25 Ağustos 2022 Perşembe

Alem-i Cin 3: Salgın (2021)

Alem-i Cin 3: Salgın

Matine Film'in yapımcılığını üstlendiği Gökhan Arı'nın yönettiği Alem-i Cin 3: Salgın (2021) filmi, yıllar önce başlayan ve durdurulan cin salgınının yeniden başlamasını, durdurmak için verilen mücadelenin hikayesini anlatıyor. Sinemanın deneyimli isimleri Alper Kıvılcam ve Özgür Bakar'ın senaryosunu kaleme aldıkları Korku türündeki filmin önemli rollerini Dilara Ilgaz, Bulut Genç, Ulukan Ağdaş, Naz Gedik ve Yaren Oktay paylaşıyor. 

Yerli film Alem-i Cin 3: Salgın, 26 Ağustos 2022 tarihinde CJ ENM dağıtımıyla sinemalara geliyor.

Alem-i Cin 3: Salgın (2021) Poster

Alem-i Cin 3: Salgın (2021) Konusu:

1960'lı senelerde intikam uğruna Alem-i Cin'in kapısının açılması ile birlikte cin salgını başlar. Dönemin sır sahibi Selim Hoca bir kilit taşı yapıp salgını durdurur.

Alem-i Cin 3: Salgın (2021) Fragmandan bir sahne

Günümüze gelindiğinde 1960 yılında salgının durması için yapılmış kilit taşının kırılmasıyla cin salgını yeniden başlar. Alem-i Cin'in kapısı yeniden açılmıştır. Cin salgını bu kez daha da etkili bir şekilde yayılmaya başlamıştır. Sırrın son sahibi Sefa hoca Alem-i Cin'in kapısını kapatmak için amansız bir mücadeleye girer.

Alem-i Cin 3: Salgın (2021)
Vizyon Tarihi: 26 Ağustos 2022

Yönetmen: Gökhan Arı / Senaryo: Alper Kıvılcım, Özgür Bakar / Görüntü Yönetmeni: Ahmet Yaşar Gümüş / Dağıtımcı: CJ ENM / Yapım: Matine Film Medya / Türkiye / 2021 / Süre: 81 dakika / Korku / 18+

Oyuncu Kadrosu:

Dilara Ilgaz, Bulut Genç, Ulukan Ağdaş, Naz Gedik, Yaren Oktay, Nilay Koç, Taner Şahin, Sebahat Adalar, Mehmet Tekkanat, Ahmet Yıldız, Ahmet Kuraoğlu, Şerif Pir Budak, Deniz Koçhan, Alper Yağmurcu, Rıdvan Arslan, Nazlı Eleyna, Cihan Balaman

Gökhan Arı'nın Yönettiği Filmler;

1988 yılında doğan Gökhan Arı'nın filmografisinde, henüz hazırlık aşamasında olan filmiyle birlikte yönetmen koltuğunda oturduğu altı film bulunuyor.

Dabbetü'l-Arz: Kıyamet (2023?)
Alem-i Cin 3: Salgın (2021) Korku
Vay Babam Vay (2021)  Komedi
Araf 4: Meryem (2020) Korku
El-Deccur (2019) Korku
Şeytan-i İnsan (2019) Korku

6 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Salgın deyince bulaşıcı bir şey anlaşılıyor. Zombilerin ısırdıkları sonradan zombi olur ya, cinlerin dokundukları da cin oluveriyordur. Ama böyle olduğunu hiç sanmıyorum. Salgın kelimesi, salmak / serbest bırakmak anlamında kullanılmış olmalı. Gülmeni doğru yorumladım umarım :)

      Sil
  2. Konusu güzel de fragman çok karışık görünüyor, her şey hızlı geçilmiş. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duygu ben bazen fragmanları 1.0 hızında değil de 0.5 hızında izliyorum. Sahne kaçırmamak için. Dediğin gibi çok hızlı geçiyorlar. Hatta 1 sn'lik görüntülerin ardı ardına geldiği fragmanlar oluyor. Ses efektleriyle de etkileyici olması için görüntüleri destekliyorlar.
      Gördüğüm kadarıyla fragmanda 1960'lı yıllar ve günümüz görüntüleri karışık sırayla verilmiş. Oyuncuları bilemiyorum ama deneyimli yönetim ekibi iyi bir iş çıkarmıştır diye düşünüyorum. :)

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Ziyaretin için çok teşekkürler. :) Bizim kalemimiz değil bu film.

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön