan yapım Türkçe altyazılı olarak izlenebilecek. 92 dakika süren yapım Rumence.

Metronom (2022) Konusu:

Romanya, 1972 yılının sonbaharı. 17 yaşındaki Ana, erkek arkadaşının birkaç gün içinde ülkeyi temelli terk edeceğini öğrenir. İki sevgili son günlerini birlikte geçirmeye karar verirler. Bir gece arkadaşlarıyla parti yaparken, Özgür Avrupa Radyo’sunun Romanya’da gizlice yayınladığı bir müzik programı olan Metronom’a bir mektup göndermeye karar verirler. Tam o sırada Çavuşesku’nun gizli polisi gelir.

Metronom, Mara Bugarin

Vizyon Tarihi: 6 Ocak 2023

Yönetmen - Senaryo: Alexandru Belc / Görüntü Yönetmeni: Tudor Vladimir Panduru / Dağıtımcı: Başka Sinema / Şirket: Mars Production / Fransa, Romanya / 2022 / Süre: 92 dakika / Dram / tt12253164 / 16+ ⚥

Orjinal Fragman
Oyuncu Kadrosu:
Mara Bugarin (Ana)
Serban Lazarovici (Sorin)
Vlad Ivanov (Biris)
Mihai Calin (Baba)
Andreea Bibiri (Anne)
Mara Vicol (Roxana)

8 yorum:

  1. Filmi ilk kez duyuyorum çok güzel anlatmışsınız teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  2. Demek yeni yılın ilk filmi bu:) Çok sevindim, R.M.N sonrası aynı ülke, güzel bir yıl başlangıcı bence, sevdim bu görevi; hem de Çavuşesku dönemi... Bir terslik olmazsa ve gelirse buralara işlem tamamdır:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel bir film havası sezdim :) İnşallah ulaşır sizin oralara diyelim. Çok teşekkürler :)

      Sil
  3. Romanya'nın kominizmle yönetildiği yıllar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çavusesku'nun hayatına göz attım biraz, Doğu Bloku ülkelerinden biraz farklı bir çizgisi varmış gibi geldi Romanya'nın. Ama filmde anlatılanlar yasaklar çokta serbest bir ülke görünümü çizmedi bana. Çok teşekkür ediyorum. :)

      Sil
  4. eh iyidir bu, romen sineması iyi tabisi :) bir de aklıma ne geldi yaa 4 ay 2 hafta 3 gün :) bu filmi bikaç defa izledim ama indircek yer bulamadıım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun yıllar önce dvd'den izlemiştim. Şimdi baktım da buldum ben. Benim yolu biliyosun sen. Bulmuşken alıyorum şimdi. YTS lt formatında, bulursun diye tahmin ediyorum. Tepelerin Ardında'sını izlememiştim. Onu da hallediyorum :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön