20 Temmuz 2022 Çarşamba

Bir Türk Masalı (2022)

Bir Türk Masalı

Toprak Sergen'in ilk kez yönetmenlik koltuğuna oturduğu, Başak Duru'yla birlikte senaryosunu yazdığı ve orjinal bir masal yarattıkları filmleri Bir Türk Masalı (2022) 29 Temmuz 2022 günü vizyona giriyor. Peri Kız'a âşık olan ve Aydınlık ile Karanlık tarafından bir oyuna dâhil edilen Yiğit'in fantastik hikâyesinin anlatıldığı film yeni nesil genç oyuncuların yanında bu mesleğe yıllarını vermiş oyuncuları da kadrosunda barındırıyor. 

Bir Türk Masalı
Bir Türk Masalı (2022) Film Afişi

Ahmet Mekin, Kayhan Yıldızoğlu, Füsun Erbulak, Suna Selen ve İzzet Günay'ın konuk oyuncu olarak rol aldığı filmde ayrıca Barış Manço ve Erkin Koray'ın şarkılarına da yer veriliyor. Bundan 50 yıl önce Keloğlan (1971) filminde başrol oynayan Rüştü Asyalı filmde anlatıcı görevini üstleniyor. 2014 yılında Türkiye Güzeli seçilen Amine Gülşe'nin de rol aldığı aynı zamanda filmin sountrackı olan 'Kara Sevda' şarkısını seslendirdiği klibine ilerleyen satırlarda ulaşabilirsiniz.

Bir Türk Masalı (2022) Amine Gülşe

Bir Türk Masalı (2022) Konusu:

Evvel zaman içinde Karanlık ve Aydınlık tarafından kaderleri değişen Mutluluk ülkesi kahramanlarının yaşadıklarının anlatıldığı aile filminde Yiğit, aşkı olan Peri Kız'ı kurtarmak ve ona kavuşmak için 'Aydınlık' ve 'Karanlık'ın oyununa dâhil olur. Yiğit'in Peri Kız'ı kurtarmak için karanlığı aydınlığa çevirmesi gerekmektedir.

Vizyon Tarihi: 29 Temmuz 2022

Yönetmen: Topraka Sergen / Senaryo: Başak Duru, Toprak Sergen / Görüntü Yönetmeni: Vedat Demir / Müzik: Bertan Coşar, Cengiz Köroğlu, Saide Feray / Dağıtımcı: CGV Mars D. / Yapım: RAF Prodüksiyon / Türkiye / 2022 / Süre: 97 dakika / Komedi, Animasyon, Aile, Fantastik /

Oyuncu Kadrosu:

Cemal Hünal, Amine Gülşe (Peri Kız), Doruk Sarıduman (Yiğit), Burak Sergen, İclal Aydın, Toprak Sergen, Ege Aydan, Aslı İnandık, Orçun İynemli, Işıl Sergen, Caner Kadayıfçı, Ahmet Mekin, Suna Selen, Kayhan Yıldızoğlu, İzzet Günay, Füsun Erbulak, Hakan Ateş, Rüştü Asyalı (Anlatıcı), Poyraz Demirci, Leya Kırşan, Bilge Bilge, Roz Noori, Muhittin Oymakçıer, Adnan Efe Yavuz, İstanbul Devlet Balesi Dansçıları

6 yorum:

  1. Şarkı çok güzel de filmle pek alaka kuramadım. :) Efektler de basit duruyor, çocuklara göre bir film. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmin hedef kitlesi çocuklar, bir yerde filmin derecelendirmesini gördüm ama kesin değildir sanırım. 3 yaş ve üzeri diye yazmışlar.
      Şarkıyı icra eden Amine Gülşe'yi tanımıyordum klipten sonra Beyaz'ın programına çıktıkları videoyu da izledim...
      Şarkı filmle uyumsuz değil de fragmanla uyumsuz olmuş. Filmde sanırım sevenlerin sürekli bir kavuşamama durumu söz konusu. :)

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Film yapımcıları eğlence de vaat ediyor. Sıcak fantastik duygulu eğlenceli bir masal...

      Sil
  3. I ıhh.. olmamış.. bence hiç kalkışmayalım ya böyle şeylere.. :/

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön