7 Haziran 2022 Salı

Son Seans: MTTH (2022)

Her birinde dört fobiye yer veren ve birer saat süren film serisinin üçüncü ve son filmi olan Son Seans: MTTH (2022), yalnızlık, ölüm, diri diri gömülme ile su ve yağmurdan korkma konularını işliyor. Gökhan Murat Toktamışoğlu'nun yazıp yönettiği filmde Serhat Üstündağ, Binali Münüklü, Hatice Düştegör ve Berk Toktamışoğlu rol alıyor. CJ ENM dağıtımıyla 17 Haziran 2022 günü vizyona girecek olan Son Seans: MTTH'nin yapımcılığını ise Hann Yapım üstleniyor.

Korkuların zihnimizi esir alması ve onlarla yüzleşmek zorunda kalmamız filmin çıkış noktasını oluştururken bu kez çocukluğunda ebeveyn travması yaşayan Selim'in iş güç sahibi olduktan sonra fobilerinin tetiklenmesiyle yaşananlar perdeye geliyor.

Serideki Tüm Filmler:
Son Seans: MTTH (2022) Film Afişi

Son Seans: MTTH (2022) Konusu:

Kamyonu ile nakliyecilik yapan Selim’in çocukluğu sert bir babanın ellerinde geçmiştir. Babasından korkarak ve dayaklarla zorbalıkla geçen çocukluğu onu korumaya çalışan annesine rağmen Selim’in psikolojisinde büyük hasarlar yaratmıştır. Şoför Selim hayatına fobilerinden kendine özgü çözümlerle uzak durmaya çalışarak devam eder. Çıktığı bir yolculuk sırasında art arda tetiklenen fobileriyle beraber gecenin karanlığında ıssız bir ormanda kendisini korkularından kaçmaya çalışırken bulur.

MTTH Açılımı:
  • Monofobi: Yalnızlıktan korkma
  • Tanatofobi: Ölümden korkma
  • Tafefobi: Diri diri gömülmekten korkma
  • Higrofobi: Su ve yağmurdan korkma
Vizyon Tarihi: 17 Haziran 2022

Yönetmen - Senaryo: Gökhan Murat Toktamışoğlu / Görüntü Yönetmeni: - / Müzik: - / Dağıtımcı: CJ ENM / Yapım: Hann Yapım / Türkiye / 2022 / Süre: 60 dk /

Oyuncu Kadrosu:
Serhat Üstündağ
Binali Münüklü
Hatice Düştegör
Berk Toktamışoğlu

14 yorum:

  1. Yine ilginç fobilere yer verilmiş. Fragmanı merak ettim. Fırsat olursa ileride izleyeceğim bu seriyi, teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar ilginç fobiler var ki... Toplamda 12 fobi işlenmiş filmlerde ve bunu çoğaltmaları mümkündü. 3'te bıraktılar. Seriyi ben de merak ettim. :)

      Sil
  2. Ay yağmurdan korkmak nasıl bir his diye düşüncelere gark oldum sabah sabah. 🙈

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Suyla ilgili korkular olarak hidrofobi bir de higrofobiye rastladım. HiGrofobi de nem ve yağmur korkusu tanımı var. HiDrofobi suda boğulma su yutma sonucunda ölüm korkusunu ifade ediyor. Bir de kuduz hastalığıyla ilgili su korkusu olayı var. Higrofobi yağmurun fırtınaya dönüşeceği korkusu olabilir mi diye düşündüm ama bu farklı bir şey galiba.
      Filmin konusu henüz açıklanmadı, açıklansın öğreniriz hep birlikte :))

      Sil
    2. Bilemedim çok ilginç, boğulma korkusu bende de var. Suda ayağım yere değmesin boğuluyorum sanıyorum bu sebeple şu yaşımda hala yüzmeyi öğrenemedim. Bir de mütemadiyen boğazın ortasında denize düşüp boğulduğum rüyalardan sıçrayarak uyanırm.

      Sil
  3. Vay! Çok ilginçmiş.. fragmanlarını dolanmam lazım ne kadar ürküç ona göre izleyeceğim :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Metroyla ilgili olan ilk film NMSM ikincisinden daha çok izlendi diye biliyorum...
      Spam yoktu, yorum bir şekilde ulaşmamış bu posta. Spam olayı youtube'da da oluyordu. Çok sık yorum yapılınca peş peşe yapılınca yaşanıyor bildiğim kadarıyla. Tarayıcı geçmişini temizlemek modemi resetlemek lazım arada bir. :) Blog Beyi'ni bende takip ediyorum. Bakalım soruna çözüm bulunabilecek mi? Çok teşekkürler canım :)

      Sil
  4. Zülalciğim, yorum gönderdim ama spama mı düştü acaba? Tam da blogbeyinde spam yorumlarla ilgili yazmıştım.. çok gülerim eğer spama düştüyse :))))))

    YanıtlaSil
  5. Seriyi seyrettin mi? Nasıl?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece fragmanlarını izledim. İlk filmin fragmanı ilgimi çekmişti. Sonrakiler pek çekmedi beni.

      Sil
  6. Çok ilginç geldi,diğer serilere de baktım izlemeyi düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. :) Şimdilik sadece sinemalarda var bildiğim kadarıyla. Belki ilerde hann yapım yt deki sitesinden yayınlar. Siteyi takip ediyorum yayınlarlarsa bende izlemeye talibim :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön