12 Nisan 2022 Salı

Lanetli Tapınak (2022)

Mısır Tanrıçası İsis'le iletişime geçmeyi başaran Lily'nin hikâyesini anlatan Gerilim türündeki Lanetli Tapınak (2022), 15 Nisan 2022 günü vizyona giriyor. Metin Kuru'nın yazıp yönettiği yerli filmin kadrosunda Behice Maurer, İlhami Adsal, Nihat Demirel, Gülay Say ve Abdullah Faruk Günaydın yer alıyor.

Lanetli Tapınak (2022) Poster

Filme dair minik bir İmdb alıntısı: "Dünyayı yöneten gizli güçler, her çağda var olmuştur ve mitolojik karakterler aracılığıyla isimlerini ve görünümlerini değiştirerek sonsuza kadar var olacaktır..."

İSİS: Mısır'ın en tanınmış Tanrılarından olan İsis ikizi Osirisle evlenmiş, Horus'u doğurmuştur. İsis, anneliğin ideal formu olmasının yanı sıra tabiat ve büyünün koruyucusu kabul edilen yeryüzü ve yağmur tanrıçasıydı.

Lanetli Tapınak (2022) Konusu:

Mısır’ın en büyük Tanrısı olarak kabul edilen İsis’le iletişim kurmayı başaran Lily, İsis’in muhafızları tarafından tapınağa götürülür. Lily, karşılaştığı hayalle gerçek arasında yaşadıkları karşısında korkup geri dönmeye karar verir. Ancak artık çok geçtir. Tören çoktan gerçekleşmiş, Tanrıça İsis yeni bedeninde yaşamaya başlamıştır.

Vizyon Tarihi: 15 Nisan 2022

Diğer İsmi: Third World / Yönetmen - Senaryo: Metin Kuru / Görüntü Yönetmeni: Emre Karadaş / Müzik: Ajlan Akyüz / Dağıtımcı: TME Films / Yapım: Mutluluk Fabrikası / Türkiye / 2022 / Süre: 1 saat 21 dakika / Gerilim / 13+

Oyuncu Kadrosu:
Behice Maurer
İlhami Adsal
Nihat Demirel
Gülay Say
Abdullah Faruk Günaydın
Hilal Kavakderelioğlu
Burak Kılıçkaya
Cengiz Ergezer...

3 yorum:

  1. Oyuncu kadrosunu okuyana kadar yabancı film sanmıştım oysa. 🙈

    YanıtlaSil
  2. ha haaa yerli bir mısır filmi, bu film şimdiden güldürdü beni, bu arada isis çok meşhurlu, bir dolu heykeli var :) türk filmi ve lanetli tapınak :) ha haa güldür güldür şov gibiii :)

    YanıtlaSil
  3. Konu ilginç ama fragman yeterince çekmedi beni. Fazla bir şey de anlaşılmıyor sanki fragmandan. :)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön