16 Eylül 2022 Cuma

16 Eylül 2022 Vizyona Giren Filmler | Sinema Haberleri

Sekiz yeni filmin sinemalara geldiği bu hafta sinemaseverleri ilginç filmler bekliyor. 16 Eylül 2022 vizyona giren filmler listesindeki filmlerin detaylı konu bilgilerine ve fragmanlarına ulaşmak isterseniz başlıklarda bulunan linkler sizi yönlendirecektir.

16 Eylül 2022 Vizyona Giren Filmler Sinema Haberleri Mahsun Kırmızıgül ve Hilmi Topaloğlu

Haftanın filmlerine geçmeden önce sinema dünyasında kısa bir gezinti yapmayı hedeflediğim sinema haberleri turuna davetlisiniz :)

Sinema Haberleri

29.su düzenlenen Uluslararası Adana Film Festivali'nde finale az kaldı. Festival ödülleri 18 Eylül gecesi sahiplerini bulacak. En İyi Film, Altın Koza Heykeli'nin ve 300 bin TL tutarındaki para ödülünün sahibi olacak.

95. Oscar Ödülleri için ülkeler adaylarını belirlemeye başladı. Türkiye’nin En İyi Uluslararası Film dalında aday adayı olarak Tayfun Pirselimoğlu’nun yönettiği Kerr (2021) filmi seçildi. Kerr’in Türkiye’de aldığı ödüller arasında 58. Antalya Film Festivali ve 2022 İstanbul Film Festivali En İyi Yönetmen ödülleri bulunuyor.

Ayvalık Uluslararası Film Festivali 16 Eylül 2022 günü başladı. Festival 21 Eylül 2022 günü sona erecek.

74. Primetime Emmy Ödülleri bu hafta sahiplerini buldu. HBO’nun “Succession” dizisi En İyi Dram dizisi seçildi. En iyi mini dizi ödülü ise yine HBO’nun “The White Lotus” dizisine gitti.

Halen devam eden 2022 Toronto Film Festivali’nde sona yaklaşılıyor. 8 Eylül’de başlayan tiff 18 Eylül 2022 günü sona erecek. Festival Oscar yarışının şekillenmesi açısından önem taşıyor.

Mahsun Kırmızıgül’ün yeni filmi “Prestij Meselesi” 3 Şubat 2023 günü sinemalara gelecek. Sinemamızın sevilen yönetmenlerinden Çağan Irmak ise “Sevda Mecburi İstikamet” filminin hazırlıklarına başladı. Beklenen yerli filmlerden Barış Akarsu biyografisi “Merhaba” 18 Kasım 2022 günü sinemalara gelecek. Merhaba filminin teaseri yayınlandı…

Yabancı Film

16 Eylül 2022 Vizyona Giren Filmler Sinema Haberleri Yabancı Filmler

Üç Bin Yıllık Bekleyiş - Three Thousand Years of Longing (2022) Tilda Swinton ve Idris Elba'nın başrollerini paylaştığı film Fantastik, Dram, Romantik türlerinde. George Miller'in yönettiği filmin konusu İstanbul'da geçiyor. Türkiye'ye bir konferans için gelen İngiliz Alithea Kapalı Çarşı'dan aldığı bir şişeden cin çıkmasıyla kendisini fantastik bir yolculuğun içinde buluyor. 13+ ⚥

Dragon Ball Super: Super Hero (2022) Japonya yapımı animasyon, Akira Toriyama'nın yarattığı dizisi de olan manga Dragon Ball'un yeni sinema filmi; Yok edilen Red Ribbon Ordusu'nun asi ruhunu devam ettiren isimsiz mucitler, son Androidleri, Gamma 1 ve Gamma 2'yi yaratırlar. Bu iki Android kendilerini “Süper Kahramanlar” diye adlandırır. Piccolo ve Gohan'a saldırmaya başlarlar... Yeni Red Ribbon Ordusu’nun hedefi nedir? Yaklaşmakta olan büyük tehlike karşısında Süper Kahraman’ı harekete geçirmenin zamanı gelmiştir. 10+ 13A

Moonage Daydream (2022) Belgeselci Brett Morgen'in yönetmenliğini üstlendiği müzik belgeseli Moonage Daydream, rock yıldızı David Bowie'nin 50 yıllık sanat ve müzik serüvenini klasiğin dışına çıkan bir kurguyla izleyiciye sunuyor. 13+

Peter von Kant (2022) Fransa yapımı olan Dram türündeki filmi François Ozon yönetti. Başarılı, ünlü bir yönetmen olan Peter Von Kant, kötü davranmayı ve küçük düşürmeyi sevdiği sessiz asistanı Karl ile birlikte yaşamaktadır. Büyük aktris Sidonie aracılığıyla, mütevazı, yakışıklı bir genç adam olan Amir ile tanışır ve ona âşık olur. 16+ ⚥

Cennete Bilet - Ticket to Paradise (2022) Romantik Komedi türlerindeki yapım Julia Roberts ve George Clooney'i bir araya getiriyor. Filmde, Lily ve Wren mezuniyet sonrası tatil için Bali'ye gider. Lily orada Gede ile tanışır ve aralarında bir aşk filizlenir. Aldıkları evlenme kararı Lily'nin boşanmış olan anne ve babasının hiç hoşuna gitmez. Georgia ve David kızlarını dünyanın bir ucunda bırakmak istemez, aralarında düğünü sabote etmek için geçici bir ittifak kurarlar. 10+ 13A

Yerli Film

16 Eylül 2022 Vizyona Giren Filmler Sinema Haberleri Yerli Filmler

Cânn (2022) Korku türündeki filmin yönetmenliğini Eren Engin üstleniyor. Üniversite sınavına girmeye hazırlanan Beren, katıldığı kamp dönüşü aniden hastalanır. Beren’i öz evladı gibi seven üvey annesi Nurdan, Beren’e iyi geleceğini düşünerek abisi Doğu’yu yanlarına çağırır. Ama Doğu ve eşi Nergis’in hayatını derinden etkileyecek olayların başlaması an meselesidir. Hasta sandıkları Beren ona yapılan bir büyünün etkisine girmiştir. Beren’e musallat olan kadim varlıklar ise cinlerin ataları korkunç Cânn cinleridir... 18+

Dokunma Hurdacının Kızı (2022) Hüsnü Hakan Gürtop'un yönettiği Dram türündeki film, bir öğretmenin çocukluğunda yaşadığı tacizi ve bu olaydan yıllar sonra rastlantıların yön vermesiyle yaşananları perdeye taşıyor. Çocuk taciz olaylarına dikkat çeken film gerçeklerden esinlenerek perdeye aktarıldı. 6+ 10A

Burçlar (2022) Romantik, Komedi türlerindeki yapımın başrollerini Ferman Akgül ve Gözde Mutluer paylaşıyor. 26 yaşındaki Burcu, İstanbullu ünlü bir iş adamının tek kızıdır. Burcu, babası öldükten sonra holdingin başına geçer. Güne burcunu okumadan başlayamayan, burcunda “bugün imza atmayın” yazıyorsa o gün imza atmayacak kadar astrolojiye inanan bir genç kadındır... Orta halli bir ailenin oğlu olan Sinan kendini iyi yetiştirmiş ve Mimar olmuştur. Mimar Sinan annesine düşkündür. Bu yüzden Muğla'da kalmış, kendini gösteremediği bir şirkette çalışmaktadır. Burcu'nun şirketinin düzenleyeceği mimarlık yarışmasıyla nedeniyle Burcu ile yolları kesişen Sinan yarışmayı kazanmak için Burcu'yu tavlamaya karar verir. Fakat Sinan'ı zorlu bir macera beklemektedir. Çünkü Burçlar Masası tarafından Burcu'nun her sabah farklı bir burcun insanı olarak uyanmasına karar verilmiştir... (Genel izleyici kitlesi)

12 yorum:

  1. haberler sağol :) tabisi juliaaa minnoş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Julia Roberts'in filminin ismi bile çok güzel, neredeyse tüm sinemalarda oynuyor, gişesi bol olur... :)

      Sil
  2. Korku filmi ilgi çekici görünüyor. Dokunma Hurdacının Kızı da üzücü bir konuya değinmiş. Burçlar filminin çok benzerini biraz izlemiştim tvde, sıkıcıydı. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burçlar filmi erteleme almıştı, nihayet vizyona girdi. Çok sayıda sinemada oynayacak. Bakalım tepkiler nasıl olacak? Bu haftaki favorilerim Cennete Bilet ve Üç Bin Yıllık Bekleyiş filmleri. :)

      Sil
  3. Ticket to paradise izlemek istediğim filmlerden. Korku filmleri uzak dursun 🙈

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ticket to paradise filmine ben de göz koydum.
      Blogunda gördüğüm Feel the Beat filmini izlemiştim. Hoş vakit geçirtti. :)

      Sil
  4. Uzunca bir zaman oldu sinemaya gitmeyeli. Bir gidebilsem keşke:) Teşekkürler, filmler güzele benziyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağlık olsun diyelim, sinemanın muadilleri var platformlar, internet... Buralardan da faydalanıyoruz tabi. Teşekkürler :)

      Sil
  5. Cann filmi bir dikkat çekiyor hocam :) biraz aksiyon ve heyecan için izlenmeye değer gibi duruyor:)

    YanıtlaSil
  6. Filmleri takip etmeye pek yetişemiyorum, bloğunuzu ziyaret ettikçe yeni şeyler keşfediyorum. Haber turu da şahane olmuş. :))

    YanıtlaSil
  7. Hurdacının Kızı'nı merak ettim açıkçası.

    YanıtlaSil
  8. Sinema haberleri güzeldi. Barış Akarsu yu anlatan filmi merak ediyorum. Kere filmini de merak ettim. Çağan Irmak bu sefer nasıl bişey anlatacak acaba? Kafamda deli sorular?

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön