16 Nisan 2022 Cumartesi

Çilingir Sofrası (2021)

A Night in Four Parts

Otuzlu yaşlarındaki iki okul arkadaşı uzun yıllar sonra Beyoğlu'nda bir çilingir sofrasında bir araya gelip konuşmaya başlar... Ali Kemal Güven'in yazıp yönettiği, epizodik dört bölümden oluşan, tek mekânın kullanıldığı, bir saat süreli Çilingir Sofrası (2021) Dram türünde. Oyuncu kadrosunda Ahmet Rıfat Şungar, Barış Gönenen, Adnan Devran, Gülhan Kadim ve Ecrin Bolkar'ın yer aldığı film, 16 Nisan Cumartesi günü Atlas 1948 Sineması'nda saat 21:30 seansında gösterilecek. 41. İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışma bölümündeki 12 adaydan biri olan A Night in Four Parts'ın gösterimine film ekibi de katılacak.

Çilingir Sofrası (2021) Poster

Çilingir Sofrası (2021) Konusu:

Artık görüşmeyen, farklı hayatlara savrulan Y kuşağına ait iki okul arkadaşı olan Emir Can ve Yusuf Efe, yıllar sonra Beyoğlu’nda bir çilingir sofrasında bir araya gelir. Biri evli ve çocuklu olan iki eski “dost” demlendikçe, özgür ve davranışları ya da sözleriyle karşı tarafın motivasyonunu düşüren, erkeksi tavırların hâkim olmadığı bir coğrafyada, daha başka hikâyelerinin olabileceğini fark eder.

Çilingir Sofrası (2021)

1986 İzmir doğumlu Ali Kemal Güven ilk uzun metrajlı filmi "Çilingir Sofrası" filminden önce çektiği kısa filmlerle (Cahide Devekuşu'nun Açık Evliliği, 2015 25 dakika) ve yazdığı senaryolarla katıldığı festivallerde önemli dereceler elde etti. "Hep Böyle Kal" adlı kitabı Epsilon Yayınevi tarafından basıldı. Tiyatro oyunu "Fatima'nın Erkekleri" 2017 yılında İstanbul Devlet Tiyatrosu repertuarına alındı.

Vizyon Tarihi: -

Diğer Adı: A Night in Four Parts / Yönetmen - Senaryo: Ali Kemal Güven / Görüntü Yönetmeni: Engin Özkaya / Dağıtımcı: - / Yapım: Witchcraft Films / Türkiye / 2021 / Süre: 60 dakika / Dram /

Oyuncu Kadrosu:

Ahmet Rıfat Şungar, Barış Gönenen, Adnan Devran, Gülhan Kadim, Ecrin Bolkar

13 yorum:

  1. hımm güzel konu, böyle bir masada iki kişi sohbetli yabancı film izlemiştim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım masada başkaları da var deep, ama çok emin değilim. Fragman izleme şansım olmadı... Sohbet sohbeti açar filmin ucu nerelere gider merak konusu. :)

      Sil
  2. Çilingir sofrası güzel filme benziyor.

    YanıtlaSil
  3. Yanıtlar
    1. İnşallah film yakın zamanda sinemalara da dağıtılır. Bazı filmleri festival sonrasında hiç göremiyoruz. Çok teşekkür ediyorum :)

      Sil
  4. http://kafadergi.blogspot.com/2022/04/cilingir-sofrasi-ve-kerr.html

    bak burda kim var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kafadergi'ye helal olsun, festivale katılmış imrendim birazcık ;)
      Dünden beri pc ile uğraşıyorum. İki kez tamire götürdüm. İkinci götürüşümde flash belleğe acil dosyaları kopyalayayım derken dosyalar uçtu gitti. Canım sıkıldı biraz deep.

      Sil
    2. geçmiş olsun. oluyor evet bazen. dosyaları filmleri birkaç hard disk'te saklasana. 1 lik 3 lük hard disklerde kaybolmaz hiçbirşey.

      Sil
    3. Çok sağ ol. :) O dediklerinden var aslında. Çözüm için düzenli yedek almaya kendimi alıştırmak lazım. Akşam alacağım inşallah pc yi.

      Sil
  5. yanda l'avenir var, tam sevdiğim sinema işte, hem de huppert var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eski kayıtlarımda gözüme çarptı deep, Isabelle Huppert'i görünce ana sayfaya taşıdım bulabilirsem izlemeye niyetliyim. :)

      Sil
    2. izledim iyi tabiii :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön