15 Haziran 2022 Çarşamba

Yaşamaya Bak - C'mon C'mon (2021)

C'mon C'mon

"Dünya gezegenini ziyaret etmek için bir insan çocuğu olarak doğmanız gerekecek. İlk başta, yeni vücudunuzu kullanmayı kendinizi dik tutmak için kollarınızı ve bacaklarınızı hareket ettirmeyi öğrenmeniz gerekecek. Yürümeyi ve koşmayı, ellerini kullanmayı, ses çıkarmayı ve kelimeler oluşturmayı öğreneceksin. Yavaş yavaş, kendine bakmayı öğreneceksin. Burası, sakin ve huzurlu. Ama orada renkler, duygular ve sesler sürekli olarak üzerinize yağacak. Hayal edeceğinin ötesinde çok canlı bitki ve hayvan göreceksin. Burada her şey hep aynı.

C'mon C'mon
Yaşamaya Bak - C'mon C'mon (2021) Poster

Ama orada her şey hareket halinde. Her şey sürekli değişiyor. Dünyanın zaman nehrine dalacaksın. Öğreneceğin ve hissedeceğin çok şey olacak. Zevk ve korku, üzüntü ve merak. Karışıklık ve zevk içinde nereden geldiğini unutacaksın. Büyüyecek, seyahat edecek ve çalışacaksın. Belki çocukların hatta torunların olacak. Yıllar sonra bir anlam vermeye çalışacaksın. Yıllar geçtikçe içinde bulunduğun o mutlu, üzgün, dolu, boş sürekli değişen hayata anlam vermeye çalışacaksın ve yıldızına dönme vakti geldiğinde o tuhaf güzellikteki dünyaya veda etmek zor olabilir.

- Bu kitaba lanet olsun!
- Ağlıyorsun.
- Hayır, ağlamıyorum.
- Kesinlikle ağlıyorsun...

Yaşamaya Bak - C'mon C'mon (2021) 2

C'mon C'mon filminin fragmanında bulunan bu pasaj dayı yeğen arasında geçiyor. Dayı rolünde, son oynadığı Joker filmindeki rolüyle Oscar Ödülü kazanan Joaquin Phoenix'i, yeğen rolünde ise Woody Norman'ı izleyeceğiz. Joaquin Phoenix'in kız kardeşini ise Transparent ve Girls adlı dizilerdeki rolleriyle üç Emmy adaylığı bulunan Gaby Hoffman canlandırıyor.

Yaşamaya Bak - C'mon C'mon (2021) Gaby Hoffmann

Mike Mills’in yazıp yönettiği ve siyah beyaz olarak çektiği A24 filmi Yaşamaya Bak - C'mon C'mon (2021), bir aile aynı zamanda bir yol hikayesi anlatıyor. Radyo muhabiri olan Johnny ve küçük yeğeni bir dizi olaydan sonra kendilerini bir anda Los Angeles’tan New York’a, oradan da New Orleans’a seyahat ederken buluyorlar. 

Bu yıl İstanbul Film Festivali'nde Galalar bölümünde gösterilen, Başka Sinema dağıtımıyla sinemalara gelecek olan ödüllü film Yaşamaya Bak, 17 Haziran 2022 günü gösterime girecek.

Yaşamaya Bak - C'mon C'mon (2021) Joaquin Phoenix

Yaşamaya Bak - C'mon C'mon (2021) Konusu:

Kız kardeşi Viv ve yeğeni Jesse ile bir süredir görüşmeyen Johnny yaşadıkları şehre gittiğinde onlarla vakit geçirir. Viv'in kocası yaşadığı psikolojik problemler nedeniyle evden ayrılmış anne ve oğlu onsuz bir yaşamı sürdürmeye çalışmaktadır. Radyo muhabirliği yapan Johnny dünyanın tahmin edilemez noktaya gelen geleceğine dair ABD genelinde çocuklarla mülakatlarda bulunmak için şehirden ayrılması gerektiğinde bu tura 8 yaşındaki yeğenini de beraberinde götürmek zorunda kalır. Johnny röportajlarında küçükleri dinlerken, bir yandan da yeğeniyle arasında bir bağ kurulur. Bu dokunaklı hikâyede Johnny ebeveynliğin zorluklarını deneyimlerken yeğeni de hayatı bizzat içine girerek tanımaya başlayacaktır.

Yaşamaya Bak - C'mon C'mon (2021) 1

Vizyon Tarihi: 17 Haziran 2022

Diğer Adı: C'mon C'mon / Yönetmen - Senaryo: Mike Mills / Görüntü Yönetmeni: Robbie Ryan / Müzik: Aaron Dessner, Bryce Dessner / Dağıtımcı: Başka Sinema / Şirket: Fabula Films / ABD / 2021 / Süre: 108 dakika / Dram / tt10986222 / 6+

Altyazılı Fragman
Oyuncu Kadrosu:
Joaquin Phoenix (Johnny rolünde)
Gaby Hoffmann (Viv)
Woody Norman (Jesse)
Scoot McNairy (Paul)
Molly Webster (Roxanne)
Deborah Strang (Carol)

8 yorum:

  1. bu filmi görmeden bile sevdim yani :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Joaquin Phoenix var filmde deep, hiç bir şey olmasın sadece o bile yeter izlemek için :))

      Sil
  2. Fragmana bayıldım,izlenmesi gerekir net.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dramseverler kaçırmasın diyorum, C'mon C'mon oyuncularıyla da konusuyla da güzel bir yapım. Çok teşekkürler :)

      Sil
  3. Sakin ve ilgi çekici görünüyor. Aile ilişkilerini konu alan filmleri severim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Film sorunlarla boğuşan insanları konu alsa da insanı boğmuyor. İncelikli, hoş bir yapım. Şehir şehir gezmeleri de filmin bonusu :) Çok teşekkürler :)

      Sil
  4. Ay tamda bugün, ben bi filmi izlemeye gidecek adam bulayım önce hemen bir organize oluyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar, eğer organize olabilirsen yanına kağıt kalem de almak isteyebilirsin, alıntı yapılacak sözler var filmde :) Ziyaretlerin için çook teşekkür ediyorum :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön