28 Ekim 2021 Perşembe

Yeni Düzen | New Order

YENİ DÜZEN

 42 yaşındaki Meksikalı yönetmen Michel Franco'nun Meksika'da gösterilmeden önce 'Sınıfçı, ırkçı' olduğu gerekçesiyle halktan tepki alan filmi Yeni Düzen | New Order 29 Ekim 2021 günü vizyona giriyor. Başka Sinema salonlarında gösterilecek olan yapım dünya prömiyerini Venedik Film Festivali'nde 10 Eylül 2020 tarihinde yapmış ve festivalden Büyük Jüri Ödülü ile dönmüştü.

Konusu yakın bir gelecekte otoriter yönetimin hâkim olduğu bir ortamda geçen filmde; Mexico City'de üst sınıftan bir çiftin düğünündekiler, işçi sınıfı ayaklanmasının ortasında isyancıların saldırısına uğruyor. Yeni Düzen, sempatik gelin, zengin aile ve onların yanında çalışanların gözünden beyazperdeye geliyor.

Yeni Düzen | New Order
Yeni Düzen | New Order (2020) Afiş

Yeni Düzen - Nuevo orden (2020) Konusu:

2020'de Meksika'daki sosyal sınıflar arasındaki uçurumun büyüdüğü bir dönemde yapılan yüksek sosyete düğünü, ayaklanma başlamasıyla alt sınıftan insanların saldırısına uğrar. Meksika ordusu isyanların olduğu bu kargaşa dönemini ülkede askeri bir diktatörlük kurmak için kullanır. Darbe sonrasında gasp, saldırı, tutuklulara yapılan işkenceler ve infazlar kaçınılmaz bir şekilde yaşanacaktır.

Yeni Düzen | New Order (2020)
Vizyon Tarihi: 29 Ekim 2021
Diğer İsimleri: Nuevo orden, Lo que algunos sonaron, New Order / Yönetmen - Senaryo: Michel Franco / Görüntü Yönetmeni: Yves Cape / Dağıtımcı: Başka Sinema / Meksika, Fransa / 2020 / Süre: 86 Dakika / Dram / tt12474056 / 18+
Yeni Düzen - Nuevo orden (2020) Altyazılı Fragman

Fragmanda yer alan film hakkındaki yorumlar;
"Sınırsız eşitsizlik üzerine kurulan bir topluma cesur bir bakış" The Playlist
"Yeni Düzen, sinir bozucu ve tam zamanında yapılmış bir film" Deadline
"Nefes kesici bir cüretkârlık" Film International

Oyuncu Kadrosu:
Naian González Norvind (Marianne rolünde)
Fernando Cuautle (Cristian)
Diego Boneta (Daniel)
Monica Del Carmen (Marta) Dario Yazbek (Alan)
Eligio Melendez (Rolando)

2 yorum:

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön