6 Eylül 2022 Salı

Arthur Rambo (2021)

ARTHUR RAMBO

Altın Palmiyeli yönetmen Laurent Cantet'in Arthur Rambo (2021) isimli filmi 9 Eylül 2022 günü vizyona giriyor. Dram türündeki film, sosyal medyanın yıkıcı gücüne dikkat çekmesiyle öne çıkan bir konuya sahip. Rabah Nait Oufella'nın başrolde olduğu yapım, annesinin yaşamının izini süren 'Le Débarquement' adlı kitabın genç yazarını takip ediyor. Yayınevinin tanıtım partisi sırasında yere göğe sığdırılamayan yazarın telefonuna içeriği ilginç olan bildirimler yağmaya başlıyor...

Arthur Rambo (2021) Poster

Fransız yönetmen Laurent Cantet 2008’de "Sınıf - Entre les murs" filmiyle 61. Cannes Film Festivali'nin ev sahibi olan ülkesi Fransa’ya büyük ödül olan Altın Palmiye'yi kazandırmıştı. Yönetmenin yeni filmi Arthur Rambo ülkemizde Başka Sinema salonlarında gösterilecek.

Arthur Rambo (2021) Konusu:

Ben zeki ve bilgeyim. Şiiri ve siyaseti bilirim. Kendimi sosyal bir yeraltı dünyasından yükselterek, Parisli sivri bir yazar olarak görünür bir konumuna getirdim. Bir roman yayınladım ama aynı zamanda 140 karakterlik metinlerle sosyal medyada yazıyorum. Bunu yaptığımda da hedefimi gözünden vuruyorum. İşte bu yüzden hepsi beni silmek istiyor!” Karim D. gerçekte kimdir? Medyanın bayıldığı genç bir yazar mı? Yoksa takma adı Arthur Rambo olan ve bir günde sosyal medyada nefret okları kendisine çevrilen bir yazar mı?"

Vizyon Tarihi: 9 Eylül 2022

Yönetmen: Laurent Cantet / Senaryo: Fanny Burdino, Laurent Cantet ve Samuel Doux / Görüntü Yönetmeni: Pierre Milon / Müzik: Chloé Thévenin / Dağıtımcı: Başka Sinema / Şirket: Bir Film / Fransa / 2021 / Süre: 87 dakika / Dram / tt10951972 / 13+ ⚥

Oyuncu Kadrosu:
Rabah Nait Oufella (Karim D. rolünde)
Bilel Chegrani (Kardeş, Farid)
Anne Alvaro (Edith, Yazar)
Antoine Reinartz (Nicolas)
Sofian Khammes (Rachid)
Malika Zerrouki (Karim'in annesi)

4 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Kahraman yazın dünyasından deep. Empatik durumlar ortaya çıkar gibime geliyor. :)

      Sil
  2. Bu filmi izlemeliyim gibi hissettim bir an:)) Fakat bizde tek seans ve saat 20:00 olarak oynayacak, cumartesi pazardan birinde olabilir bu kez belki. Hayat ne derse o elbette, bir de bakmışım ki yarın sinemadayım. Bekleyip görelim. Fragmanı özellikle izlemedim, sürpriz olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lauret Cantet'in Sınıf filmi dikkatimi çekince izleyiverdim. Yönetmenin Sınıf'ı kesinlikle iyi bir referans. Ancak bu filmi ses getiren bir yapım olmamış. Fransa'da 2017 yılında Mehdi Meklat olayı patlak vermiş. Yönetmenin esin kaynağı görülen o ki bu olay... Bakalım hafta sonu rüzgar nereden esecek? :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön