3 Ekim 2022 Pazartesi

KAR ve AYI (2022)

Snow and the Bear

Selcen Ergun'un yönettiği ilk uzun metrajlısı olan Kar ve Ayı (2022) filminde, karlarla kaplı bir kasabada hemşirelik yapan Aslı, yeni atandığı kasabada bir adamın ortadan kaybolmasıyla kasaba halkını tanımaya başlar. Taşra masalı havasındaki film Dram türünde ve polisiye dokunuşlara sahip. Başrol oynayan Merve Dizdar'ın hemşire Aslı'yı canlandırdığı yapım tiff'in Keşif Bölümü'nde Dünya prömiyerini yaptı.

Kar ve Ayı (2022) Poster

Hayat Var (2008), Kosmos (2009), Koca Dünya (2016) gibi ödüllü filmlerin, son olarak Yaban (2021) filminin görüntü yönetmeni olan Florent Herry, Snow and the Bear filminin de görüntü yönetmenliğini üstlendi. Selcen Ergun, "Kosmos" ve "Hayat Var" filmlerinin yönetmen asistanıydı. Türkiye, Almanya ve Sırbistan ortak yapımı olan film Altın Portakal için yarışan 10 aday arasında bulunuyor.

Kar ve Ayı (2022) Konusu:

Karlarla kaplı, uzak bir kasaba. Yollar kar yüzünden kapalı. Soğuk. Bu sene kış, neredeyse gerçeküstü bir şekilde bitmek bilmemiş. Cemre her yere çoktan düşmüş de sanki buraları kazara atlamış, uğramamış gibi. Kış uykusundan erken uyanan, çevredeki hayvanları telef eden ayı hikayeleri kulaktan kulağa yayılmış. Uyanan ayıları kimse gerçekten görmemiş olsa da, yakında kasabaya da gelecekleri korkusu herkesi sarmış.

Kar ve Ayı (2022)

Genç hemşire Aslı, mecburi hizmet için buraya yeni atanmıştır. Jandarmanın en büyük derdinin karakola dadanan yarasalar olduğu bu küçük kasabada, bir gece ansızın ortadan kaybolan bir adam türlü dedikodunun yayılmasına neden olur. Aslı kendisini adım adım su yüzüne çıkan erk ilişkilerinin, sır ortaklıklarının ve kuşkuların ortasında bulur.

Kar ve Ayı (2022) Merve Dizdar

59. Antalya Altın Portakal Film Festivali "Kar ve Ayı" Gösterim Tarihleri:

  • 5 Ekim 2022 Çarşamba 14:30 - AKM Aspendos Salonu
  • 6 Ekim 2022 Perşembe 21:45 - Yıldızların Altında 1
Vizyon Tarihi: 8 Eylül 2023

Diğer Adı: Snow and the Bear / Yönetmen: Selcen Ergun / Senaryo: Selcen Ergun, Yeşim Aslan / Görüntü Yönetmeni: Florent Herry / Müzik: / Dağıtımcı: Başka Sinema  / Yapımcı: Nefes Polat, Selcen Ergun / Yapım: / Türkiye, Almanya, Sırbistan / 2022 / Süre: 93 dakika / Dram /

Kar ve Ayı (2022) Kısa Fragman

Oyuncu Kadrosu:
Merve Dizdar (Aslı)
Saygın Soysal (Samet)
Asiye Dinçsoy (Cemile)
Erkan Bektaş (Hasan)
Derya Pınar Ak (İmre)
Muttalip Müjdeci (Mahmut)
Onur Gürçay (Hayri)
Ümmü Putgül (Ayten)

Festivaldeki gösterim sonrasında yapılan söyleşiden kısa bir bölüm festivalin günlüklerinde yayınlandı. Yönetmen Selcen Ergun ve başroldeki Merve Dizdar Kar ve Ayı filmi ile ilgili şunları söyledi:

Selcen Ergun: “Bütün hikâye 2017 -2018 yılları arasında başladı. Aslında birkaç tane kaynaktan besleniyor. Bir tanesi bizim doğaya, onun tüm varlıklarına, tüm canlılarına nasıl davrandığımız, onunla ilişkimiz üzerinden bir şeydi aslında. Öbür taraftan kadın olarak aslında tüm dünyada bir sürü genç kadının hissettiği tam dokunulamaz ama gözle görülemez ağır bir sis gibi etrafımızı kaplayan ‘güvende olamama duygusu.’ Sıkışmışlık hissi ama bir taraftan da daha güçlü hissetme, böyle başka türlü bir umut hissi. Ortak senaristim Yeşim’le birlikte düşüne çalışa, nerede olduğunu tam bilmediğimiz ufacık bir kasabada, masalsı mikrokozmozda daha görünür bir şekilde vücut buldu aslında. O küçücük alan da erk ilişkileri, kapana kısılmışlık duygusu, umut, suçluluk bütün bunların daha görünür olmasına vesile oldu aslında.”

Merve Dizdar: “2 yıldan fazla oldu filmi çekeli ve gerçekten ben hikâyesini çok beğendim. Daha basit oynayabilmek bana çok zor geliyor. Basitten kastım, daha duygularınızı içinde yaşayıp onu yansıtabilmek… Zaten hiperaktif bir insan olduğum için bağrış çağrış benim için daha yapılabilir bir şey. Bu tarz incelikli oyunculuk olarak çok zorlandım işin açıkçası. Bir şey yokmuş gibi ama aslında altında bir sürü suçluluk duygusu var. Bunların hissinin minimal olması çok zordu. Bütün karakterler böyle. Bence filmin en büyük başarılarından biri de bu. Çok sakin ve gerilimli olduğunu düşünüyorum. Benim dördüncü izleyişim ve her izlediğimde atmosferin içine giriyorum.”

Güncelleme; 07.10.2022

3 yorum:

  1. Fragman çok kısa, bir şey anlaşılmıyor. :) Merve Dizdar iyi oyuncu, filmi merak ettim. Karlı mekanları izlemeyi severim. :)

    YanıtlaSil
  2. Uvv bi tık da ürkütücü bi hava aldım. Afişi çok sevdim ama biraz yavaş bir film gibi beni zorlar.

    YanıtlaSil
  3. oooo bu varsa hemen bulup izleyim :) kar deyinceee tarık akan derman :)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön