7 Nisan 2022 Perşembe

Gösterime Giren Filmler 8 Nisan 2022 ve Sinema Haberleri

Gösterime Giren Filmler 8 Nisan 2022

Nisan ayının ikinci haftasında altısı yerli olmak üzere on yeni film seyirciyle buluşacak. Gösterime giren filmler 8 Nisan 2022 listesinde Derviş Zaim'in "Flaşbellek", yabancı filmlerden "Her Şey Her Yerde Aynı Anda" ve çocuklar için 3 film; "Bir Dilek Tut", "Kirpi Sonic 2" ve "Düşler Fabrikası" yer alıyor. Korku türünde ise iki yeni film vizyona giriyor.

Film özetlerinden sonra İstanbul Film Festivali, Bergen filmi izlenme sayısı ve Institut français İstanbul Nisan film programıyla ilgili sinema haberleri yer alıyor.

Gösterime Giren Filmler 8 Nisan 2022 ve Sinema Haberleri

Yerli Film

Flaşbellek (2020)

Derviş Zaim'in yönettiği Gerilim, Dram, Aksiyon türlerindeki film Suriye'de savaşta yaşanan dramı ve ülke dışına çıkmak isteyen ordu mensubu Ahmet ve eşinin başından geçenleri anlatıyor. Ahmet savaşta tanık olduklarını görevi gereği fotoğraflamış, vicdanı rahatsız olunca bunu dünyayla paylaşmak için harekete geçmiştir.

Kendinden Kaçak (2022)

Komedi türündeki yerli filmde üç bilgisayar meraklısı genç üstlerine kalan bir suç yüzünden 7'şer yıl hapse mahkûm ediliyor ve masumiyetlerini ispatlamak için hapishaneden kaçma girişimlerinde bulunuyorlar. Filmde YouTube'da bulunan Kafalar kanalının elemanları rol alıyor.

Şeytanın Kitabı (2022)

Okan Ege Ergüven'in yönettiği Korku türündeki film yaz tatiline çıkan bir ailenin başından geçenleri anlatıyor. Tamer, 12 yıllık eşi Yeşim ve 10 yaşındaki kızı Defne ile birlikte her yaz yaptıkları gibi yazlıklarına tatile gider. Defne'nin topraktan çıkardığı böcekleri yemesiyle başlayan sıra dışı olaylar Tamer’i Yeşim’in 12 yıldır hiç bilmediği gizemli kökenlerine götürecek ve Cinler âleminin en güçlü ve tehlikeli Cini İbn-i Cühaşe ve onun Cin Ordusu ile tanıştıracaktır. 16+

Mahluk (2022)

Sevdalı iki gencin bir araya gelmemesi için elinden gelen her kötülüğü yapan kızın annesi yaptığı büyülerle çevresindekileri bir karabasanın içine sürükler. Korku türündeki filmi Ozan Ceylan yönetiyor. 16+

Bir Dilek Tut (2022)

Meta Akkuş'un yönettiği film, ailesinin İstanbul'a taşınma kararına üzülen Kaan'ın sevdiği ortamdan ayrılmak istememesi üzerine yaşananları anlatıyor. Altan Erkekli'nin de rol aldığı film "çocuklara özel" ve Aile, Fantastik, Dram türlerinde.

Son Parti (2022)

Enes Ateş'in yazıp yönettiği Gençlik türündeki yerli film, liseden mezun olmak üzere olan gençlerin düzenlenen doğum günü partisi hazırlıklarını ve partiye gitmek istemeyen Katre'yi ikna çalışmalarını anlatıyor. 6+

Yabancı Film

Komplo - The Contractor (2022)

Chris Pine'ın başrolde olduğu Amerikan yapımı Gerilim Aksiyon türündeki film, başarılı bir asker olan Harper'ın işinden çıkarıldıktan sonra para kazanmak için özel bir askeri gruba dâhil olması ve katıldığı operasyonun ters gitmesiyle yaşananları anlatıyor. 16+

Kirpi Sonic 2 - Sonic the Hedgehog 2 (2022)

SEGA, Sonic video oyunlarının sinema uyarlaması olan filmde, ilk filmde yaşananlardan sonra Tom'un yanında kalan Sonic ve yardımcısı Tails, bu kez yanında daha güçlü bir silahla karşısına çıkan Dr. Robotnik'le mücadele etmeye devam ediyor.

Düşler Fabrikası - Dreambuilders (2020)

Danimarka yapımı Animasyon, zengin bir hayal gücüne sahip olan genç Minna'nın bir gece rüyasında, rüyaların fabrika gibi inşa edildiği renkli dünyayı keşfetmesini ve sonrasında yaşadığı serüvenleri anlatıyor. 6+

Her Şey Her Yerde Aynı Anda (2022)

Macera, Komedi, Bilim-Kurgu, Fantastik, Aksiyon türlerindeki Amerikan yapımı film, Amerika'da yaşayan Çinli göçmen bir aileyi perdeye getiriyor. Sıradan bir hayata sahip olan Evelyn, yaşayabileceği alternatif hayatlarla bağlantılı diğer evrenleri keşfederek, tek başına tüm evrenleri kurtarması gereken çılgın bir maceraya sürükleniyor. 13+

Sinema Haberleri

41. İstanbul Film Festivali Başlıyor

41. İstanbul Film Festivali 8 Nisan 2022 günü başlıyor. 19 Nisan 2022 günü sona erecek olan festival "Rabiye Kurnaz George W. Bush'a Karşı" filmiyle açılacak. Filmler, Beyoğlu ilçesinde Pera Müzesi Oditoryumu, Atlas 1948, Beyoğlu Sineması, Nişantaşı’nda CineWAM Premium+ City's (Salon 3 ve Salon 7), Kadıköy Belediyesi Sinematek/Sinema Evi ve Kadıköy Sineması'nda izlenebilecek… Festivalde Sinema Onur Ödülleri bu yıl Meral Çetinkaya ile Gülsen Tuncer'e verilecek. Bu ödüller 7 Nisan gecesi Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda yapılacak Açılış Töreni’nde sunulacak.

Institut français İstanbul Nisan Programı

Institut français İstanbul, Nisan ayında 4 Fransa yapımı filmi seyirciyle buluşturuyor. Nisan ayı süresince hafta sonları ikişer seansta gösterilecek filmler altyazı desteğiyle Institut français İstanbul sinema salonunda izlenebilecek.

  • Küçük Ülke - Petit Pays (2020) Dram: 9, 16 ve 30 Nisan 2022 16;00 seansı
  • Guermantes (2021) Komedi, Dram: 9, 16 ve 30 Nisan 2022 19;00 seansı
  • Henri Pick'in Gizemi - Le Mystere Henri Pick (2019) Komedi, Dram: 10, 17 ve 24 Nisan 2022 16;00 seansı 
  • Annette (2021) Müzikal: 10, 17 ve 24 Nisan 2022 19;00 seansı

Bergen Filminin Yapımcısından Yeni Bir Film Hazırlığı

Orchestra Content'in yapımcısı olduğu Bergen filmi 5 haftada 5 milyonun üzerinde izleyici tarafından izlendi. Yapımcının yeni projesi ise yine bir biyografi olacak. Gazeteci Şaziye Karlıklı'nın 2020 yayım tarihli Emine Adalet / Kara Kâküllü Kız adlı romanından uyarlanacak olan filmin kahramanı; Atatürk'ün karşısında zeybek oynayan, Anadolu turnelerinden Hitler Almanya'sında casusluğa varan bir hayat hikâyesine sahip dansçı Emine Adalet Pee.

Gösterime Giren Filmler 8 Nisan 2022 ve Sinema Haberleri
Kara Kaküllü Kız Kitabı

8 yorum:

  1. dreambuilders. en son haber de ilginçli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şaziye Karlıklı'nın bu kitabı gibi diğer yazdıkları da ilginç geldi bana. Yazar Nokta dergisinde çalışmış. Bir zamanlar her hafta dergi çıksın diye beklerdik. Yani geçmişte yollarımız bir şekilde kesişmiş, gelecekte de film sayesinde kesişecek :)
      Dreambuilders'i izlerken rüya yazılarını andım. :)

      Sil
  2. Flasbellek, Mahluk, Düşler Fabrikası ve Her Şey Her Yerde Aynı Anda ilgi çekici görünüyor. Paylaşım için teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Korku olan hariç diğer üç film bende de merak uyandırdı. Düşler Fabrikası aradan çıkardım ama Derviş Zaim'in filmini çok merak ediyorum. Çok teşekkürler canım :)

      Sil
  3. Son haber benim için de dikkat çekici ki ekibin Bergen yorumunu sevimli bulmuş ve filmi sevmiştim. Yeni filmi kısmen tasavvur edebiliyorum, ilginç olur diye düşünüyorum, bir an kitabı alıp okusam mı diye aklımdan geçirmedim değil ama bazen kitabı önceden okumuş olduğum filmlerde golü kendi kalemde görüyorum ve hayal kırıklığı oluyor; bu konuyu biraz düşüneceğim gibi ki filmin en erken bir yıl sonra kısmı var bir de. Kitaba yakınım sanki, haber için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmin yapım ve ön hazırlık sürecine başlanmış. Yakında başka detaylarda ortaya çıkar. Haberi öğrendiğimde kitap bana da göz kırptı hakkında yazacağım için okusam iyi olur diye düşündüm :) Bergen filminde pandemi nedeniyle duraklamalar yaşanmıştı. Yine bu tip aksamalar yaşanmazsa 2023'e yetiştirirler gibi.
      Ben de teşekkür ediyorum buraneros :)

      Sil
  4. Flasbellek acı ama güzel galiba dram .drammm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Flaşbellek konusu itibariyle ağır gibi duruyor ama haftanın izlenesi filmlerinden kanımca, çok teşekkür ediyorum :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön