2 Kasım 2022 Çarşamba

Mahalleden Arkadaşlar (2022)

MAHALLEDEN ARKADAŞLAR

Düğün Dernek, Çalgı Çengi filmlerinin yönetmeni olan Selçuk Aydemir'in yazıp yönettiği Komedi türündeki Mahalleden Arkadaşlar (2022), afişte yazdığı üzere seyircileri 1991 yılına götürüyor. Nurgül Yeşilçay, Alper Kul, Murat Akkoyunlu ve Esat Polat Güler'in başrollerini paylaştığı yerli film 2020 yılının başlarında beri sinemalara gelmeyi bekliyordu.

mahalleden arkadaşlar
Mahalleden Arkadaşlar (2022) Poster

Filmin yapımcısı TR 40 33 Productions, çocukluk günlerine dönmek isteyenlere anılarını tazeleme imkanı sunuyor ve bunu basın açıklamasına "Hey gidi günler... Bunu ben de yapmıştım, Bak bunu ben de hatırlıyorum, demek de serbest" sözleriyle taşıyor. Dağıtımını CGV Mars'ın üstlendiği Mahalleden Arkadaşlar 4 Kasım 2022 günü vizyona giriyor.

Mahalleden Arkadaşlar (2022) Esat Polat Güler, Nurgül Yeşilçay ve Alper Kul

Mahalleden Arkadaşlar, Konusu:

İstanbul'un küçük bir mahallesinde ailesiyle yaşayan Selçuk'un tek hayali, idolü olan İsmet’in; yani mahallenin reisinin arkadaş grubuna katılmaktır. Selçuk, İsmet’in grubuna girebilmek için en iyi yolun ona bir atari makinesi almak olduğuna karar verir. Selçuk'un atarinin parasını biriktirmek için bulduğu akıl almaz yöntemleri, yaşadığı haksızlıklar, hayal kırıklıklarını ve başarma hırsını; Doksanlı yılların bakkalı, camisi, sinek arabaları, tozlu sokakları, renkli civcivleri ve fırlama çocuklarının olduğu bir mahalle ortamında seyrediyoruz.

Vizyon Tarihi: 4 Kasım 2022

Yönetmen - Senaryo: Selçuk Aydemir / Görüntü Yönetmeni: Ferhat Uzundağ / Müzik: - / Dağıtımcı: CGV Mars D. / Yapım: TR 40 33 Productions / Türkiye / 2022 / Süre: 91 dakika / Komedi / 6+

Oyuncu Kadrosu:
Nurgül Yeşilçay
Alper Kul
Murat Akkoyunlu
Esat Polat Güler
Yılmaz Gruda
Şahin Kendirci

14 yorum:

  1. Güzel bir anlatım olmuş👏

    YanıtlaSil
  2. türk sineması çıkmazda vallahi bu komedi filmleri de genelde uyduruk :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanki Tv için çekilmiş gibi duruyor. Anılarını tazelemek isteyenlere sinema yolu göründü diyelim :) Çok teşekkürler deep :)

      Sil
  3. Hiç bi yerde de reklamını görmedim yalnız he ilginç geldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dün gece BKM'nin Hazine'sinin ekibini tv de gördüm. Mahalleden Arkadaşlar'ın reklamlarına ben de rastlamadım. Çok iddialı değiller sanırım... Çok teşekkürler :)

      Sil
  4. Kitabını biliyordum onu filme uyarlamışlar sanırım. Filmi görmemiştim ama sayenizde haberim oldu, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selçuk Aydemir'in kitaplarından biri aynı zamanda, bu bilgiyi yazıma eklemeyi unutmuşum. Sayende hatırladım. Çok teşekkürler. :)

      Sil
  5. Kadro güzel. Eskileri yad etmek için izlenebilir. Emeğine sağlık 🤗🤚

    YanıtlaSil
  6. kadro kurayla belirlenmiş gibi ama :) güzeldir eminim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başrollere tv ekranlarından aşinayız. Perde de onları izlemek farklı bir his yaratabilir sanki... Teşekkür ediyorum :)

      Sil
  7. Non conoscevo questo film, sembra divertente.

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön