20 Eylül 2022 Salı

Tay (2021)

T.A.Y Thinking About You

Yerli yapım animasyon filmi Tay (2021), genç bir tayın başından geçenleri anlatıyor. Riyah isimli tay hem kendisi hem de annesi satılınca annesini kurtarmak için kaçar ve bu macerada Jabal isimli bir deveyle arkadaş olur. Hicretin izlerini taşıyan serüvenin büyük bir bölümü çöllerde geçer.

Kaptan Pengu ve Arkadaşları: Mandalina’nın Günlüğü ve Kaptan Pengu ve Arkadaşları 2 filmlerinin ortak yönetmenliğini yapan Nurullah Yenihan bu kez tek başına yönetmen koltuğunda oturuyor. Siyah Martı yapımı animasyon filmi Tay, CJ ENM dağıtımıyla 23 Eylül 2022 gününden itibaren sinemalarda gösterilecek.

Tay (2021) Film Afişi

Tay (2021) Konusu:

Riyah isimli tay, Mekke şehrinin zenginlerinden biri olan Ubey’in ahırında dünyaya gelir. Bir sabah erkenden annesine doğum günü için çiçek toplamaya çıkar. Ancak döndüğü zaman annesinin Medine’li bir tüccara satıldığını öğrenir. Kendisi de Şam’lı bir tüccara satılacaktır. Annesinden ayrılmak istemeyen Riyah, kaçar ve annesinin peşine düşmeye karar verir. Riyah kıymetli bir cins at olduğu için, Ubey, onun başına ödül koyar. Bütün Mekke halkı Riyah’ı aramaya başlar. Bu sırada şehirde olan iki hırsızda bu haberleri duyar ve Riyah’ı bulmak üzere harekete geçer. Küçük Riyah annesine kavuşabilmek için önce peşinde olan bu insanlardan kurtulmak, sonra da Arabistan’ın ölümcül çölünde Medine'ye doğru bir yolculuğa çıkmak zorundadır.

Vizyon Tarihi: 23 Eylül 2022
İkinci Vizyon Tarihi: 31 Mart 2023

Yönetmen: Nurullah Yenihan / Senaryo: Betül Yağsağan / Müzik: Burak Çambel / Dağıtımcı: CJ ENM / Yapımcı: Laciverd Fikir ve Tasarım, TRT Sinema / Yapım: Siyah Martı / Türkiye / 2021 / Süre: 83 dakika / Animasyon / Genel izleyici kitlesi için uygun.

8 yorum:

  1. yerli ise izleyelim mademsi :)

    YanıtlaSil
  2. Güzel görünüyor, annesiyle ayrılması kötü olmuş, sonda karşılaşacaklar gibi hissettim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kavuşmalılar :) Tayın Mekke'den Medine'ye yolculuğu ve fragmandaki bir iki sahne de Hicret'e işaret ediyor. Birkaç konu birden işlenmiş animasyonda...

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Grafikler benim hoşuma gitti açıkçası, gişesi bol olsun diyelim. Çok teşekkürler :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön