13 Nisan 2022 Çarşamba

Dört Duvar (2021)

The Four Walls

"Kaplumbağalar Da Uçar" filminin yönetmeni olan Bahman Ghobadi'nin yönettiği Dört Duvar, 41. İstanbul Film Festivali'nde Ulusal Yarışma bölümünde yarışıyor. 13 Nisan 2022 çarşamba günü günü gösterilecek olan The Four Walls, manzarasını kapatan bir inşaatla sorunlar yaşayan Boran ve ailesinin yaşadıklarını anlatıyor. Bahman Ghobadi'nin Dram türündeki Dört Duvar (2021) filminin başrollerini Amir Aghaee, Funda Eryiğit, Fatih Al, Onur Buldu ve Barış Yıldız paylaşıyor.

İran doğumlu 53 yaşındaki yönetmen, yapımcı, senarist ve oyuncu Bahman Ghobadi; Sarhoş Atlar Zamanı (2000), Kaplumbağalar Da Uçar (2004), Kimsenin İran Kedilerinden Haberi Yok (2009) ve Gergedan Mevsimi (2012) gibi yapımlarla biliniyor.

The Four Walls
Dört Duvar (2021)

Dört Duvar (2021) Konusu:

Boran, ailesiyle memleketinden uzakta, İstanbul’da müzisyenlik yapmaktadır. Karısı denizi hiç görmemiştir; Boran da yıllarca çalışarak ailesini de yanına alıp birlikte oturabilecekleri, deniz gören, küçük bir ev almıştır sonunda. Bir gün eve döndüğünde, bir inşaatın deniz manzarasını kapattığını fark eder. Boran, kayıp manzarasını yeniden kazanabilmek için git gide zorlaşan bir mücadeleye girişir. Ancak bu girişimin öngöremediği feci sonuçları olacaktır.

Vizyon Tarihi: -

Diğer Adı: The Four Walls / Yönetmen: Bahman Ghobadi / Senaryo: Bahman Ghobadi, Hamed Habibi / Görüntü Yönetmeni: Hossein Jafarian / Müzik: Vedat Yıldırım, Bahman Ghobadi / Dağıtımcı: - / Yapımcı Şirketler: Mad Dogs and Seagulls Ltd., Motiva Film, Mij Film / Türkiye, İngiltere / 2021 / Süre: 114 dakika / Dram / Dil: Türkçe, Kürtçe; İngilizce Altyazı

Oyuncu Kadrosu:

Amir Aghaee, Funda Eryiğit, Fatih Al, Onur Buldu, Barış Yıldız, Denizhan Akbaba, Derya Uygurlar, Eşber Yağmurdereli, Berzan Beyazıt

41. İstanbul Film Festivali Dört Duvar Filmi Gösterim Bilgisi:
  • 13 Nisan Çarşamba 2022 21:30 seansı / Atlas 1948 Sineması

6 yorum:

  1. Fragman çok ilgimi çekti hırsızlık vakası bildiriyor. Deniz manzarası çalınmış :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dört Duvar film fragmanının ilk sahneleri beni çok şaşırttı :) Böylesi bir konuda hak arayışı nasıl sonuçlanacak merak konusu.
      Çok teşekkürler :)

      Sil
  2. Ellerinize emeginize saglık cidden bilgilendirici paylaşımlar

    YanıtlaSil
  3. ooooo ghobadi miii, en sevdiklerimden yaaa, ay heycanlandım, bunu bulup izlemeli :)

    YanıtlaSil
  4. Gergedan Mevsimi'nden hiçbişey anlamamıştım. Bu filmi pas geçeyim hocam ben.

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön