26 Eylül 2022 Pazartesi

Yalnız Bir Evin Kahkahası (2021)

The Good House

Dünya prömiyerini 2021 Toronto Uluslararası Film Festivali'nde tam bir yıl önce yapan Dram, Komedi türlerindeki Amerikan yapımı Yalnız Bir Evin Kahkahası (2021), 30 Eylül 2022 günü sinemalara geliyor. Başrollerini Sigourney Weaver ve Kevin Kline'ın paylaştığı filmin yönetmenliğini Maya Forbes ve Wallace Wolodarsky üstleniyor.

the good house film
Yalnız Bir Evin Kahkahası (2021) Poster

The Good House filmi, Ann Leary'nin 2013 çıkışlı "The Good House" kitabından sinemaya uyarlandı. Sigourney Weaver filmde, alkolik, sarkastik (Huysuz Virjin'den hallice diyelim) bir emlakçı olan Hildy'i canlandırıyor. Kevin Kline ise Hildy'nin lise yıllarında aşık olduğu kasabanın marangozu Frank rolünde karşımıza çıkıyor.

The Good House kitabı, Ann Leary

Yalnız Bir Evin Kahkahası - The Good House (2021) Konusu:

Yalnız Bir Evin Kahkahası, şarap içmeyi ve kendi küçük sırlarını çok seven, cadılık suçlamasıyla idam edilen Salem mağdurlarının soyundan gelen New England’lı sarkastik emlakçı Hildy Good'un hayatını takip ediyor.

Yalnız Bir Evin Kahkahası (2021) Sigourney Weaver, Beverly D'Angelo, Morena Baccarin

Hildy’nin duygusal iniş çıkışlardan uzak dengeli devam eden yaşamı, lisedeki aşkı Frank Getchell ile yeniden aşk yaşamaya başlamasıyla değişmeye başlar, dahası her şey birinin pervasız davranışları yüzünden içinden çıkılmaz bir hal alacaktır. Uzun süredir saklı kalan duygularını anımsayan ve ailesi hakkında sırları ortaya dökülen Hildy, çok uzun zamandır yüzleşmekten kaçtığı tek insanla yani kendisiyle hesaplaşmak zorunda kalır.

Vizyon Tarihi: 30 Eylül 2022

Diğer Adı: The Good House / Yönetmen: Maya Forbes ve Wallace Wolodarsky / Senaryo: Thomas Bezucha, Maya Forbes, Wallace Wolodarsky / Kitap Uyarlaması: Ann Leary - The Good House / Görüntü Yönetmeni: Andrei Bowden Schwartz / Müzik: Theodore Shapiro / Dağıtımcı - İthalat: TME Films / ABD / 2021 / Süre: 114 dakika / Komedi, Dram / tt3104956 / 13+

Oyuncu Kadrosu:
Sigourney Weaver (Hildy Good)
Kevin Kline (Frank)
Morena Baccarin (Rebecca)
Rob Delaney (Peter)
David Rasche (Scott Good)
Rebecca Henderson (Tess Good)
Molly Brown (Emily Good)
Kathryn Erbe (Wendy)
Georgia Lyman (Cassie)
Kelly AuCoin (Brian)
Beverly D'Angelo (Mamie Lang)

8 yorum:

  1. oyy iyi kadro, yakınlarda diane lane, kevin costner ve diane keaton jeremy irons filmleri vardı, şimdi de bu ikili, güzeeel :)

    YanıtlaSil
  2. Sevdim konusunu, bulunca seyredeyim bunu.

    YanıtlaSil
  3. Fragman bana TLC'deki ev tamiratı yapılan ya da satılan programları anımsattı. :) Pek bana hitap edecek bir filme benzemiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pas geçmişsin, peki :)
      Bir dönem TLC'de yayınlanan o yapımların saatini kollardım. Özellikle tamirat olaylarını gösterenleri izlerdim. Türkiye'de böyle bir meslek kolu var mı diye de merak ederdim. :) Filmin lokasyonu çok güzel, Yaşanacak yerlerden.
      Alkol sorunu olan bir kadını merkezine alıyor film, komediden çok dram kısmı öne çıkabilir diye düşündüm.

      Sil
  4. Afişine bakınca aile filmi havası verdi :)
    Kitabını da daha önce görmemiştim, gözden kaçırdıklarımdan olmuş. Aşırı dikkatimi çekmedi açıkçası, izler miyim emin değilim. Bilgilendirmeniz için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  5. Film isimlerinin çevirileri hep etkilemiştir beni :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar hoş geldiniz.:) Filmin adını verirken Türkiye'de daha önce yayımlanan kitabın adını vermeyi uygun görmüşler gibi. Asıl kitaba neden o ismi verdiler onu bir araştırmak lazım. :)

      Sil
  6. Kitabı da varmış. Filmi bilmem Dr kitabın kapağı çok ii denk gelsem kesin alırdım. 😂

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön