9 Haziran 2022 Perşembe

Masumlar - The Innocents (2021)

de uskyldige

Norveçli yönetmen senarist Eskil Vogt'un yazıp yönettiği korku anlatısı Masumlar - The Innocents (2021), doğaüstü güce sahip iki çocuğun aralarında bulunduğu dört çocuğun eğlenceli başlayan arkadaşlıklarını ve oynadıkları oyunların karanlık ve ürkütücü boyutlara varmasıyla yaşananları anlatıyor. Kadrosu çok genç oyunculardan kurulu olan ödüllü "de uskyldige",  Eskil Vogt'un ikinci uzun metrajlı filmi. İlk filmi olan Körlük - Blind (2014) aralarında Altın Lale'nin de bulunduğu çeşitli ödüller kazanmıştı.

Dram, Fantastik, Korku türlerindeki Norveç, İsveç yapımı olan Masumlar - The Innocents, Başka Sinema dağıtımıyla 10 Haziran 2022 gününden itibaren sinemalarda gösterilecek.

de uskyldige
Masumlar - The Innocents (2021) Poster

Masumlar - The Innocents (2021) Konusu:

11 ve 9 yaşında olan iki kız kardeş Ida ve Anna, aileleriyle birlikte bir kasabanın eteklerinde bulunan büyük bir siteye taşınır. Kuzeyde yaz mevsimi yaşanmaktadır ve sitede yaşayan ailelerin çoğu, tatil için evlerinden ayrılmıştır. Kız kardeşler, yeni dünyalarını keşfetmeye başlarken sitede yaşayan iki çocukla tanışır. Aisha'nın bir tür telepatik gücü vardır ve Ida'nın otistik kardeşi Anna ile ileşitim kurabilmektedir. Sam'in doğaüstü yetenekleri ise Ida'ya eğlenceli gelir. Birlikte vakit geçirmeye başlayan çocuklar, onlara hayal güçlerinden doğmuş gibi görünen garip doğaüstü güçler geliştirir. Ancak onların oyun olarak gördüğü bu şey zamanla tehlikeli bir hal alır.

de uskyldige
Masumlar - The Innocents (2021)

Vizyon Tarihi: 10 Haziran 2022

Diğer Adları: The Innocents, de uskyldige / Yönetmen - Senaryo: Eskil Vogt / Görüntü Yönetmeni: Sturla Brandth Grøvlen / Müzik: Pessi Levanto / Dağıtımcı: Başka Sinema / Şirket: Bir Film / Norveç, İsveç, Danimarka, Finlandiya, Fransa, İngiltere / 2021 / Süre: 1 saat 57 dakika / tt4028464 / Korku, Dram, Gizem / 16+

Oyuncu Kadrosu:
Rakel Lenora Fløttum (Ida)
Alva Brynsmo Ramstad (Anna)
Sam Ashraf (Ben)
Mina Yasmin Bremseth Asheim (Aisha)
Ellen Dorrit Petersen (Ida ve Anna'nın annesi)
Morten Svartveit (Ida ve Anna'nın babası)
Kadra Yusuf (Aisha'nın annesi)
Lisa Tønne (Ben'in annesi)

11 yorum:

  1. Fragman çok etkileyici, kesinlikle izlerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fragman etkileyiciydi hakikaten. Bu doğaüstü güçlerin kullanımıyla varılacak sonu da merak ediyor insan.
      Çok teşekkürler :)

      Sil
  2. Bayağı ilgi çekici ve gizemli görünüyor, merak ettim filmi. Çocuklar da iyi oynamış, fragmanı beğendim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmi izleyip çocukların masumiyetleri konusunda şüpheye düştüğünü söyleyen yorumlar okudum. Biraz karamsar bir film sanırım. Fragman şahaneydi ama :)

      Sil
  3. oooo, yönetmeni tanıyom zaten, blind de çok iyiydi, bu da uyar. ayrıca the innocents adlı güzel bir eski film var (deborah karr) :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. The Innocents'in künyesine baktım hemen, çok iyi görünüyor. Amma velakin türü korku :) Eskil Vogt'un senoryosunu yazdığı çok film izledim ama filmini izlemedim deep ama Körlük filmini programıma aldım :) Bu filmde de otistik çocukla kurulan iletişimi merak ettim. Filmlerdeki minik ipuçları gerçek hayatta da işe yarayabiliyor. Çok teşekkürler :)

      Sil
    2. jodi picoult-ev kuralları, okumadıysan yani, asperger sendromlu bir çocuğu anlatıyor ve hem etkileyici hem de çok iyi bir roman :)

      Sil
    3. Kitaba baktım deep alacağım ama bu aralar kitap yurdunda hangi kitaba müşteri olsam temin edilemiyor ibaresi çıkıyor. Çok teşekkürler:)

      Sil
  4. Bu hafta hedefimdi, ancak fragmandaki gerilim bile yetti... caydım:) Son gününe kadar değişir mi fikrim, çok emin olmamakla birlikte değişmez sanırım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskil Vogt benim karşıma çok çıkıyor; senaryo anlamında. Korku türünden uzak dururum ama yönetmenin bakışını da merak ediyorum bir yandan. Film hakkında yapılan eleştiri ve yorumları okuduktan sonra izleme konusunda ikilemde kaldığımı itiraf edeyim.
      Bir gün zihin ikna olur belki :)

      Sil
  5. Ay işte bundan korkarım ben ya, çocuklar da çok küçük valla tırstım.

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön