8 Mayıs 2022 Pazar

Korku Takvimi (2022)

Yönetmenliğini Yunus Şevik'in üstlendiği Korku Takvimi (2022), 13 Mayıs 2022 günü gösterime giriyor. Pandemi nedeniyle iki yıldır vizyona girmeyi bekleyen Korku türündeki filmin başrollerini Melisa Seda ve Zafer Kora üstleniyor. Dras Film Pictures yapımı olan film, beklediği başrol oyunculuğu teklifini alan zihinsel anlamda kırılgan bir psikolojiye sahip Hülya'nın çekimler başladığında kendisini görünmez bir labirentin içinde buluşunu, yaşadığı kâbusu ve kurtulma çabasını anlatıyor.

Korku Takvimi (2022) Poster

Yönetmen Yunus Şevik daha önce çektiği Kulyas: Lanetin Bedeli (2019) filminde cin konusunu işlemişti. Yeni vizyona girecek olan film ise cin teması taşımıyor.

Dras Film Pictures, yapımcısı olduğu Kulyas: Lanetin Bedeli (2019) filmini YouTube video paylaşım platformunda 27 Nisan 2022 tarihinde paylaştı. 76 dakika süren yapımı "Dras Film Pictures" isimli kanaldan izleyebilirsiniz.

Korku Takvimi (2022) Konusu:

Ünlü bir oyuncu olmayı hayal eden Hülya kimsesiz büyümüştür. Sonunda beklediği başrol teklifi gelir. Ancak bilmediği, o başrolü oynamayacak, hayat onunla acımasız bir şekilde oynayacaktır. Rol arkadaşı Tahir ve yakın arkadaşı Ebru'yla film setine giderken yaşadıkları talihsiz kazayla başlayan macera, aslında en masum olay olacaktır. Çekimlerin başladığı, hayallerine ulaştığı günün gecesi bilmediği ve anlam veremediği olaylarla karşılaşır. Kâbuslarındaki adam gerçekte kimdir? Ölmüş olan ailesi Hülya’dan ne ister? Ve cevabını bilmediği birçok soruyu çözmeye çalışırken kendisini kördüğümün ortasında bulacaktır. Kâbus ve halüsinasyonlarla gerçekler arasındaki sınırlar zorlanacak, olaylar esrarengiz bir hal alacaktır. Kabullenmediği gerçeklerle yüzleşen Hülya’nın artık tek hayali başrol olmak değil, içine düştüğü karmaşık labirentten kurtulmaktır.

Vizyon Tarihi: 13 Mayıs 2022

Yönetmen: Yunus Şevik / Senaryo: Esma Şevik / Görüntü Yönetmeni: Sait Ali Erişek / Müzik: Mustafa Yazıcıoğlu / Dağıtımcı: Bir Film / Yapım: Dras Film Pictures / Türkiye / 2022 / Süre: 1 saat 40 dakika / Korku / tt11676470 / 16+

Oyuncu Kadrosu:

Melisa Seda (Hüyla), Zafer Kora (Tahir), Rümeysa Sarıarslan, Erdal Ayna, Nevin Efe, Nihat Yılmaz, Muharrem Fındıcak, Oktay Uncu

6 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Konu benim de hoşuma gitti. Yaşanan olaylar gerçek mi yoksa kahraman halüsinasyon mu görüyor, ortada kurulmuş bir tuzak mı var? Sorularım çoğaltılabilir. Merakımı uyandırdı benim. :) Çok teşekkürler deep :)

      Sil
  2. Birkaç gün önce Yunus Şevik'in "Kulyas" adlı korku filmini seyretmiştim. "Korku Takvimi"nin reklâmları video boyunca döndü. Amerika'dan ödül almış sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kulyas ve Korku Takvimi aynı yapımcının filmleri. Önceki filmi yayınlarken yeni filmi de tanıtmak istemişler sanırım. Pandemi döneminde çeşitli festivallere katılmış film, Awesome Film Fest'ten bir ödülü var.
      Çok teşekkürler :)

      Sil
  3. Güzel işlenmişse keyifli olabilir. Gerilimi severim ben.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başrol oyuncusu Melisa Seda'nın canlandırdığı karakter gerçekleri ayırt etmekte zorlanıyor. Konu merak uyandırıcı gelişmelere gebe... Filmin festival katılımları var, buna bakarak fena değildir diye düşünüyorum. :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön