14 Nisan 2022 Perşembe

Turna Misali (2021)

The Last Birds Of Passage

İffet Eren Danışman Boz'un yönettiği Turna Misali (2021), devam eden 41. İstanbul Film Festivali'nde Ulusal Yarışma bölümünde gösterilecek. Anadolu’da bin yıldır konar göçer kültürünü devam ettiren Sarıkeçili yörüklerinin yaşamını anlatmasıyla dikkat çeken filmin başrollerini Sennur Nogaylar, Necmettin Çobanoğlu, Timur Ölkebaş ve Zeynep Elçin paylaşıyor.

The last birds of passage
Turna Misali (2021) Poster

Turna Misali - The Last Birds Of Passage, 2019 yılında TRT 12 Punto Senaryo Günleri’nde TRT ön alım ödülü kazanmış, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da katkılarıyla çekilmişti. Dünya prömiyerini 34. Tokyo Uluslararası Film Festivali'nde yapan filmin çekimleri ise Mersin'in Silifke ilçesinde gerçekleştirildi.

Turna Misali (2021) Konusu:

The last birds of passage
Turna Misali (2021)

Sarıkeçili Yörüklerinden Aksak Ailesi’nin otoriter aile reisi Gülsüm Ana, mevsimlik göç için hazırlıklara başlar. Ancak aile üyeleri ve diğer yörükler onunla aynı fikirde değildir. Gülsüm’ün kocası Cemal, yorulduğu göç hayatını bırakıp yerleşik hayata geçmek istemektedir. Gülsüm’ün damadı Mustafa traktör alıp traktörle göç etmekten yanadır. Gülsüm ise göçün geleneksel şekilde, develerle ve yürüyerek yapılmasında ısrarcıdır. Gülsüm’ün en büyük destekçileri yarım akıllı oğlu Nurettin ve torunu Elif’tir. Gülsüm ailesini ve diğer yörük ailelerini ikna etmeye çalışırken, valiliğin göçü engelleyeceğine dair bir söylenti yayılmaya başlar. Gülsüm her ne pahasına olursa olsun göç etmeye kararlıdır.

Vizyon Tarihi: 30 Aralık 2022

Diğer Adı: The Last Birds Of Passage / Yönetmen: İffet Eren Danışman Boz / Senaryo: Eyüp Boz, İffet Eren Danışman Boz / Görüntü Yönetmeni: Eyüp Boz / Müzik: Coşkun Karademir / Dağıtımcı: Başka Sinema / Yapım: İEDB Film / Türkiye / 2021 / Süre: 99 dakika / Dram / tt15511174 / 10+ 13A

Oyuncu Kadrosu:

Sennur Nogaylar (Gülsüm rolünde), Necmettin Çobanoğlu (Cemal), Timur Ölkebaş, Zeynep Elçin, Sercan Can, Deniz Ceylan, Kasım Boran Aslan, Bayram Göbüt, Tankut Kılınç, Ezgi Yanık, Barbaros Engin, Engin Yüksel.

41. İstanbul Film Festivali Film Gösterimi:
  • 14 Nisan 2022 Perşembe 16:00 seansı Atlas 1948 Sineması

Güncelleme: 29.12.2022

Turna Misali filmi 30 Aralık 2022 günü İzmir Karaca Sineması'nda gösterime girecek. 7 Ocak 2023 günü ise Atlas 1948 Sineması tek gösterim yapacak.

4 yorum:

  1. Küçük çocuk ne tatlı. :) Film ilgi çekici görünüyor, hayatın içinden etkileyici bir filme benziyor.

    YanıtlaSil
  2. istanbul flim festivalinde gösterime girecek bütün flimleri sayenizde yakından ögrenmiş oluyoruz teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. çok sevdim konusunu. istanbul festivalini çok severim tabii de şimdilik gidemiyozzz bakalım :)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön