16 Ağustos 2022 Salı

Pota (2021)

POTA

Ahmet Toklu'nun yazıp yönettiği, genç bir sporcunun basketbol tutkusunun anlatıldığı Pota (2021) filminin başrolünü Alp Akar canlandırıyor. Aile, Dram türündeki TRT ortak yapımı olan film 19 Ağustos 2022 günü vizyona giriyor. Galası İstanbul'da Atlas Sineması'nda yapılan ve gösterimine günler kalan filmin yapımcılığını ise Halil Kardaş üstleniyor. 

Yönetmen Ahmet Toklu'nun ilk uzun metrajlı filmi olan Pota, İspanya Cerdanya Film Festivali'nde "Sosyal Bakış" ödülünü kazanmıştı. Yaşadıkları semte pota kurmak için farklı kültür ve inanca sahip yoksul çocukların mücadelesini anlatan film ayrıca Calzada de Calatrava Uluslararası Film Festivali'ne de katıldı ve oradan da ödüllerle ayrıldı.

Pota (2021) Poster

Pota (2021) Konusu:

Ahmet'in babası yurt dışında çalışmakta ancak onlara para gönderememektedir. İlkokul öğrencisi olan ve İstanbul'un fakir gecekondu mahallelerinden birinde yaşayan Ahmet çalışmaya başlar. Diğer yandan okulda ilgi duyduğu Kezban'ı etkilemeye ve ona açılmaya çalışmaktadır. Erhan okula basketbol topu ve kıyafetleriyle geldiğinde Kezban'ın ona yakınlık göstermesi Ahmet'in basketbolla ilgilenmeye başlamasına neden olur. Çalıştığı lüks sitedeki basketbol oynayan çocuklarla oynamak ister ancak beceremeyince dışlanır. Mahalleden arkadaşlarını sitenin sahasına getirmesi ise güvenlik görevlilerinin orada yaşamadıkları için izin vermemesiyle sonuçlanır. Ahmet ve arkadaşları ne okullarında ne de yaşadıkları yerde saha olmaması yüzünden kendi potalarını yapmaya karar verir.

Vizyon Tarihi: 19 Ağustos 2022

Yönetmen - Senaryo: Ahmet Toklu / Görüntü Yönetmeni: Ender Ercan / Müzik: Kenan İşan / Dağıtımcı: Chantier Films / Yapım: Toklu Yapımcılık / Türkiye / 2021 / Süre: 1 saat 35 dakika / Aile, Dram / 6+

Oyuncu Kadrosu:

Alp Akar, Bahar Hacıbektaşoğlu, Sibel Melek Arat, Egemen Mustafa Almacı, Mert Erdoğdu, Mehmet Halil Çelik, Sait Yüksel, Samet Sevtekin, Miraç Çelen, Recep Özgür Dereli, Burhan Yıldız

9 yorum:

  1. ilk defa gördüm bu filmi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni filmlerimizden, festival yolculuğunu tamamladı sanırım ve artık sinemalarda gösterilecek. Çok teşekkürler :)

      Sil
  2. Konusu güzelmiş. Ödüllü bu film dikkatimi çekti. İzlemek isterim. Çok teşekkürler, emeğine sağlık :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçinde çocukların olduğu yapımları seviyorum ben. Yönetmenler bu tip sosyal filmleri daha çok çekmeli diye düşünüyorum. Çok teşekkürler :)

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. @Babaannemintakvimciği hoş geldiniz :) Film güzele benziyor. Altı dolu filmlerden. Ben de teşekkür ediyorum :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön