15 Haziran 2022 Çarşamba

OKUL TIRAŞI (2021)

Ferit Karahan'ın yönettiği Dram türündeki Okul Tıraşı (2021), 17 Haziran 2022 günü vizyona giriyor. Gülistan Acet ve Ferit Karahan'ın senaryosunu yazdığı, başrollerini Samet Yıldız ve Ekin Koç'un paylaştığı filmin konusu Anadolu'da ücra bir yerde bulunan yatılı erkek okulunda geçiyor. Geçtiğimiz yıl Berlin Film Festivali'nin Panaroma bölümünde gösterilerek FIPRESCI (Uluslararası Film Eleştirmenleri Federasyonu) ödülünü kazanan müziksiz filmin yerli ve yabancı birçok festivalden de ödülü bulunuyor.

Okul Tıraşı (2021) Poster

Okul Tıraşı (2021) Konusu:

Bir dağın eteğinde kurulu, şehirden tamamen izole, katı bir disiplinle yönetilen yatılı erkek okulunda okuyan Yusuf, esrarengiz bir şekilde hastalanan ve durumu her an daha da kötüye giden arkadaşı Mehmet'i hastaneye ulaştırmak ister. Başlangıçta okuldaki bürokrasi yüzünden hastaneye götürülmeyen Memo, sonrasında istense de yoğun kar yağışının yolları kapatması nedeniyle hastaneye ulaştırılamaz. Kaloriferlerin çalışmadığı okulda yolların açılmasını bekleyen öğretmenler ve öğrenciler, bu işten yakalarını sıyırmaya çalışırken, acımasız hesaplaşmalar ve sakladıkları sırlar da gün yüzüne çıkar.

Okul Tıraşı (2021)

Vizyon Tarihi: 18 Mart 2022

Yönetmen: Ferit Karahan / Senaryo: Ferit Karahan, Gülistan Acet / Görüntü Yönetmeni: Türksoy Gölebeyi / Dağıtımcı: CGV Mars D. / Yapım: Asteros / Türkiye / 2021 / Süre: 85 dakika / Dram / tt10311018 / 16+

Okul Tıraşı (2021) Oyuncu Kadrosu:
Samet Yıldız (Yusuf)
Ekin Koç (Selim Öğretmen)
Cansu Fırıncı (Hamza Öğretmen)
Mahir İpek (Müdür)
Melih Selçuk (Kenan Öğretmen)
Münir Can Cindoruk (Haluk Öğretmen)
Nurullah Alac (Memo)
Mert Hazır (Ahmet)
Mustafa Halli (Faruk)
Ümit Bayram (İdris)
Dilan Parlak (Sevda Öğretmen)
Ferit Karahan (Müdür Yardımcısı)
Nedim Salman (Akif)

11 yorum:

  1. Bu film epeydir aklımda. Birkaç kez daha denk geldim çeşitli yerlerde. Nedense bu ara şunu yapacağım, bunu seyredeceğim deyip unutuyorum. Bu da o potaya girenlerden. Sıcağı sıcaına bakayım var mı nette.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmi CVG Mars dağıtmış ama lokasyonu çok olmamış sadece 49 kopyası var. Ama yine de yakınlardaki sinemalarda bulmak mümkün olur sanıyorum. Nette yoksa diye yazdım :) Kendim içinde baktım lokasyona :) Gerilimli bir yapım anladığım kadarıyla 16+ derecelendirmesi var... Teşekkür ediyorum.

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Konuya yönetmenin anıları da kaynaklık etmiş anladığım kadarıyla. Ve zor bir konu işleyip bol ödül kazanmış bu yapım. Bi bakmak lazım :) Çok teşekkürler :)

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. İyidir bence :) Geçmiş yorumlardan filme göz koymuştun diye hatırlıyorum deep, çok teşekkürler :)

      Sil
  4. Bu filmi çok merak ediyorum, sinemalardayken kaçırmamak lazım sanki :)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön