9 Nisan 2022 Cumartesi

Gün Batımı (2021)

SUNDOWN

Meksikalı yönetmen Michel Franco, geçen yıl ülkemizde gösterilen Yeni Düzen - New Order filminde keskin bir sınıfsal ayrımın olduğu, askeri darbenin yapıldığı, umudun yer bulamadığı kaosa sürüklenmiş bir ülkeyi anlatmıştı. İlk gösterimini Venedik Film Festivali’nde yapan, Tim Roth ve Charlotte Gainsbourg'un başrollerini paylaştığı Sundown filminde, cenneti andıran Acapulco’da tatil yapan varlıklı bir adam, bir kadın ve iki gencin güzel başlayan tatillerinin trajediye dönüşmesine şahit olacağız.

sundown
Gün Batımı (2021) Poster

Michel Franco'nun yazıp yönettiği Dram türündeki Gün Batımı (2021) filmi ülkemizde önce 41. İstanbul Film Festivali'nin Galalar bölümünde gösterilecek. Festival sonrasında ise Başka Sinema dağıtımıyla 22 Nisan 2022 günü sinemalarda vizyona girecek. Festival gösterimleriyle ilgili seans bilgilerini yazının sonunda bulabilirsiniz.

Gün Batımı (2021)

Gün Batımı - Sundown (2021) Konusu:

Varlıklı bir İngiliz ailesine mensup olan Alice ve Neil Bennett, ailenin genç üyeleri Colin ve Alexa ile birlikte Acapulco’da lüks bir tatil köyünde tatildedir. Günleri bir yere kadar sakin ve keyifli geçer, ta ki İngiltere'den alınan bir haber grubun huzurunu bozana kadar. Huzur bozulduğunda ise kimsenin ve hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını fark ediyoruz; kişisel gerginlikler yükselirken, toplumsal kaynaklı sürprizler bu gerginliklere eşlik eder.

Vizyon Tarihi: 22 Nisan 2022

Diğer Adı: Sundown / Yönetmen - Senaryo: Michel Franco / Görüntü Yönetmeni: Yves Cape / Dağıtımcı: Başka Sinema / Şirket: Bir Film / Fransa, İsveç, Meksika / 2021 / Süre: 1 saat 22 dakika / Dram / tt15115280 / 16+

Oyuncu Kadrosu:
Tim Roth (Neil Bennett rolünde)
Charlotte Gainsbourg (Alice Bennett)
Iazua Larios (Berenice)
Henry Goodman (Richard)
Albertine Kotting McMillan (Alexa Bennett)
Samuel Bottomley (Colin Bennett)
Jesús Godinez (Jorge 'Campos' Saldaña)
Mónica Del Carmen (Luisa)

41. İstanbul Film Festivali Gün Batımı Filmi Gösterimleri:
  • 13 Nisan 2022 Çarşamba 21:30 seansı Kadıköy Sineması
  • 14 Nisan 2022 Perşembe 19:00 seansı Cinewam City's 7
  • 15 Nisan 2022 Cuma 21:30 seansı Beyoğlu Sineması
  • 20 Nisan 2022 Çarşamba 21:30 seansı Atlas 1948

3 yorum:

  1. bunu duyunca heyecanlandım çünkü charlotte gainsbourg vaar, annesini de babasını da çok seviyom :) şarlot un da bir dolu filmini izledim onu da seviyom zatensi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyuncunun ebeveynleri de aynı çevredenmiş. Bilmiyordum da netten bakınca tanıdım. Benzer bir heyecanı Tim Roth için yaşadım ben :)) İkisininde oyunculukları sevilmiş.
      Yeni Düzen'in ardından çekilen bu filmin havasını çok merak ediyorum. :)

      Sil
  2. Pas geçmek istiyorum trajediye doydum. 🙈

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön