26 Eylül 2022 Pazartesi

Vesper (2022)

VESPER

Geçmişte ortak işlere imza atan Kristina Buozyte ve Bruno Samper ikilisinin yönettiği Macera, Bilim-Kurgu türlerindeki Vesper (2022) filmi, ekosistemin çöküşü sonrası yaşamını sürdürmek için hayatta kalma becerilerini kullanan Vesper adlı 13 yaşındaki biyo-hack konusunda yetenekli bir kız çocuğunun yaşadıklarını anlatıyor.

Vesper (2022) Poster

Kristina Buozyte (Litvanyalı) ve Bruno Samper, 2012 yapımı olan "Vanishing Waves / Auroro" adlı yine Bilim-Kurgu türünde olan filmleriyle ses getirmişlerdi. Kristina Buozyte Auroro filmi için şunları söylüyor; "“Niyetimiz sadece bir bilimkurgu filmi yapmaktan ziyade insan ilişkilerinin anlaşılması güç yanlarını keşfetmek ve tutku ile arzu hissetmenin nasıl bir şey olduğunu görsel olarak ifade etmenin yollarını araştırmaktı.”

İkili bu kez Vesper adlı filmlerindeki soluk yüzlü kahramanlarının kıyamet sonrasının ormanında geçen hikayesi ile kaynak dağılımının eşitsizliği ve ekolojik yıkım gibi günümüz sorunlarını karamsar bir senaryoyla seyirciye sunarken gelecek hakkında da umut vermeyi ihmal etmiyor.

Belçika, Fransa, Litvanya ortak yapımı olan Vesper, 30 Eylül 2022 günü Chantier dağıtımıyla seyircilerle buluşuyor.

Vesper (2022) Raffiella Chapman

Vesper (2022) Konusu:

Dünya’nın eko sisteminin çöküşünden sonra distopik bir gelecek şekillenmiş, genetiği değiştirilmiş organizmaların yayılması nedeniyle, insanlık hayatta kalma mücadelesi vermektedir. Bu ortamda yaşayan güçlü ve iradeli 13 yaşındaki bir kız olan Vesper hasta babasıyla kalmaktadır.

Vesper, gizemli bir kadın olan Camellia’yı bir jet kazasından sonra yalnız ve kafası karışmış bir halde bulduğunda, oligarkların dünyayı yönetmek için genetik teknolojileri kullandığı karanlık merkezi Citadel’e götürülmek şartıyla, Camellia’nın kayıp arkadaşını bulmasına yardım etmeyi kabûl eder.

Vesper çok geçmeden kötü komşusu Jonas’ın Camellia’nın kazasındaki trajediden sorumlu olabileceğini keşfeder. Şiddetli bir hesaplaşmayla sonuçlanan tehlikeli bir maceraya zorlanan Vesper, alternatif bir gelecek yaratmanın anahtarının kilidini açmak için zekâsına ve bio-hack yeteneklerine güvenmek zorundadır.

Vesper (2022)

Vizyon Tarihi: 30 Eylül 2022

Diğer Adı: Vesper Chronicles / Yönetmen: Kristina Buozyte ve Bruno Samper / Senaryo: Kristina Buozyte, Bruno Samper, Brian Clark / Görüntü Yönetmeni: Feliksas Abrukauskas / Müzik: Dan Levy / Dağıtımcı - İthalat: Chantier / Belçika, Fransa, Litvanya / 2022 / Süre: 113 dakika / Macera, Bilim-Kurgu / tt20225374 / 13+

Oyuncu Kadrosu:
Raffiella Chapman (Vesper)
Eddie Marsan (Jonas)
Rosy McEwen (Camellia)
Richard Brake (Darius)
Melanie Gaydos (Jug)
Edmund Dehn (Elias)

4 yorum:

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön