22 Eylül 2022 Perşembe

Avatar Yeniden Sinemalarda

AVATAR 2009

Yönetmen James Cameron'un filmi Avatar yeniden sinemalarda gösterilecek. Macera, Bilim-Kurgu, Aksiyon türlerindeki Üç Oscar Ödülü bulunan Avatar filmi, Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Michelle Rodriguez gibi ünlü oyunculardan oluşan bir kadroya sahip.

avatar 2009
Avatar Yeniden Sinemalarda Poster

Konusu gelecekte geçen film hem gerçek görüntüler hem de animasyon görüntüleri kullanılarak çekildi. Büyük bütçesi ve uzun yapım süreciyle zamanında hayli konuşulan filmin aslında klişe bir konusu var. Değerli bir elemente sahip bir gezegen, elemente sahip olmak isteyenler tarafından istila edilir ve taraflar arasında ölüm kalım mücadelesi yaşanır... Ancak film, ilginç yaratıklar, bitkiler ve animasyon karakterleriyle hayli dikkat çeken farklı bir dünyaya kapılarını açıyor. Avatar, Oscar ödüllerini de Görüntü, efekt ve sanat yönetimiyle kazanmıştı.

Avatar 2009
Avatar Yeniden Sinemalarda

James Cameron, On bir Oscar Ödülü kazanan Titanic filminin yönetmenliğini de yapmıştı. Avatar'ın gösterilmesinin üzerinden 13 yıl geçti ve çekirdek kadro'nun çoğunlukla korunduğu devam filmi "Avatar: Suyun Yolu" 16 Aralık 2022 günü sevenleriyle buluşacak. Seyircilere ilk filmi hatırlatma anlamında; Avatar (2009), 23 Eylül 2022 günü UIP Türkiye dağıtımıyla sinemalara gelecek. Film 3 boyutlu ve diğer formatlarda dublaj ve altyazı seçenekleriyle izlenebilecek.

avatar 2009
Avatar Yeniden Sinemalarda Sigourney Weaver ve Sam Worthington

Avatar (2009) Konusu:

Yakın gelecekte Pandora adında yeni bir gezegen keşfedilmiş, Pandora'nın dünyada çok az rastlanan değerli bir element rezervine sahip olduğu anlaşılmıştır. Ancak sorun şu ki, bu gezegenin doğal yapısı ve sahipleri madenciliğe izin verecek türden değil. En büyük tehdit, 3 metrelik ırklarına Na'vi adı verilen yaratıklar... Bilim insanları, kendi Na'vi görünümlü yaratıklarını yapacak bir yol buluyorlar (Na'vi ve insan DNA melezi). Bunlar boş vücutlar ve insanlarla bilim insanları bunları kullanarak Pandora'ya gitmek ve Na'vilerle barışçı yollarla temas kurmak istiyorlar... Felçli bir gazi olan Jake bu gezegene gitmek için görevlendirilir. İkizi için hazırlanmış boş vücut ona uyumlu olur ve Jake, Pandora gezegeninde yeniden yürüme yeteneğini kazanarak Na'vilerle temas kurmaya çalışır.

2.Vizyon Tarihi: 23 Eylül 2022
İlk Vizyon Tarihi: 18 Aralık 2009

Yönetmen - Senaryo: James Cameron / Görüntü Yönetmeni: Mauro Fiore / Müzik: James Horner / Dağıtımcı: UIP Türkiye / Stüdyo: Disney / ABD / 2009 / Süre: 162 dakika / Macera, Bilim-Kurgu, Aksiyon, 3 Boyutlu / tt0499549 / 13+

Oyuncu Kadrosu:
Sam Worthington (Jake Sully)
Zoe Saldana (Neytiri)
Sigourney Weaver (Dr. Grace Augustine)
Stephen Lang (Albay Miles Quaritch)
Michelle Rodriguez (Trudy Chacón)
Giovanni Ribisi (Parker)
Scott Lawrence (Ekip Şefi)

17 yorum:

  1. Yıllardır beklediğimiz an geliyor sonunda. İlk filmi yeniden vizyona soktuklarını bilmiyordum. Hatırlatma babında izlenebilir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu filmi pc ekranından izlemiştim. Sinema perdesinde izlemek çok farklı bir deneyim olurdu hem hatırlama hem de görüntülerin keyfine varma anlamında :) Çok teşekkür ediyorum :)

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Grafik sahneler büyüleyiciydi, fırsatım olsa sinemada üçüncü baskıyı yapardım :)) Çok teşekkürler :)

      Sil
  3. İlk film görsel olarak harikaydı zaten bu daha güzel gibi. :) Tabi kurgu için aynı şeyi diyemem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu film çok eski değil aslında, ama elden geçirip 4K formatında yenilemişler. Son teknolojiyle izlemek gözlere bayram yaşatır :)

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. Şahsen ikinci filmin konusunu artık yazayım vizyon tarihi yaklaşıyor derken ilk filmi programa aldılar. Yanlış hatırlamıyorsan Matrix filminde de aynı formüle başvurmuşlardı. :)

      Sil
  5. Bu filmin hayranları çok. Ben ilkini izleyemedim. İkincisini izlersem hatırlatmaların çok isabet olacak. Teşekkürler. Emeğine sağlık 😊🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Avatar 2009 gişede büyük başarı yakalamıştı. Pandora gezegenindeki o orman büyülemişti beni. İkincisini de bekliyoruz, o da ilki gibi güzel olur inşallah diyelim. Çok teşekkür ediyorum. Sevgiler diliyorum :)

      Sil
  6. İkinci filmi beklerken hatırlatma yapmak istediler galiba. :)
    İlk filmi sevmiştim ama tekrar izlemek için sinemaya gideceğimi sanmıyorum açıkçası. Bilgilendirmeniz için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir filmi ilk defa izlerken heyecanlandıran güzel keşifler yapılıyor ama o keşif duygusu ikinci izlemede o kadar yoğun gerçekleşmiyor. Gözden kaçan unutulan ayrıntıları yakalamak için tekrar izlenebilir. Yeni nesil sinemaseverler için bir fırsat yaratmışlar aynı zamanda.
      Çok teşekkür ediyorum ben de :)

      Sil
  7. Ben Avatar yayınlandığında çocuktum, sonradan televizyonlara 3D özelliği geldiğinde bunu test ettiğim film olarak izlemiştim :) Öyle çook da sevmemiştim açıkçası ama şimdi IMAX'te vizyona girmişken bir de bu kalitede izleme şansını kaçırmak istemiyorum. Tekrar vizyona sokarak doğru bir karar verdiler bence ama Türkiye'de bilet fiyatları uçup gitmişken filmin Disney+'tan kaldırılması pek de hoş olmadı sanki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Disney+ da yayınlandığını bilmiyordum, iki hafta sonra tekrar programa alırlar diye tahmin ediyorum. Ben ilk kez 3gp formatında telefonumdan izlemiştim. Resmen filme hakaret etmişim :) Sonra pc ekranından tekrar izlemiştim. Gözlükler ne kadar bilmiyorum ama İstanbul IMAX seçeneği bilet fiyatını merak edip baktım 120 TL olmuş...
      Çok teşekkürleer :)

      Sil
  8. İlk filmi 3 boyutlu izlemiştim, devam filmleri bazen ilkin tadını vermiyorlar ve nereden çıktın sen şimdi diye -bazı- izleyiciyi ikilemde bırakıyorlar. Vizyon günü bir gelsin bakalım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu durumda Aralık ayındaki devam filmini bekleyelim derim :)

      Sil
  9. Bunun yönetmeni çok efsane bir isim. :)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön