26 Mayıs 2022 Perşembe

İkinci Seans: AEEP (2022)

Fobileri konu edinen Korku serisinin ikincisi olan İkinci Seans: AEEP (2022), 27 Mayıs 2022 günü vizyona giriyor. Yapımcılığını Hann Yapım'ın üstlendiği yerli korku filmini Gökhan Murat Toktamışoğlu yönetiyor. Başrolünde Güler Aşık'ın olduğu yapımda oyuncu, kusma, yıkanma, ayna ve çocuklardan korkma fobilerine sahip olan Demet karakterine hayat veriyor... AEEP'in açılımını yazının sonunda bulabilirsiniz.

AEEP açılımı
İkinci Seans: AEEP (2022) Poster

Birer saatlik üç filmden oluşan serinin ilki olan ve ilgi gören İlk seans: NMSM (2022) 11 Mart 2022 günü gösterime girmiş iki hafta vizyonda kalmıştı. İkinci film olan AEEP'te yine iki hafta süresince gösterimde kalacak. Serinin üçüncü filmi olan "Son Seans MTTH" filminin vizyon tarihi ise 17 Haziran 2022 olarak planlandı.

Temel çıkış noktası korkuların zihnimizi esir alması ve korkularımızla yüzleşmek zorunda kalınması olan filmin fikir babası olan Hann Yapım'ın genel müdürü Onur Aşa, Dünya genelinde korku filmlerinde çoğunlukla işlenen konulardan uzaklaşıp farklı bir projeye yoğunlaşmış. İnsanların kendi hayatlarında karşılaştıkları, kendilerini korkutan fobileriyle alakalı psikolojik gerilim korku türündeki üç filmlik seri böylelikle ortaya çıkmış.

İkinci Seans: AEEP (2022) Güler Aşık

İkinci Seans: AEEP (2022) Konusu:

Genç bir kadın olan Demet, kusma ve yıkanma fobileriyle mücadele etmektedir. Fobileri onun hem ailesinden hem de arkadaşlarından tepki görmesine neden olur. Evlenip, çocuk sahibi olduktan sonra ayna korkusu yaşamaya başlayan Demet, yansıtan tüm yüzeylerden korkmaya başlar. Kocasının onu terk etmesinden sonra bunalıma giren genç kadın, hastanede psikiyatrik tedavi görür. Tedaviden sonra eve döndüğünde artık temizlik işleriyle uğraşmayan Demet, çöp bir evde yaşamaya başlar. Çevresindeki insanlardan uzaklaşıp, izole bir hayat yaşayan genç kadın, bir gece kötüleşen fobik tepkiler yüzünden kendisini korkunç olayların içinde bulur.

AEEP Açılımı:
  • Ablutofobi: Yıkanmaktan korkma
  • Eisoptrofobi: Aynalardan korkma
  • Emetofobi: Kusmaktan korkma
  • Pedofobi: Çocuklardan korkma

Vizyon Tarihi: 27 Mayıs 2022

Yönetmen - Senaryo: Gökhan Murat Toktamışoğlu / Görüntü Yönetmeni: Ulaş Zeybek / Müzik: Fırat Haznedaroğlu / Dağıtımcı: CJ ENM / Yapım: Hann Yapım / Türkiye / 2022 / Süre: 60 dakika / Korku / 18+

Oyuncu Kadrosu:
Güler Aşık

7 yorum:

  1. Bu seri bayağı ilgi çekici. Fırsat olunca izleyim bari, gerçi daha fragmanı izlerken içim kalktı. 😅

    YanıtlaSil
  2. Hiç duymamışım. Hatta bu korku türlerini de duymamıştım. Bakmalı bir ara

    YanıtlaSil
  3. Ay ne kadar değişikmiş konusu :)

    YanıtlaSil
  4. Kusmaktan korkmanın bir fobi olduğunu şimdi öğrenmem ve ben gerçekten çok korkardım asla kusmak istemezdim. Senelerce de kusmamıştım, ta ki hamileliğe kadar... Beş ay boyunca her gün kustum hem günde kaç kez, ve artık gerçekten bu fobiyi aştım sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmde bahsi geçen fobilerin hepsi ilginç ama emetofobi kadınların ortak sorunu sanırım. Bir de araba tutanlar için geçerlidir diye aklıma geldi. Beş ay çok uzun sürmüş yemek yemek azap olmuştur. Geçmişte kalmış ama yine de geçmiş olsun diliyorum.

      Sil
  5. izlerim tabisi, ben de arabada otobüste kusanlardanım :) safra diyorlar buna galibağ :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yolculuk sırasında denge merkezimiz kulağın beyne gönderdiği karışık sinyaller yüzünden mide bulantısı yaşanıyor. Öyle kalmış aklımda. Kusma beklentisi tedirgin ediyordur, üzüldüm şimdi.

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön